Fotbal judetean

Unii cu majoratul, ceilalți cu golurile: Șoimii Șimand – CS Ineu 5-1





La nivel de județ, mai ales în dreptul echipelor rămase fără un obiectiv clar, multe depind de concentrare, iar aceasta a fost de partea gazdelor în meciul de la Șimand. Așa cum mulți dintre „șoimi” au participat la o nuntă acum două săptămâni și au făcut doar act de prezență la Curtici, tot așa ineuanii erau mai mult cu gândul la cheful de majorat al colegului lor, Daniel Clej. Sau cel puțin asta crede antrenorul Cristi Sculici că i-a deconectat pe elevii săi în fața porții adverse, dar și în apărare.

Golul de 1-0, venit încă din minutul 3, a fost elocvent în acest sens și asta pentru că micuțul Petrila a înscris cu capul dintre fundașii cu talie ai Ineului după cornerul lui Țigan. Acesta din urmă a centrat și la reușita cu numărul doi tot de la colțul terenului și tot pentru o lovitură de cap. De data aceasta a înscris unul dintre fotbaliștii înalți ai gazdelor, Cristofer Engelhardt. Între timp, zărăndanii au început seria ratărilor, în timp ce Faur nu a greșit din fața porții după pasa lui Petrila: 3-0 (min. 39), scor la care s-a intrat la cabine.

Ineul s-a jucat cu ocaziile și în debutul actului secund, Mașniță și Ciocan semnându-le pe cele mai dureroase, din numai câțiva metri de poarta lui Vaida. De abia în minutul 75, vizitatorii au reușit – totuși – să reducă din diferență, chiar prin sărbătoritul săptămânii. Hulbăr a fost faultat în careu de Țigan, iar Clej a făcut 3-1 de la punctul cu var. Finalul avea să aparțină din nou șimăndanilor, care au și rotunjit tabela. Mărcuș l-a eliberat pe Berar l-a șutul bine plasat de 4-1, iar Balogh l-a deschis inspirat pe Petrila, care l-a fixat pe Pușcaș din careu.

5-1, rezultat final și Ineul oprește la trei seria de victorii consecutive. „Îi dorim La Mulți Ani lui Clej și tot binele din lume, să ajungă pe toate planurile acolo unde își dorește, dar nu înțeleg de ce acest meci a depins atât de mult de majoratul său. A fost în joc mândria fiecăruia și au cam rămas corigenți la acest capitol. S-a văzut clar că suntem cu capul în altă parte, altfel nu-mi pot explica ratările incredibile. Raportul a fost cam de trei ratări la un gol de-al lor. Păcat că a venit această înfrângere grea în momentul în care credeam că ne regăsisem echilibrul și responsabilitatea la Ineu. Aștept o reacție de orgoliu în meciurile ce au mai rămas de jucat și nu neapărat pentru că mai simțim amenințarea retrogradării, ci pur și simplu pentru că e de datoria noastră să nu ne batem de ceea ce antrenăm 5-6 zile pe săptămână, pretinzând că vrem să ajungem cu toții la un anumit nivel”, a spus Cristian Sculici, antrenorul Ineului.

Șimandul a avut parte de o săptămână perfectă cu 6 puncte și 9 goluri marcate. „Într-adevăr, scorul e cam mare pentru ceea ce s-a petrecut pe teren. Oaspeții noștri au avut și ei destule ocazii, dar asta nu înseamnă că au fost mai buni. Până la urmă, am marcat cinci goluri frumoase, am mai avut și noi și alte situații de poartă, iar băieții și-au recăpătat încredere și plăcerea de a juca. În plus, suntem în obiectiv și, cu siguranță, vom rămâne acolo. Încetul cu încetul, ne facem planuri și pentru la anul, ne gândim în primul rând la un antrenor”, a explicat profesorul Dani Mărcuș, care asigură interimatul la antrenamente alături de Cristi Țigan.

Formații:

Șimand: Vaida (88 Găleancu) – Rechițan (20 Mărcuș), Engelhardt, Țigan, Cătană – Berar, Măcinic, Balogh, Covaci (83 Rafila) – Faur (70 Cuc), Petrila.

Ineu: Pușcaș – Țîrban, Karmanoczky (34 Mașniță, 74 Florea), Iaroș, Hulbăr – D. Bogdan (84 Mâneran), M. Ponta, Clej, Gavrilă (62 Dragoș) – Spătaru – Ciocan.

Arbitri: Alin Trif – Paul Ardelean, Flavius Dreghici.

Observatori AJF : Iosif Manușov, Constantin Vida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button