Arhivă articole

Oprescu: „Se contabilizează punctele, dar scopul nostru este creșterea jucătorilor pentru prima echipă. Cred că vom rămâne în Liga 3-a”

După cele două manșe ale semifinalei campionatului Elite, cu Dinamo, a venit weekendul în care UTA dispută finala Cupei la Under 19 (mâine de la ora 17, contra Viitorului), așa că „satelitul” a fost din nou privat de cei mai în formă juniori ai săi. Iar o echipă închegată, ce a luptat până acum câteva etape pentru promovare, nu putea să scape șansa de a termina sezonul cu o victorie, după trei eșecuri consecutive.

S-a încheiat 4-2 în favoarea Galdei, arădenii ținându-le piept adversarilor pe „reprize”. „Am sperat să facem un joc bun, ca și cel de la Timișoara, dar adversarul a fost de alt calibru. Am întâlnit o echipă agresivă, robustă, cu multe atacuri directe pe poartă. Au un joc rapid, dar asta și pentru că au doi-trei jucători de viteză în atac. Trei dintre golurile lor au  venit pe pase în adâncime și reacția mai bună a atacanților lor. Dar, dacă lăsăm la o parte naivitatea de la goluri, au fost multe momente în care am jucat bine. Chiar și începutul de meci a fost bun până la primul gol, am fost peste adversari, i-am ținut în jumătatea lor, dar a fost deajuns o pasă în adâncime ca unul dintre jucătorii noștri să-și scape omul din marcaj și să luăm gol”, a explicat Dan Oprescu, antrenor la UTA II, ajutat, azi, doar de Vasile Sin. În schimb, Cristi Păcurar și Adi Ungur sunt deja la București, unde au condus un antrenament de dezmorțire al juniorilor înainte de finala de mâine, de la Ploiești.

După ce rundele trecute au debutat în eșalonul trei Savin, Laza și Curta, astăzi au venit rândul portarului Zamfir (la 15 ani!) și „aripii” Lezeu. „Avem jucători foarte tineri, joacă bine, dar inevitabil cineva greșește. Dacă în viitor, acești jucători cu potențial reușesc să se corecteze și să elimine greșelile flagrante, atunci, cu siguranță, progresul va fi mai vizibil. Pentru noi este clar un lucru. Cei care sunt la UTA II trebuie să facă față fără probleme la Liga 3-a, dacă vor să ajungă mai sus. Ceea ce se contabilizează sunt punctele, dar scopul acestei echipe a fost acela de a crește jucători pentru prima echipă. Personal, după experiența din acest an, cred că sunt jucători care vor putea face față la prima echipă. Nu știm ce se va întâmpla exact din vară, dar credem că vom rămâne în Liga 3-a, chiar dacă pe teren am retrogradat”, a adăugat Oprescu.

Ciucă: „Ripensia a meritat să promoveze, sper să nu le dea la Comisie punctele cu Ighiul și celor de la Reșița”

Preț de câteva etape, Industria Galda a deținut șefia seriei a IV-a în Liga 3-a, dar promovarea ar fi fost o „pălărie” prea mare pentru trupa din județul Alba.  „Ne bucurăm că am câștigat și am terminat cu capul sus acest campionat, cu de toate pentru noi. În tur, copiii UTA-ei ne-au creat probleme, dar astăzi am fost mai buni. Oricum, a fost un joc cu un aer de vacanță, ne-am prostit pe final. După ce am avut 3-0, s-a făcut 3-2, dar nu am avut probleme. Nu știu dacă  vom putea arăta mai bine la anul. Ca să ne întărim avem nevoie de bani, iar noi încă nu ne-am primit banii din acest retur. Sperăm să ne rămână măcar cei pe care îi avem azi în lot, jucători din zonă, care muncesc și vin la fotbal, mai mult ca la un hobby, pentru o a doua sursă de câștig”, a menționat Paul Ciucă.

Întrebat dacă seria a IV-a are o campioană meritorie, antrenorul Galdei a adăugat: „Ripensia a meritat să promoveze, a fost cea mai bună. Sper să nu le dea la Comisie punctele cu Ighiul și celor de la Reșița și să promoveze Școlarul. Ar fi nedrept, părerea mea…”.

Într-adevăr, sunt unele zvonuri că toate echipele împotriva cărora Ighiul l-a utilizat pe senegalezul Keita ar putea primi câștig de cauză din partea Comisiei de Disciplină a FRF, condiții în care Reșița ar termina peste Ripensia. Interesant este că și fără punctele din tur, Performanța nu s-ar afla printre cele două echipe retrogradate.

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.