UTA Arad

Burlă și Copil, absolviți de Roșu: „S-au schimbat în bine, mă pot baza pe ei. În alcătuirea echipei cu Olimpia aș putea ține cont și de oboseala unora”





UTA și-a regăsit doi dintre „fiii rătăcitori” în partida cu Juventus. Dumitru Copil a jucat 90 de minute ca mijlocaș central și a făcut-o destul de bine, contribuind la ambele goluri ale echipei sale, în timp ce Bogdan Bogdan Burlă l-a înlocuit pe Copaci la pauză și a pus umărul la preațioasă victorie de la București.

Se știe că au fost momente în această primăvară când cei doi nu au avut tocmai atitudinea potrivită, Burlă plătind cu retrogradarea la echipa a doua pentru o lună și jumătate. Copil a pierdut și el echipa după evoluția mai slabă cu FC Brașov, dar mai ales cartonașul roșu primit după ultimul fluier al partidei cu Luceafărul Oradea. „S-au schimbat în bine, mă pot baza pe ei. Nu i-aș fi convocat pentru meciul cu Juventus dacă nu aș fi simțit dacă că lucrurile s-au schimbat în ceea ce-i privește și au avut o reacție pozitivă după evoluțiile mai puțin reușite și observațiile făcute de noi. Important este că în acest moment avem mare încredere în toți jucătorii din lot și apelăm mereu pe care îi considerăm mai în formă, mai benefici pentru echipă. De exemplu, în alcătuirea echipei cu Olimpia, aș putea ține cont și de oboseala unora. Au fost 90 de minute grele sâmbătă, la București, a urmat un drum lung cu autocarul spre casă, sper ca băieţii să-şi revină fizic. Ar putea apărea o stare de oboseală,  dar încercăm să facem totul cât mai bine, refacere, antrenamente, vitaminizare, iar la ora meciului să fim în regulă”, a explicat Laurențiu Roșu.

Tot antrenorul „Bătrânei Doamne” a dezvoltat puțin „subiectul” Copil și evoluția sa bună în Capitală. „Partea bună este că Mitruț poate evolua pe mai multe posturi, dar, în opinia mea, randamentul lui cel mai bun îl dă în mijlocc. Fie ca al doilea mijlocaș central, fie în spatele vârfului. Dar, sunt convins că dacă îl vom folosi și pe benzi, dreapta sau stânga, își va face treaba la fel de bine”, a mai precizat Roșu.

UTA s-a antrenat astăzi la Șiria, unde: „Condiţiile de joc sunt mai bune ca niciodată. A mai dat iarba în zonele cu probleme, gazonul ne mulțumește. În plus, băieții s-au obișnuit cu atmosfera de la Șiria, cu oamenii, cu locul, sper că vom câștiga tot ce mai avem de jucat acasă”, a mai afirmat tehnicianul echipei fanion a Aradului. Odată cu revenirile lui Petre și Chindriș, suspendați cu Juventus, stafful tehnic are la dispoziție 20 de jucători apți de joc, din care îi va alege pe cei 18 care vor fi trecuți pe foaia de joc cu sătămărenii.

FOTO: UTA Media Design

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button