Alte sporturi

Aradul – peste Timișoara și la „sportul minții”! Vados și CS Universitatea, medalii de bronz la Cupa României la Șah





La Alba Iulia, a avut loc o nouă ediție a Cupei României la șah pe echipe, practic a doua competiție ca valoare după Superliga Națională. Au participat 18 echipe la masculin, Aradul fiind reprezentat de clubul de sah Vados (participant cu două echipe) si de CSU Arad.

Cu o echipă întărită față de sezonul trecut, cu maestrul internațional Adrian Petrișor si cu juniorul David Alexandru, Sah Club Vados Arad pornea – totuşi – la start cu șansa a 5-a, după superputerile AEM Timișoara, CSM Baia Mare, Medicina Timișoara (toate cu mulți mari maeștri in componență) si Politehnica Iași. Deși nu au mari maeștri în echipă, arădenii au avut o evoluție remarcabilă, fiind considerați în mod unanim surpriza competiției.

Au pierdut la primele două clasate, CSM Baia Mare și AEM Timișoara, însă jucătorii de la Vados au reușit să câștige meciul cu Medicina Timișoara (campioana națională în 2014 si 2015) si, cu un egal în fața celor de la Politehnica Iași, au terminat turneul pe poziția a 3-a cu 11 puncte (6 victorii, un egal si două infrângeri). Vados a avut aceeași linie de clasament cu cu Medicina Timișoara, dar s-a plasat acestora datorită victoriei din meciul direct. Trofeul a fost câștigat pentru a 5-a oara consecutiv de CSM Baia Mare.

În ordinea meselor la care au evoluat, componenții echipei Vados care au adus medaliile de bronz pe Mureș au fost: IM Adrian Petrișor, IM Dan Bogdan, IM Tamas Balla și David Alexandru (cu normă de maestru internațional si un loc 6 la naționalele individuale de seniori de acum o lună). „E un rezultat greu repetabil în viitor, având în vedere forța, inclusiv financiară, a celor mai bune echipe din țară”, spune Alin Câmpeanu, preşedintele Vados Arad.

Gruparea arădeană a mai prezentat la start si o formație secundă alcătuită de unii din cei mai buni copii ai clubului: Alex Balaban (12 ani), Victor Magold (13 ani) și Filip Magold (8 ani), impreună cu antrenorul Ladislau Kelly. Și ei au avut o evoluție foarte bună, terminând competiția pe un onorant loc 9, înaintea multor echipe cu jucători adulți.

CSU Arad a terminat turneul pe poziția a 8-a, în componența: IM Ervin Mozes, Vlad Zubcu, Nicolae Mircov și Rusalim Ardelean.

În competiția feminină au participat patru echipe, printre care si cea a CSU Arad, care a ocupat un excelent loc 3, în componența: Roxana Adoamnei, Eudochia Radu și Diana Tuduran. Titlul la feminin a fost cucerit de Politehnica Iași.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button