Arhivă articole

Anca și Himcinschi au dus „corăbiile” la mal: „Un loc 8 nesperat” v.s. „Locul Unirii e în fotbalul mare”

Lunca Teuz Cermei și Unirea Alba Iulia își atinseseră obiectivele înainte de întâlnirea directă din ultima rundă, dar cu toate astea aveau o anume ambiție pentru poziția a 8-a în clasament. „Alb-negrii” au condus cu 1-0 și au egalat la 2, dar „alb-roșii” au întors partida și au câștigat destul de clar.

Ceea ce au mai avut în comun combatantele de azi, din Țara Sămădăilor, a fost faptul că au pornit la drum cu o bancă tehnică și au terminat cu alta. Dacă Himcinschi a fost numit antrenor în iarnă, Radu Anca și Roland Nagy au preluat Cermeiul în urmă cu o lună  de zile. „Am terminat campionatul pe un onorabil loc 8, nesperat atunci când am preluat echipa. Ne-am propsu să fim deasupra liniei și am reușit un pic mai mult de atât. Meciul de astăzi a fost unul frumos, s-a jucat un fotbalul bun, iar jocul nostru ne dă încredere și speranțe de viitor. Apropos de acest viitor, într-adevăr, am fost ofertați să continuăm, dar nu am dat încă un răspuns. Săptămâna ce urmează ne vom pune la masă, avem câteva cerințe pentru conducere și, dacă acestea vor fi satisfăcute, vom continua colaborarea”, a menționat tânărul tehnician.

Fiindcă Industria Galda și Metalurgistul Cugir au ratat în cele din urmă promovarea, Unirea Alba Iulia are șansa ajungă din nou în lumina reflectoarelor înstagiunea ce urmează. „Pentru că nu am retrogradat, ne-am câștigat dreptul sportiv de a evolua din campionatul viitor fără restricții  de lot, fără cei cinci Under 21, cum am jucat acum. Comunitatea și oamenii de lângă echipă își doresc mai mult de la noi, locul Unirii este în fotbalul mare, așa încât sperăm că din vară să avem altă față. Vom face transferuri și ne vom lupta pentru un obiectiv. Indiferent de câți vor fi în spatele echipei, noi credem că Unirea va fi echipa fanion a județului Alba”, a menționat Adorian Himcinschi. Cât despre desfășurarea partidei cu Cermeiul, antrenorul Unirii a punctat următoarele: „A fost un meci plăcut. S-a simțit un aer de vacanță, dar a fost un fotbal frumos, de calitate, chiar dacă echipele sunt din a doua parte a clasamentului. Victoria gazdelor e meritată, și-au dorit mai mult și au marcat din ocaziile avute. Noi, în schimb, am ratat destul de mult”.

 

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.