Fotbal judetean

Teamul de pe Mureș, îmbrăcat…în Zele la Graniță: Frontiera Curtici – Victoria Zăbrani 1-3





Din două meciuri ce păreau abordabile, „grănicerii” trebuie să se mulțumească doar cu un punct în această săptămână. După UTA III, care – de fapt – a îmbrăcat haina echipei de Liga 3-a, curticenii au fost surprinși și de Victoria Zăbrani, echipă schimbată la 180 de grade de la eșecul din intermediara cu Șimandul.

Nici nu a început bine partida și tabela s-a modificat. Era minutul 2, când Olariu a primit o minge în adâncime, a combinat cu Topai, iar acesta a simțit demarcarea lui Zele (cu fundașii gazdelor pe călcâie), care l-a lobat elegant pe Iacob din 23 de metri. Juniorul Victoriei, Apostol, putea face (și) mai facilă misiunea alor săi, dar a finalizat peste poartă din numai 5 metri. Frontiera s-a trezit din pumni după un sfert de oră, a „măcinat” jocul, însă Măgulean l-a dus la disperare pe Maghici cu o ratare incredibilă, din numai 1 metru. Irimia a mai avut ceva de lucru până la pauza ce i-a prins pe „roș-albi” în avantaj: 0-1.

Eforturile ofensive ale amfitrionilor aveau să fie, totuși, răsplătite după o oră de joc. Atunci, Francescu l-a culcat în careu pe Măgulean, iar Prică a fost cel care a egalat din penalty: 1-1. Din acel moment, formația de pe Mureș a devenit și ea mai ofensivă, dar golul de 1-2 a venit la o fază absolut hilară. Zele a fost semnalizat în offside, „centralul” Burza a lăsat jocul să meargă, mingea a ajuns la Iacob, care, crezând că trebuie bătută o „indirectă” a retransmis-o în zonă. De aici, Zele a preluat nestingherit, a pătruns 10 metri și a trimis în plasă cu portarul gazdelor pierdut pe drum (min. 73). A fost momentul psihologic al partidei, căci „alb-albaștrii” au cedat total, iar golul trei a venit ca o consecință firească a acestui fapt. În minutul 82, Eduard Zele, jucătorul săptămânii pentru Zăbrani (pe lângă dubla de la Curtici acesta mai reușise două goluri și cu Șimandul), l-a deschis pe Olariu, acesta a pătruns în forță perpendicular pe poartă și l-a executat pe Iacob.

La 1-3, curticenii încă rămân pe podium și după această rundă, dar își încurajează urmăritoarele, în special pe Unirea Sântana, ce se poate apropia la un punct. „Datorită tensiunii acumulate în ultimul timp ca urmare a problemelor financiare, rezolvate între timp, dar și a faptului că jucătorii UTA-ei de Liga a 3-a ne-au întins serios în intermediară, nu am reușit să ne concentrăm îndeajuns pentru un rezultat pozitiv cu Zăbraniul. Chiar și așa am jucat pe alocuri un fotbal bun, cu destule ocazii, ratate – însă – prea ușor. Dacă e să iau fazele din care adversarul ne-au marcat cele trei goluri și în special cea de la 1-2, când, totuși, arbitrul de centru putea să revină și să sancționeze poziția reactivată a lui Zele, putem spune că ne-am bătut singuri. Sigur, Zăbraniul are meritele sale, e o formație solidă, foarte experimentată, dar cheia a fost, zic eu, la noi. Mai proaspeți fizic și psihic, altfel ar fi stat lucrurile azi. Nu-mi mai rămâne decât se le urez baftă celor de la UTA II azi în meciul cu Unirea Alba Iulia, sperând că am fost un sparing-partener bun pentru ei miercuri”, a spus Dinu Maghici, tehnicianul Frontierei, care a acuzat și lipsa lui Parlapan. Accindetat în intermediară, la umăr, mijlocașul de bandă a cam terminat socotelile cu prezenta stagiune.

Zăbraniul rămâne o formație a contrastelor, cu rezultate oscilante, surprinzătoare în ambele sensuri: pozitiv și negativ. „Știam că întâlnim o echipă cu multă calitate pe faza ofensivă, cu jucători peste nivelul Ligii a 4-a și, de aceea, am abordat în așa fel partida încât să nu le dăm prea multe spații de manevră. Golul din debutul meciului ne-a ajutat și mai mult în acest sens, dar chiar și la 1-1 simțeam că putem câștiga, fiind echipa mai motivată și disciplinată tactic. Mă bucur că fotbaliștii au înțeles mesajul meu, acela că punctele nu se pot face fără o organizare bună a jocului și determinare. Sper ca acest meci să-l luăm ca exemplu pentru cele care vor urma în acest sezon și nu numai. Aș mai vrea să subliniez și contribuția lui Edi Zele, un jucător cu calități foarte bune, care evoluează la Zăbrani doar pentru că are și un servici pe lângă ce nu-i permite să meargă mai sus, unde ar merita să fie”, a punctat și Adi Abrudean, „principalul” Victoriei.

Formații:

Curtici: Iacob – Gavriș, Crișan, Pleșca, Morariu – Prică. Hanc (46 Morar), Nedea (87 Don), R. Varga – Avrămuțiu, Măgulean.

Zăbrani: Irimia – Strango, Francescu, Cati, Dragu – Crișan, Corlățeanu – Topai (90 Rogojinaru), Zele,  Apostol – Olariu (88 Iorgovan).

Arbitri: Cristian Burza –  Andrei Pîslaru, Tudor Groșan.

Observatori AJF : Leontin Buda, Vasile Rad.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button