UTA Arad

Ionuț Popa prefațează barajul cu UTA: „Cele două echipe ar trebui să fie permanent în Liga 1, va avea câștig de cauză echipa mai inteligentă, mai norocoasă”





După ce echipa sa și-a câștigat dreptul de a evolua la barajul de menținere/promovare în Liga 1, acolo unde o aștepta deja UTA, Ionuț Popa nu a dat prea multe declarații. A vorbit puțin duminică seara și luni, după care a amânat totul pentru conferința de presă organizată azi, la Timișoara. Experimentatul tehnician, care a antrenat echipa arădeană în trei mandate, activând de două ori cu ea pe prima scenă a fotbalului românesc, prima oară ca secund a lui Nicolae Dumitrescu și apoi ca „principal”, a vorbit în general „cu mănuși” la adresa „Bătrânei Doamne”.

Cam iată ceea ce a avut de spus Popa astăzi:

…despre încărcătura istorică: „UTA a fost de atâtea ori campioană, Poli are un nume, cele două echipe ar trebui să fie permanent în Liga 1. Dar nu se poate, ba se chinuie să promoveze, ba să joace baraj, altele nu știu cum o fac, din zone interesante ale țării. Rămân cu ușurință rămân în Liga I. Sper să fie un spectacol frumos, să vină lumea, să ne respectăm dacă se poate.

…despre trecutul său în „alb-roșu”: „ Într-adevăr în 2002 am antrenat UTA în acel 4-3 de la Timișoara. Nu cred că se va întâmpla ca atunci. A fost o sărbătoare a fotbalului din vestul țării, a fost catalogat ca meciul anului. Acum sunt la Poli, în fotbalul profesionist trebuie să-ți faci datoria”.

…despre aspectele ce contează la baraj: „Va avea câștig de cauză echipa mai inteligentă, mai norocoasă. Am avut și azi discuții privind primul joc, le-am cerut responsabilitate mai mare. Diferența în jocurile la Liga I se rezolvă cel puțin prin determinare maximă. Le-am spus că aceste lucruri nu le-am avut cu Pandurii. Le cer responsabilitate, să fie mai prudenți, pragmatici, atenți pe tot parcursul jocului”. 

…despre adversar și obiectivul acestuia: „ Am auzit cuvinte frumoase despre echipă, antrenorul Laurențiu Roșu, înseamnă că au valoare. Au încheiat pe 3, au jucători tineri care vor să joace în Liga I. E periculoasă ca grup. Nu se pune problema ca UTA să nu vrea să promoveze, cum am mai auzit că susțin unii”

…despre programarea meciurilor luni și joi: „E ca și cum ar fi sărbătorile importante ar fi în timpul săptămânii și nu în weekend. Am mai avut destule de comentat pe acest subiect și cu alte ocazii, dar televiziunile decid, în cele din urmă”

În fața presei timișorene a venit și Sebastian Mailat, fotbalistul de 19 ani timișorenilor, care a marcat pentru 2-2 la Mediaș, golul ce urma să fie decisiv pentru calificarea „alb-violeților” la baraj. „Așteptăm o victorie. Sperăm la un scor cât mai mare pentru ca presiunea să fie pe ei, la Arad. Sperăm să rămânem în Liga I și așteptăm cât mai multă lume să vină la stadion măcar acum. Probabil, o să vină și mulți suporteri de la Arad, cu siguranță o să îi împingă pe ei de la spate. Dar, noi avem o echipă matură care cu siguranță va face față”, a punctat unul dintre cei mai în formă fotbaliști ai lui ACS Poli înainte de acest baraj.

Partida tur dintre timișoreni și arădeni se dispută luni, de la ora 20.30, în direct pe Digi și Dolce Sport). Manșa secundă e programată joi, la ora 17,30, la Șiria.

Un comentariu

  1. Nea Popică, lasă vrăjeala, sunteți favoriți cerți,v-ați descurcat excelent sezonul ăsta, aveți jucători cu experiență, căliți in lupte pe viață și pe moarte..pe lângă asta, mai ține și Falcă cu voi, dacă returul s-ar fi jucat pe Motorul,aveam și noi un cuvânt mai greu de spus….dar, tot voi sunteți ăia care jucați cu sabia deasupra capului, dacă pierdeți barajul sunt șanse mari să deveniți istorie.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button