Fotbal judetean

Mitu s-a distrat cu „grădinița” lui Donca: Victoria Zăbrani – Unirea Sîntana 4-0





Teamul de pe Mureș venea după două eșecuri destul de dureroase și nu neapărat ca scor, ci pentru maniera în care s-au conturat. Cu Pecica, Zăbraniul a pierdut în ultimul după o execuție extraterestră a lui Puie, iar în derby-ul cu vecinii din Lipova D. Crișan a ratat un penalty la scorul de 1-0. Pe dorința de revanșă a „roș-albilor” s-a suprapus o listă de nouă absențe în lotul Sîntanei.

Practic, totul s-a decis în prima parte, când Zăbraniul a evoluat dezinvolt, cu toate motoarele în funcțiune. Au fost nevoie de 14 minute pentru primul gol al meciului, autor Crișan, cu capul, după centrarea din lovitură liberă a lui Bebe Mitu. 9 minute mai târziu, fostul mijlocaș al lui Panathinaikos și-a trecut în cont primul gol, după ce a întors un fundaș în careu și a culcat și portarul.  3-0 a fost în minutul 26, când Mitu a preluat din aer o pasă în adâncime a lui Francescu și l-a lobat pe Csurka din 14 metri. Apoi, Dumitru Mitu s-a prezentat și la punctul cu var, după ce Mateiu l-a faultat pe Dragu în suprafața de pedeapsă, dar a ratat. Totuși, scorul pauzei avea să fie 4-0 și asta pentru că Iorgovan a atacat excelent, la colțul scurt, centrarea lui Dragu.

Văzându-se cu sacii în căruță, gazdele au slăbit ritmul în partea a doua și au mai avut o singură mare ocazie, prin nou-intratul Olariu. În schimb, Unirea s-a prezentat în trei-patru ocazii periculos în fața lui Irimia, dar Capătă nu a fost în zi de gol, lovind – printre altele – și o bară.

Pentru Zăbrani a fost al treilea succes al returului, de altfel și cel mai clar. „Jocul a fost bun, consistent, în prima parte, când – practic – am decis meciul. Apoi, am scăzut ritmul după pauză, ceea ce mă nemulțumește puțin, mai ales că i-am și dat adversarului posibilitatea să aibă ceva ocazii. Însă, una peste alta, când câștigi la o diferență atât de clară în fața unei echipe ca Sîntana nu poți decât să fii satisfăcut. Îmi pare rău pentru juniorul nostru numărul unu, Filip, pentru accidentare, însă îi dăm credit și lui Apostol, un fotbalist de 16 ani cu calități bune”, a menționat Adrian Abrudean, antrenorul Victoriei.

Lanțoș, Peia, Istin, Vidac, Vuin, Paven, Bud, Stanciu și Cl. Popa au fost absențele Sîntanei azi și vorbim despre jucători cu pretenții de titulari. „Lotul deplasat la Zăbrani a avut o medie de vârstă de 21 de ani și ceva, era dificil încă din start să emitem pretenții. Asta nu înseamnă că nu considerăm rezultatul rușinos, până la urmă și jucătorii care au evoluat azi fac parte din lotul nostru, au parte de aceleași condiții de pregătire, beneficiază de salarii și prime. În acest moment, obiectivul pentru sezonul acesta, locurile 1-4, este pus în pericol, dar sperăm să ne revenim și să legăm o serie de rezultate pozitive”, a menționat și Cătălin Puia, managerul general al Unirii.

Formații:

Zăbrani: Irimia – Strango, Cati, Francescu, Dragu (58 Topai) – Corlățeanu, D. Crișan, Zele – O. Filip (15 Apostol), Iorgovan (46 Olariu), D. Mitu (66 Rogojinaru)

Sîntana: Csurka (83 Matiș) – Toader, Mateiu, Bodea, Bolba – D. Marc (83 Balaban), Vârciu, Josan – Al. Ginghină, Capătă, Diaconu (58 Martin)

Arbitri: Alexandru Gornic – Cristian Cășuț, Emil Cristea. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Daniel Scridon









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button