UTA Arad

Suporterii utiști nu s-au înghesuit la ultimul meci al campionatului! Roșu le spune cum ar fi normal să se comporte la baraj: „Să ne susțină necondiționat!”





În numai patru zile, fanii „Bătrânei Doamne” au trecut de la extaz la agonie. De la mesajul „Bateți la Timișoara și intrați în istorie!” până la gustul amar, stropit cu speculații legate de boala secolului (pariurile), granița a fost subțire. Rezultatul a fost o prezență destul de redusă la meciului de ieri, de la Șiria, iar dezamăgirea a fost cea mai vizibilă în sectorul peluzei rezervat galeriei arădene. Acolo au luat loc aproximativ 15-20 de susținători, aflați mai degrabă în vacanță, încurajările lor fiind rareori auzite în timpul meciului. Mai mult, unul dintre liderii importanți ai Suporter Club UTA s-a delimitat public de echipă, considerând că înfrângerea cu Baloteștiul nu a avut cauze strict fotbalistice.

Este evident că fanii „Bătrânei Doamne” sunt mai degrabă pesimiști când vine vorba despre șansele de reușită de la barajul de menținere /promovare în Liga 1. Experiența nereușită de anul trecut a rămas întipărită în memorie, iar reproșurile la adresa jocului echipei și a unor jucători nu au lipsit pe tot parcursul primăverii și chiar, ieri, cu ocazia disputei cu Chindia Târgoviște. Invitat la emisiunea „Repriza de sport”, de la Radio Joy Fm Romania, Laurențiu Roșu a adus din nou în discuție incovenientul mutării echipei la Șiria. „Din punctul meu de vedere, locul 2 s-a pierdut acasă, spre deosebire de Sepsi, care a bătut tot pe teren propriu. În toamnă, cu toate inconvenientele legate de suprafața de joc de pe <<Motorul>>, am pierdut doar cele două puncte, cu Poli, pe acea mocirlă. De când ne-am mutat la Șiria, lucrurile s-au schimbat. Sigur, principala  vină pentru pierderea punctelor cu Brașov, Luceafărul și Balotești este a noastră, a mea și a jucătorilor, dar există și câțiva suporteri în tribună care nu procedează corect. Vin și-și critică jucătorii favoriți, iar acest lucru nu mi se parte normal. M-au criticat și pe mine, m-au deranjat puțin la început, dar apoi m-am obișnuit. Nu intru în dialog cu ei și asta e. Dar, lucrurile nu se fac așa. Cel puțin când evoluezi pe teren propriu, tu, ca jucător, nu te aștepți ca susținătorii tăi să-ți spună mereu de pe margine cât de slab ești. Iar, dacă seniorii s-au obișnuit și cu asta, problema e la juniori. De exemplu, Copaci a fost criticat întruna în prima repriză a meciului cu Sepsi. A comis și penalty, era afectat și demoralizat, iar randamentul său a scăzut automat. Sigur, nu pot eu să oblig spectatorul plătitor de bilet să se comporte într-un anumit fel. E dreptul lui să strige orice, doar spun că nu e normal ce se întâmplă. Dacă tot joci acasă, hai să profităm. În deplasare te poți aștepta la orice, dar acasă ar trebui ca suporterii, spectatorii să te susțină necondiționat. Până la urmă, nu am fost ciuca bătăilor, am câștigat meciuri importante, cu Chindia, în tur, Sepsi, Juventus, Olimpia, dar și altele. Echipa era pe locul 9 când am venit eu, acum suntem pe 3 și avem șansa noastră la baraj. De la început, ne-am pus în cap să promovăm și asta ne dorim și acum, dar pentru asta avem nevoie și de sprijinul necondiționat al suporterilor noștri. Știm, galeria a fost mereu alături de noi, am vorbit acum doar despre cei câțiva oameni din tribuna de la Șiria”, a punctat antrenorul „Bătrânei Doamne” la microfonul Joy Fm.

Invitat la aceeași emisiune Radio, Alin Gligor a fost pe aceeași lungime de undă cu antrenorul său. „Le mulțumim oamenilor de la Șiria, în special domnului primar, pentru că au încercat să ne creeze toate condițiile, dar nu a fost totuna pentru noi. Statistica spune că pe <<Motorul>> am pierdut doar două meciuri într-un an și jumătate, cu Gaz Metan și Juventus, pe când la Șiria au fost două, plus egalurile cu Luceafărul și Chindia în 6 luni. Departe de noi gândul să dăm vina pe această situație, avem principala vină și ne-o asumăm, doar că nu înțelegem de ce apar unele răutăți și reproșuri. Pe noi, seniorii, obișnuiți cu o grămadă de meciuri la un anumit nivel, nu ne mai afectează, dar la copii e altceva. Exemplul lui Copaci cu Sepsi, dat și de Mister, este cel mai elocvent. Cât despre acuzațiile legate de pariuri și alte lucruri necurate, le doresc celor care spun asta să câștige toată viața lor atâția bani câți am făcut noi după meciul cu Baloteștiul. Din păcate, asta e România. Mai acum câțiva ani, când pierdeai un meci, se spunea că l-ai blătuit, l-ai vândut adversarului. Acum, se spune că pariezi pe el. La pauză se striga din tribune, 2 pauză, 1 final și iată că nu a fost așa. E ușor să împroști cu noroi, când doar noi știm ce a fost în sufletele noastre după acea înfrângere. Pe lângă șansa de a rămâne în cărți pentru o promovare directă, am pierdut și prima de joc, una destul de mare. Cine spune că nu am dorit să câștigăm cu Baloteștiul vorbește prostii sau e vorba despre paranoia”, a menționat căpitanul UTA-ei la emisiunea colegului nostru, Ioan Hamza.

Tot într-un exercițiul de sinceritate, Laurențiu Roșu a spus la un moment dat că utiștii și-au depășit, oarecum, condiția și în acest sezon. „Cine ne acuză că jucăm cu minge lungă sau alte lucruri de genul acesta, ar trebui să vină la antrenamentele noastre. Să vadă cum se antrenează acești jucători, pe caniculă, pe zăpadă, pe ploaie, în mocirlă, prin Ungaria, stând la Graniță. Să vadă că antrenamentele le facem într-un loc, recuperarea în altul, iar la sala de forță mergem altundeva. Sigur, conducerea clubului a făcut și face toate eforturile pentru noi, dar nu există o bază sportivă profesionistă la Arad, cu terenuri de antrenament, cu sală de forță, sală de conferință, birouri. Nu există condiții de Liga 1, iar noi ne-am făcut treaba, am făcut eforturi mai mari decât trebuia. Cine ne critică să vină să vadă cum lucrăm și apoi să vorbească”, a mai spus Roșu la  Joy Fm.









Un comentariu

  1. Joaca cu mingea e o stiință domnilor ,,jucatori,, poate ca ati vazut meciuri de prin spania ,anglia, italia ,germania nu? Este o diferenta intre ce faceti voi (numa fotbal nu-l putem numi ) si ce joaca ei ! Nu are rost sa va plingeti ,rezultatele rusinoase nu sint a celora care va critica de multe ori pe buna dreptate , ci ale voastre !

    0
    0
    1. Probabil ca si remunerarea este tot la fel…daca pleacă cate unul mai rasarit sunt mercenari…trebuie sa ne vedem valoarea…de mulți ani uta a rămas doar o echipa buna de liga a 2-a…si daca promovam ce credeți ca facem in liga 1? Juventus a defilat in liga a2-a si tot fac transferuri destul de mari …cu echipa asta picam in primul an din moment ce nu suntem constanți…sa nu ne mai ascundem după degete

      0
      0
  2. Rosule nu ne luați de proști! Ajunge! Hai sa ne victimizam! La orice echipa cu nume daca pierzi acasă cu Balotești ești apostrofat! Norocul vostru a fost că a-ti venit după o victorie cu poli, că altfel erați și mai rău apostrofați! Referitor la condițiile precare da ai dreptate, in arad nu sunt condiții, dar ai cerut o audiență la primar? Oricum vei pleca iar din vara tot la Siria asteptam vizita Baloteștiului!

    0
    0
  3. amatorii de pariuri pot rasufla usurati: barajul se va juca cu bragadirul blatistului p. ionut. Macar spuneti-ne si noua ce coaceti – 1 pauza/ 2 final sau invers, GG5+, 0-3 in tur dupa care se intoarce „miraculos” cu 4-0 etc. UTA a fost de multe ori suspectata de blat (vezi cazul cu valcea pe vremea broscarului), iar p.ionut cu bragadiru face parte din cooperativa mafioata a lui burmleanu. Asa ca, asteptam sugestii…
    La anul vor fi doua derbyuri locale – cu adevarata poli si cu ripensia timisoara (felicitari pentru promovare!), acolo tb castigat pe bune…pe vremea aceea rosu, valceanu si multi altii vor fi de mult „istorie”.

    0
    0
  4. Cand va aud cu pariurile si chestii dinastea… Voi nu vedeti ca nu ne putem desfasura la Siria? Acum normal, si Brasovu a jucat acolo si Luceafarul etc. Vezi multe meciuri din deplasare in care ne am desfasurat bine, Timisoara … . In plus, echipa nu e asa inchegata pe cum ne dorim jocul scartaie. Usor sa acuzi , greu sa lupti si sa sustii!!!

    0
    0
  5. Degeaba se supara ROSU, si la victorii lumea o sa fie nemultumita, asa a fost si asa va fi mereu la ARAD!

    DOAR UTA!

    0
    0
  6. Rosu si Gligor au dreptate. Cand vad ce prostii debiteaza unii aici pe sportarad nu-mi vine sa cred. Probabil aceiasi care isi injura jucatorii si acasa. Rusine !!!

    0
    0
  7. Umbla vorba ca prin Spania s-a pariat vreo 300.000 de euro pe Baltotesti ca castiga la Arad….interesant meci a ti facut cu Balotestiul

    0
    0
  8. Eu nu cred faza cu pariurile..Stalh in ultimile minute a avut o bara la 1-2..daca marca era un gol de minus 300000? Chiar dacă va este foame nu mâncați kkt!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button