UTA Arad

Gligor, neînvins în derby-urile cu Poli: „Presiunea mare e pe noi, dar când nu e presiune la UTA? Conștienți 100% de importanța meciului”





Veștile sunt bune în ceea ce-l privește pe căpitanul „Bătrânei Doamne”, care pare să fi lăsat în urmă durerile apărute la spate. De o săptămână, Alin Gligor a reintrat treptat în efort, iar ieri și azi s-a antrenat cot la cot cu colegii săi.

În mod normal, va fi pentru a șasea oară pe teren într-un derby al Vestului, având până acum un palmares pozitiv: două succese (1-0 la Arad, gol Laso, 1-0 la Timișoara, gol Galanis) și trei remize (0-0 și 1-1 la Arad, gol Andor și 1-1 la Timișoara, gol C. Miron). „Procentajul e bun, zic eu, doar că de această dată nu avem deloc varianta remizei. Pentru Poli e un simplu meci al orgoiilor, în timp ce pentru noi e mai mult decât atât. Presiunea mare e pe noi, dar când nu e presiune la UTA? Știm cu toții pentru ce club jucăm, suntem 100% conștienți de importanța meciului, mergem la victorie la Timișoara. Pe de altă parte, fiind un derby, știm că că rezultatele sunt imprevizibile. De aceea, trebuie să fim concentrați și conectați 90 de minute, plus prelungirile”, spune experimentatul fundaș.

Gligor este singurul supraviețuitor al UTA-ei ce câștiga ultimul derby pe „Dan Păltinișanu”, după golul grecului Galanis. Și ASU Poli ar fi avut unul doar că este suspendat. „Nu doar Mera, ci orice alt fotbalist poate fi înlocuit”, consideră arădeanul, în timp ce timișoreanul Ioan Mera a spus pentru druckeria.ro următoarele: „Am mai trăit meciuri importante în care a trebuit să rămân pe margine. Emoțiile sunt mult mai mari, îmi va părea rău să văd stadionul plin, iar eu să fiu doar în tribună. Cred că tot meciul mă voi gândi la motivul pentru care nu joc, la acel fault din meciul cu Dunărea Călărași, la faptul că trebuia să-l las să treacă… Va fi greu, dar important e să câștige echipa, suporterii să fie mulțumiți de jucători. Îmi aduc aminte foarte bine acel meci din 2012. Țin minte că noi am ratat foarte mult, iar ei ne-au marcat un gol după o fază destul de banală. Sper ca de această dată să fie invers, să îi batem, să plece supărați acasă. Atunci au fost în jur de 10.000 de suporteri, sper să fie multă lume și de data aceasta”.

Revenind la Alin Gligor, acesta nu a dorit să dea detalii despre discursul căpitanului înaintea unui derby cu Poli. „Îmi mobilizez mereu colegii, nu doar la un derby, ci și când jucăm cu Balotești sau alte echipe. Poate, voi veni cu ceva în plus duminică, dar aceste lucruri rămân între noi, în vestiar”, a mai punctat fotbalistul de 33 de ani.

Rugat să facă o scurtă caracterizare a adversarului, utistul a spus: „Se apără destul de bine, sunt ordonați în spate, dar au și sclipiri pe faza ofensivă. Multe dintre ele vin de la Blănaru, fostul meu coleg și actual prieten. Îl cunosc foarte bine, nu trebuie să-i permitem să aibă ocazii”. Într-adevăr, Alin Gligor și Ștefan Blănaru au fost colegi timp de un sezon la FC Olt, divizionară secundă antrenată de Dan Oprescu.

FOTO: Ciprian Petcuț

Un comentariu

  1. Nu este nicio presiune, jucati cum a-ti facut-o cu Clinceni la acel 6-0 si totul va fi bine !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button