29/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Suporterii utiști nu s-au înghesuit la ultimul meci al campionatului! Roșu le spune cum ar fi normal să se comporte la baraj: „Să ne susțină necondiționat!”

În numai patru zile, fanii „Bătrânei Doamne” au trecut de la extaz la agonie. De la mesajul „Bateți la Timișoara și intrați în istorie!” până la gustul amar, stropit cu speculații legate de boala secolului (pariurile), granița a fost subțire. Rezultatul a fost o prezență destul de redusă la meciului de ieri, de la Șiria, iar dezamăgirea a fost cea mai vizibilă în sectorul peluzei rezervat galeriei arădene. Acolo au luat loc aproximativ 15-20 de susținători, aflați mai degrabă în vacanță, încurajările lor fiind rareori auzite în timpul meciului. Mai mult, unul dintre liderii importanți ai Suporter Club UTA s-a delimitat public de echipă, considerând că înfrângerea cu Baloteștiul nu a avut cauze strict fotbalistice.

Este evident că fanii „Bătrânei Doamne” sunt mai degrabă pesimiști când vine vorba despre șansele de reușită de la barajul de menținere /promovare în Liga 1. Experiența nereușită de anul trecut a rămas întipărită în memorie, iar reproșurile la adresa jocului echipei și a unor jucători nu au lipsit pe tot parcursul primăverii și chiar, ieri, cu ocazia disputei cu Chindia Târgoviște. Invitat la emisiunea „Repriza de sport”, de la Radio Joy Fm Romania, Laurențiu Roșu a adus din nou în discuție incovenientul mutării echipei la Șiria. „Din punctul meu de vedere, locul 2 s-a pierdut acasă, spre deosebire de Sepsi, care a bătut tot pe teren propriu. În toamnă, cu toate inconvenientele legate de suprafața de joc de pe <<Motorul>>, am pierdut doar cele două puncte, cu Poli, pe acea mocirlă. De când ne-am mutat la Șiria, lucrurile s-au schimbat. Sigur, principala  vină pentru pierderea punctelor cu Brașov, Luceafărul și Balotești este a noastră, a mea și a jucătorilor, dar există și câțiva suporteri în tribună care nu procedează corect. Vin și-și critică jucătorii favoriți, iar acest lucru nu mi se parte normal. M-au criticat și pe mine, m-au deranjat puțin la început, dar apoi m-am obișnuit. Nu intru în dialog cu ei și asta e. Dar, lucrurile nu se fac așa. Cel puțin când evoluezi pe teren propriu, tu, ca jucător, nu te aștepți ca susținătorii tăi să-ți spună mereu de pe margine cât de slab ești. Iar, dacă seniorii s-au obișnuit și cu asta, problema e la juniori. De exemplu, Copaci a fost criticat întruna în prima repriză a meciului cu Sepsi. A comis și penalty, era afectat și demoralizat, iar randamentul său a scăzut automat. Sigur, nu pot eu să oblig spectatorul plătitor de bilet să se comporte într-un anumit fel. E dreptul lui să strige orice, doar spun că nu e normal ce se întâmplă. Dacă tot joci acasă, hai să profităm. În deplasare te poți aștepta la orice, dar acasă ar trebui ca suporterii, spectatorii să te susțină necondiționat. Până la urmă, nu am fost ciuca bătăilor, am câștigat meciuri importante, cu Chindia, în tur, Sepsi, Juventus, Olimpia, dar și altele. Echipa era pe locul 9 când am venit eu, acum suntem pe 3 și avem șansa noastră la baraj. De la început, ne-am pus în cap să promovăm și asta ne dorim și acum, dar pentru asta avem nevoie și de sprijinul necondiționat al suporterilor noștri. Știm, galeria a fost mereu alături de noi, am vorbit acum doar despre cei câțiva oameni din tribuna de la Șiria”, a punctat antrenorul „Bătrânei Doamne” la microfonul Joy Fm.

Invitat la aceeași emisiune Radio, Alin Gligor a fost pe aceeași lungime de undă cu antrenorul său. „Le mulțumim oamenilor de la Șiria, în special domnului primar, pentru că au încercat să ne creeze toate condițiile, dar nu a fost totuna pentru noi. Statistica spune că pe <<Motorul>> am pierdut doar două meciuri într-un an și jumătate, cu Gaz Metan și Juventus, pe când la Șiria au fost două, plus egalurile cu Luceafărul și Chindia în 6 luni. Departe de noi gândul să dăm vina pe această situație, avem principala vină și ne-o asumăm, doar că nu înțelegem de ce apar unele răutăți și reproșuri. Pe noi, seniorii, obișnuiți cu o grămadă de meciuri la un anumit nivel, nu ne mai afectează, dar la copii e altceva. Exemplul lui Copaci cu Sepsi, dat și de Mister, este cel mai elocvent. Cât despre acuzațiile legate de pariuri și alte lucruri necurate, le doresc celor care spun asta să câștige toată viața lor atâția bani câți am făcut noi după meciul cu Baloteștiul. Din păcate, asta e România. Mai acum câțiva ani, când pierdeai un meci, se spunea că l-ai blătuit, l-ai vândut adversarului. Acum, se spune că pariezi pe el. La pauză se striga din tribune, 2 pauză, 1 final și iată că nu a fost așa. E ușor să împroști cu noroi, când doar noi știm ce a fost în sufletele noastre după acea înfrângere. Pe lângă șansa de a rămâne în cărți pentru o promovare directă, am pierdut și prima de joc, una destul de mare. Cine spune că nu am dorit să câștigăm cu Baloteștiul vorbește prostii sau e vorba despre paranoia”, a menționat căpitanul UTA-ei la emisiunea colegului nostru, Ioan Hamza.

Tot într-un exercițiul de sinceritate, Laurențiu Roșu a spus la un moment dat că utiștii și-au depășit, oarecum, condiția și în acest sezon. „Cine ne acuză că jucăm cu minge lungă sau alte lucruri de genul acesta, ar trebui să vină la antrenamentele noastre. Să vadă cum se antrenează acești jucători, pe caniculă, pe zăpadă, pe ploaie, în mocirlă, prin Ungaria, stând la Graniță. Să vadă că antrenamentele le facem într-un loc, recuperarea în altul, iar la sala de forță mergem altundeva. Sigur, conducerea clubului a făcut și face toate eforturile pentru noi, dar nu există o bază sportivă profesionistă la Arad, cu terenuri de antrenament, cu sală de forță, sală de conferință, birouri. Nu există condiții de Liga 1, iar noi ne-am făcut treaba, am făcut eforturi mai mari decât trebuia. Cine ne critică să vină să vadă cum lucrăm și apoi să vorbească”, a mai spus Roșu la  Joy Fm.

0
0