Fotbal judetean

Campioni reconfirmați după o primă repriză spumoasă: Unirea Sântana – UTA 6-4





Campioana județeană a ultimelor două ediții la nivel de juniori mari, avea în față o grupă a UTA-ei cu trei ani mai tânără. Finala s-a jucat la Curtici, în prezența a 100 de spectatori, majoritatea susținători ai „alb-roșilor”. A rezultat o partidă extrem de spectaculoasă, cu nu mai puțin de zece goluri și două reprize distincte. Prima a aparținut clar Unirii, iar cea de-a doua „Bătrânei Doamne”, însă pragmatismul campionilor, reconfirmați pentru a treia oară, a fost decisiv.

Combatantele au trecut rapid peste minutele de tatonare și până în minutul 10 se marcaseră deja trei goluri. La prima fază de poartă, Bud a scăpat pe stânga în careu și a trimis cu exteriorul pe lângă Iucie. Doar trei minute a durat avantajul trupei lui Alex Vasi, căci Lazie a trimis din doi metri în plasă la cornerul executat de Miculescu. Dar, a venit minutul 10  când Unirea a obținut o lovitură liberă indirectă din careu, Bud a așezat balonul pentru Josan, iar mijlocașul echipei mari a plasat balonul la colțul lung. UTA a replicat rapid cu două șuturi trimise de Miculescu și Șimon, dar Matiș a respins de fiecare dată.

Sântana a fost extrem de pragmatică și la următoarea fază a dus scorul la 3-1. Era minutul 21, când Bud a trecut în viteză de Salka, a pasat în stânga lui Stanciu, iar acesta a reluat cu latul pe lângă Iucie. Show-ul campionilor a continuat cu golurile patru, cinci și șase, venite în minutele 27, 29, 32. Mai întâi, Stanciu l-a găsit cu o pasă scurtă în careul de șase pe Diaconu, care a trimis simplu pe lângă portar, apoi, angajat în adâncime pe stânga, Bud a pătruns în viteză în careu și l-a executat pe Iucie cu un șut în unghi și, în final, Stanciu a realizat și el „dubla” după o așezare perfectă a lui Balaban: 6-1.

Utiștii au avut o tresărire de orgoliu în minutul 42, iar nou-intratul Tăședan a mai redus din handicap după acțiunea lui Șimon. Mai mult, la ultima fază a reprizei, Milak a scăpat spre poartă, l-a lobat pe Matiș dar mingea a întâlnit bara și a ajuns în brațele portarului. Scorul pauzei a fost 6-2.

Partea secundă a început destul de confuz, dar cu o ușoară dominare a UTA-ei, care – în cele din urmă – a marcat și golul 3 la capătul unei faze fixe în minutul 55. Miculescu a centrat de pe stânga, mingea a ajuns până pe colțul lung la Spătar și acesta a trimis în plasă.

Profitând de căderea fizică a Sântanei, „roș-albii” au continuat să atace și, după ce a finalizat mult peste din poziție bună, Miculescu a țintit transversala cu un stâng plin din 15 metri. Și Haloș i-a dat de lucru lui Matiș cu un șut de la 30 de metri, Unirea având serioase dificultăți să iasă din propria jumătate de teren în această repriză. Puștii lui Gaica au atacat cu toate liniile dar Miculescu și Tăședan au fost impreciși la finalizare în minutele 76 și 78. Proaspăt intratul Selegean a insistat la o minge în careu, a reluat pe spate până la Isac care a trimis cu capul mult pe lângă poartă.

Sântana a mai ajuns în careul lui Iucie de abia în minutul 87, când Poghirc a reluat spectaculos din foarfecă puțin pe lângă centrarea lui Marc. Moment de uluială în efectivul Sântanei în minutul 89, când Marc a pasat greșit în spate, Șimon a scăpat singur și l-a executat pe Matiș cu un șut la colțul scurt din 10 metri. Cu adversarii simple jaloane, utiștii au mai avut două ocazii importante prin același Tăședan, care mai întîi a reluat din careul mic în Matiș, iar apoi cu capul mult peste poartă.

Astfel s-a scris finala județeană la juniori mari, Unirea Sântana reprezentând pentru a treia oară consecutiv județul Arad la „zonă”.

Formații:

Sântana: Matiș – Toader, Poghirc, Vârciu, Politic – Diaconu (90 Andriese), Josan, Marc, Balaban – Stanciu (79 Vesa), Bud (76 Valicec).

UTA: Iucie – Haloș, S. Spătar (82 Selegean), Salka, E. Pașcu – Lazie (65 Hrezdac), Isac – Milak (57 Răzban), Miculescu, Mohaci (34 Tăședan) – Șimon.

Arbitri: Mircea Ardelean – Sebastian Pantea și Sergiu Cîrmaci.

Observator AJF: Leotin Buda.









Un comentariu

  1. cati din juniorii BD-ului sunt din Arad? mai nou nici la juniori nu mai jucam cu aradenii,daramite la echipa mare,pai da aradenii nu au nevoie de cazare masa etc….

    0
    0
  2. la hagi la academie, nu sa promis performanta, cu jucatori din constanta,pe cind la BD ,da.la hagi la academie, nu se da 1000000 de euro din bani publici pe cind la BD, da.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button