UTA Arad

Sacrificiul lui Adili pentru baraj: „E profesionist, a înțeles cât e de important pentru echipă”





Singurul fotbalist extracomunitar din lotul „Bătrânei Doamne” este și singurul ce îmbrățișează religia musulmană. Pe perioada Ramadanului, ce a început pe 26 mai, Mevlan Adili ar fi trebui să țină un regim alimentar strict, însă „oficialii” clubului și Laurențiu Roșu au reușit să-l convingă să lase puțin de la el.

De fapt, în iarnă, când a semnat contractul cu UTA, macedonianul cu origini musulmane a fost de acord ca, în caz de nevoie, să se abată puțin de la obiceiuri. „A înțeles cât e de important pentru echipă, ca de fapt orice alt fotbalist din lot. E conștient că fără o alimentație corespunzătoare nu poate da randament maxim, iar într-un baraj ca acesta orice detaliu e important”, a precizat antrenorul „roș-albilor”, completat fiind de Codru Grădinariu, directorul general al arădenilor: „A înțeles că trebuie să facă un mic sacrifiu și că acest baraj e o șansă bună atât pentru el, cât și pentru echipă să realizeze ce și-a propus”.

Precedentul fotbalist de religie musulmană care a activat la UTA a fost Ousmane Gueye, acum două sezoane, senegalezul fiind cât se poate de strict cu alimentația în perioada Ramadanului. La fel de adevărat este că formația arădeană se descurca în Liga 3-a și fără atacantul de culoare, în timp ce Adili a devenit „piesă” indispensabilă în angrenajul arădenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button