Fotbal judetean

Își păstrează ritmul pentru finala Cupei, Cuedan vrea o schimbare de „macaz” de la anul: Victoria Felnac – Unirea Sântana 2-4





„Ce începe prost se termină și mai prost”, spune un proverb ce se potrivește în cazul lui VI-FE începând cu 1 aprilie. În 11 etape de campionat, echipa lui Dan Cuedan a strâns doar 4 puncte și, cu toate acestea, a rămas pe locul 6 la final. Ultima formație ce a profitat de seria neagră a „alb-roșilor” a fost Unirea Sântana, formație ce va încheia sezonul de abia marți, cu finala Cupei (faza județeană).

Debutul destul de echilibrat de joc, cu ceva situații de ambele părți, nu anticipa ce avea să se întâmple între minutele 33 și 37. Unirea avea să ia avans de trei goluri pe tabelă prin Capătă (lat la centrarea lui Toader de pe dreapta), Martin (execuție după un ndo pe zonă centrală cu Capătă) și, din nou, Capătă (șut în cros din stânga careului după lansarea lui Vuin). Gazdele aveau să-și pună număr la casă cu un minut înainte de pauză. Cel care a marcat cu un șut frumos din 17 metri a fost P. Bogdan.

La două minute de la reluare, Băd a reluat cu capul în plasă centrarea lui Stanciu, pentru tentativa de revenire pe tabelă a Felnacului. În minutul 64, același Băd, însă, avea să fie eliminat pentru o talpă pusă pe glezna lui Vuin, iar Sântana a găsit și golul liniștii cu 5 minute înainte de final. Capătă a intrat în centru de pe stânga și a țintit colțul scurt al porții adverse: 2-4, rezultat final.

Dan Cuedan termină un sezon cu satisfacții și umbre pe banca Victoriei Felnac și așteaptă metamorfoza din vară. „Am făcut din nou destule improvizații, datorită absențelor mai mult sau mai puțin motivate. Până la urmă, suntem într-un campionat de amatori și nici noi nu avem nu știu ce instrumente la dispoziție să schimbăm lucrurile. Nici arbitrii nu fac notă discordantă, fac parte din peisaj, eliminarea exagerată a lui Băd înscriindu-se în șirul de erori ce s-au cam comis împotriva noastră în ultimul timp. Mă cam deranjează felul în care am terminat acest sezon, lucrurile nu au decurs deloc conform așteptărilor mele. Inclusiv juniorilor împrumutați de la UTA credeam le pot da un imbold aici, dar nu s-a prea întâmplat asta. Cert este că trebuie schimbat puțin macazul în această pauză competițională. Ar trebui o altă organizare, o altă implicare, din partea conducerii prinvind toate aspectele ce țin de jucători și baza sportivă”, a punctat tehnicianul lui VI-FE.

Chiar și cu acest succes, Sântana termină în afara obiectivului acest campionat, iar viitorul lui Dinu Donca la cârma echipei e incert. „Chiar dacă era greu, am încercat să-mi țin în priză jucătorii, mai ales că marți avem de jucat o finală de Cupă. După un început echilibrat de meci, am făcut diferența cu cele trei goluri în 4-5 minute, dar, fiindcă suntem în Liga 4-a și în România, relaxarea era să ne coste. Eliminarea lui Băd ne-a ajutat puțin, iar în final victoria este meritată. Terminăm un sezon cu destule probleme interne, cu destul accidentări, chiar dintre jucătorii aduși în iarnă, în așa fel încât, la un moment dat, la Zăbrani am ajuns să jucăm cu 6-7 juniori. Asta e, atâta timp cât obiectivul nu a fost realizat, mă pun la dispoziția conducerii. O să facem tot posibilul să câștigăm și Cupa, dar nu cred că decizia conducerii clubului în ceea ce mă privește se poate schimba după acest meci”, a precizat antrenorul „roș-negrilor”.

Formații:

Felnac:  Matenț – Țugulescu, Stanciu, Dubeștean, Petri – Adam (73 Onița), Al. Sabău (46 Băd) – P. Bogdan, Butura, Mărușteri – Balint (63 Foghiș).

Sântana: Csurka (86 Matiș ) – Paven, Vidac, Peia,  – Mateiu, Vuin (75 Vârciu), Josan – Marc, Capătă, Martin (63 Ginghină), Josan – Marc,

Arbitri: CIonuț Nicoraș – Mihai Stanciu, Zoltan Nagy.

Observatori AJF: Mircea Bondar, Daniel Scridon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button