Fotbal judetean

E ziua „șoimilor”! Pop: „Președinte de club împlinit, un campionat se câștigă și cu sufletul!” Sabău: „Bucuria e mare, dar fără promovare nu va fi la fel de frumos”





La finalul celui de-al cincilea sezon la cârma Șoimilor Lipova, Radu Pop a obținut rezultat maxim. Echipa pe care o conduce a fost decretată cea mai bună din județ, a deschis șampania, dar – totodată – mai are de îndeplinit două obiective la fel de importante până la finalul acestei luni. În cele cinci sezoane, Pop a lucrat cu doar doi antrenori principali, Marius Grad și Flavius Sabău. Lângă echipă, au mai fost asistentul Alina Trif, antrenorul secund, Claudiu Trif, preparatorul fizic, Bogdan Hetco și fizioterapeutul Călin Petrică. Toți cei menționați au fost susținuți mereu de edilul Lipovei, Mircea Jichici, prezent și el azi la decernarea trofeului și a medaliilor de campioni pentru gruparea fotbalistică a orașului pe care-l păstorește. „Băieți, vă felicit pentru rezultate și vă asigur de tot sprijinul meu și al Consiliului Local în continuare, chiar și în Liga 3-a”, a spus succint Jichici în fața fotbaliștilor și staffului „șoimilor”.

Pop: „Am crezut în noi și, mai important, am crezut și ne-am rugat la Dumnezeu”

Chiar dacă mai sunt trei meciuri până la un sezon perfect, Lipova are motive de sărbătoare pentru că a câștigat lupta cu Crișul Chișineu Criș. „Astăzi pot spune că sunt un președinte de club împlinit. Acum cinci ani, când am repornit clubul din Lipova, alături de domnul primar, Mircea Jichici și consilierii de atunci, ne-am propus ca pe termen mediu, cinci-șase ani, să reușim să promovăm în Liga 3-a. Primul pas l-am făcut, câștigând campionatul, este meritul tuturor celor care au crezut în noi. Nu vreau să mă laud, dar am depus și eu personal eforturi mari pentru această reușită. Am fost prezent la antrenamente, cantonamente, meciuri de pregătire și oficiale. Nu doresc să omit și meritele fostului antrenor, Marius Grad, am o relație foarte bună cu el, este prietenul meu, dar acesta e fotbalul. Acum sunt alții și au reușit. Am crezut în noi și, mai important, am crezut și ne-am rugat la Dumnezeu să ne ajute. Pentru că un campionat se câștigă și cu sufletul, ne-am ocupat și de acest aspect și vreau să-i mulțumesc părintelui Valentin Herbei, de la biserica din Buhani, care s-a rugat tot timpul pentru noi și iată că am izbândit”, a menționat șeful Lipovanilor, care le-a transmis un mesaj de încurajare și principalilor rivali din sezonul ce s-a încheiat azi: „Iar domnului Cherecheși as vrea să-i mulțumesc pentru că, după meciul de la Sântana, a avut tăria de a ne ura baftă la baraj și ne-a spus să reprezentăm Aradul cu cinste. Dacă Dumnezeu ne ajută să ajungem în Liga 3-a domnule Cherecheși vă spunem doar că: <<Vă asteptam anul viitor lângă noi, să îngroșăm rândurile Ligii a 3-a cu cât mai multe echipe din județul Arad. Și sunt convins că veți veni pentru că la Chișineu Criș sunt mulți oameni care iubesc fotbalul și își doresc performanță>>”.

Dar, Radu Pop nu are obiectiv doar promovarea în eșalonul trei. „Mai sunt trei finale, Cupa României și două meciuri de baraj. Ne-am dorit eventul, suntem aproape,  iar la baraj vrem să reprezentăm Aradul cu cinste. Mă bucur enorm că am adus onoare orașului Lipova, iar domnul primar Mircea Jichici, fost fotbalist al Lipovei, a fost alături de noi și a îmbrăcat cu mândrie un tricou de prezentare cu însemnele clubului și ne-a asigurat de tot sprijinul său pe mai departe. Mai mult decât atât, vin vești bune și din rândul oamenilor de afaceri din zonă, căci domnul Pletl ne-a transmis deja sprijinul puternicei sale firme de transport. De asemenea, firma Everel va veni lângă noi și-i mulțumim pentru asta”, a adăugat președintele „alb-albaștrilor”.

Sabău: „Mă bucur enorm pentru această performanță, pe care – însă – sper să o încununăm cu o promovare în Liga 3-a”

Fostul fundaș al Ineului este la prima performanță ca antrenor principal. Posesor al Licenței B, ca și șef de promoție în 2016, Flavius Sabău se bucură de titlul de campion al județului la aproape 33 de ani. „A fost foarte greu, mă bucur enorm pentru această performanță, pe care – însă – sper să o încununăm cu o promovare în Liga 3-a. Altfel, nu va fi atât de frumoasă această izbândă. Mă bucur pentru băieți, îi auzim cum cântă în vestiar, e meritul lor. Acum mă simt foarte relaxat, am o liniște sufletească, greu dobântită. Totuși, vom rămâne concentrați încă trei săptămâni, vom rezista tentațiilor de vacanță. Perspectiva de a juca în Liga 3-a și prima de promovare consistentă ne vor face să ne pregătim la capacitate maximă în continuare. Îi mulțumesc președintelui Radu Pop pentru încrederea pe care a avut-o în mine și în perspectiva mea despre fotbal și m-a sprijinit în tot ce am dorit să fac la echipă. Marți, jucăm finala Cupei apoi ne gândim doar la baraj. Pe Diosig i-am văzut pe viu la finala cupei din Bihor, e o echipă robustă și matură, cu câțiva jucători cu mare, mare experiență. Vom avea un adversar redutabil. Vor fi două meciuri extrem de grele, dar am încredere în jucătorii mei că pot face  diferența. În astfel de partide se vede valoarea”, a punctat tehnicianul „șoimilor”, care a avut-o mereu alături și pe soția sa, Roxana.









Un comentariu

  1. Felicitari chiar daca am avut unele contre trebuie sa fim nesimtiti sa nu vedem ca asta inseamna sa pornesti la drum cu un proiect sanatos cu bataie pe termen mediu si lung , sincere felicitari si bafta celor de acolo si de apreciat ca radu pop spune si de divinitate pt ca fara un destin dat de cineva de acolo de sus care este prea mare fata de noi nu am putea nimic sa realizam

    0
    0
  2. Oooo. Ai aparut. Te-ai concentrat mult pentru acest comentariu. Oricum apreciem gestul si multumim pentru felicitari

    0
    0
  3. Drag suporter eu am ales sa las rautatile deoparte nu ma intere cine esti , fi tu linistit ca nu a trebuit sa ma concentrez pt a scrie mesajul, fi sanatos dl suporter dar anonim dupa nick daca puneai numele puteam sa ti spun pe nume

    0
    0
  4. Marius Tamsa cand ti-am zis eu tie ca Soimii is la baraj….ai zis ca daca joaca singuri…nu fi suparat Mariuse vi la derby Lipova-Cermei

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button