03/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Becali dă din casă: „UTA a cerut 600 de mii de euro pentru Adrian Petre”

Interesul FCSB pentru unul dintre cei mai buni marcatori din campionatul Ligii 2 a reapărut în aceste zile, odată cu finalul sezonului Ligii 1 şi cu demararea campaniei de transferuri a vicecampioanei României. Gigi Becali a dezvăluit că ziua de luni poate fi decisivă pentru unele transferuri pregătite de gruparea pe care o finanţează. Se poartă negocieri cu Budescu pentru mutarea de la Astra sub comanda lui Nicolae Dică, pe listă mai sunt Ciprian Deac, Olimpiu Moruţan, cât şi Adrian Petre, golgheterul echipei UTA.

„Astăzi e o zi importantă pentru câteva transferuri. Avem discuţii, e posibil să şi luăm nişte hotărâri. E posibil să facem mult sau să nu facem nimic”, a spus Becali, la Sport.ro, cu câteva ore înainte să se întâlnească cu Budescu şi impresarul acestuia, Florin Lovin, pentru a pune la punct ultimele detalii ale unui transfer pe care-l aşteaptă de mai mulţi ani.

Suma cerută însă de UTA pentru Adrian Petre este considerată prea mare pentru un jucător din Liga 2. „Deac este o ţintă, dar a semnat cu CFR şi acum îl putem lua doar dacă ne înţelegem cu CFR. Ne interesează şi Moruţan, dar el e un jucător de viitor. Dacă l-aş cumpăra, l-aş lăsa acolo (n.r. – la FC Botoşani) să mai joace un an. UTA a cerut 600.000 de euro pe Adrian Petre şi am spus că este prea mult pentru un jucător de liga a doua. El a marcat un gol în finala asta din weekend (n.r. – finala Cupei României la Under 19, UTA – Viitorul 1-1, 3-5 penalty-uri), dar nu e aşa relevant. Totuşi, arată că e marcator”, a mai spus finanţatorul vicecampioanei.

În campionatul Ligii 2, Adrian Petre a înscris 26 de goluri, fiind pe locul 3 în clasamentul golgheterilor, după Remus Chipirliu (Juventus – 30 goluri) şi Attila Hadnagy (Sepsi OSK – 27 goluri).

De atacantul de 19 ani al echipei UTA s-au interesat şi au venit să-l urmărească şi cluburile Genoa sau Bologna. Oferta prezentată de Genoa pentru Adrian Petre s-a ridicat în iarnă la 450 de mii de euro pe loc, plus 200 de mii din bonusuri, dar şi un procent dintr-o posibilă viitoare vânzare de 20%.

UTA l-a vândut în toamnă pe Dennis Man la FCSB în schimbul a 300 de mii de euro, posibilitatea de câştiga alte 200 de mii din bonusuri, plus 10% dintr-un viitor transfer. Între timp, arădenii au încasat 20 de mii de euro pentru a anula una dintre clauzele de 100 de mii de euro, cea care făcea referire la disputarea a 10 meciuri pentru FCSB în Liga 1. A mai rămas în picioare clauza de 100.000 de euro dacă e convocat la naţională.

0
0
%d blogeri au apreciat: