UTA Arad

E ziua adevărului pentru fotbalul arădean: „O finală în care vom da totul!”



În această seară, vom știi dacă cea mai titrată echipă din Provincie scapă din „furcile caudine” ale ligii secunde și revine acolo unde îi este locul, în elita fotbalului românesc. Practic, se poate îndeplini visul întregii suflării utiste, file istorie vor fi scrise,  iar Aradul se va îmbrăca în straie de sărbătoare pentru brandul său numărul unu. Condiția? O victorie cu 1-0 sau la două goluri diferență împotriva celor de la ACS Poli, în cea de-a doua manșă a barajului de promovare în Liga 1.

Orice am spune noi și, poate, chiar și antrenorii și „oficialii” utiști în vestiar, nu se compară cu filmul motivațional marca Ionuț Popa. Prin ceea ce a făcut acum trei zile, după ultimul fluier al lui George Găman, dar și ulterior prin alte declarații publice, antrenorul „alb-violeților” le servește jar lui Gligor și colegilor săi, de altfel mulți dintre ei aflați la cel mai important meci al carierei de fotbaliști.

Luni seara, timișorenii s-au impus cu 2-1, la capătul unui joc destul de consistent, dar asta nu înseamnă că UTA nu are resursele necesare să tranșeze „dubla” decisivă. „E finala campionatului pentru noi și vom face tot ce e posibil să câștigăm. Sunt cele mai importante 90, 95 de minute din acest sezon, dar suntem pregătiți să jucăm și prelungiri și să batem, eventual, penalty-uri. Nu va fi ușor, cum am declarat și în tur, cei de la Timișoara sunt favoriți, dar asta nu înseamnă că renunțăm la luptă. Vrem să le oferim suporterilor și oamenilor din Arad posibilitatea de a vedea UTA în Liga I. Mi-aș dori foarte mult să se întâmple acest lucru”, a punctat antrenorul Laurențiu Roșu, înainte de partida, ce începe astăzi, de la ora 17,30, pe arena „Otto Greffner”, din Șiria.

Având ca etalon (și) partida de pe „Dan Păltinișanu”, tehnicianul utist a indicat principalele pericole ce ar putea veni din partea „alb-violeților”. „Au un lot valoros, vom ține cont de lucrul acesta, de fazele fixe, unde am avut probleme, vom încerca să ne corectăm cât mai repede. Am primit două goluri după asemenea faze fixe, au avut și acea bară în ultimul minut. Caută să obțină cât mai multe lovituri libere și cornere, să profite de talie și au un executat foarte bun, mă refer la Croitoru. Sper să fim în creștere și în aceste 90 de minute să putem demonstra că există posiblitatea de a trece de acest baraj cu bine”.

UTA rămâne doar cu Richard Filaret în afara gazonului, în timp ce ACS Poli îi anunță indisponibili pe Poparadu, Novak și Popovici (accidentați), dar și pe Neagu, suspendat după „roșul” văzut luni. Ionuț Popa e optimist cu privire la deznodământul barajului. „Din păcate, în prima partidă ne-am propus să înscriem cât mai multe goluri și să nu luăm. Nu am reușit pentru că am ratat și pentru că am luat gol care s-a văzut și din avion că e fault din atac. Mă gândesc la schimbarea sistemului de joc și câtorva jucători pentru că ne dorim să înscriem și să câștigăm. Eu știu că trebuie să dăm gol, să jucăm, am arătat la meciul tur că avem o valoare bună, peste adversar. Poli va încerca să înscrie, vom juca ofesniv, așa cum am făcut-o și în tur. Nu mă gândesc că vor fi prelungiri, nu am exersat nici penalty-urile”, a spus tehnicianul lui Poli.

Formații probabile:

UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Copil – Curtuiuș, Petre.

ACS Poli: Straton – Străuț, Bocșan, Cânu, Șeroni – Artean, Soljic – Bărbuț, Croitoru, Doman – Henrique.

Arbitri: Radu Petrescu (București) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Alexandru Cerei (Cluj). Rezervă: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș).

Observator FRF: Adrian Vidan (București). Observator LPF: Octavian Goga (Brașov).

Clubul UTA a anunțat că transportul tuturor spectatorilor tur-retur pe ruta Arad – Șiria – Arad este gratuit. Autocarele vor pleca din fața fostei cofetării Mimoza, de la Podgoria, începând cu ora 15:45. Ultimul autocar va pleca la ora 16:30. Autocarele pentru întoarcerea la Arad vor pleca din fața stadionului de la Șiria, la un sfert de oră după terminarea jocului. Posesorii de bilet care dețin și abonament sunt rugați să aibă și abonamentul la ei, pentru a beneficia de locul obișnuit.









Un comentariu

  1. Pe ei ba baieti !!! Jucati cu mult curaj ,faceti-va jocul vostru, alergati-i pe teren sa le sara untul pt. ca au jucatori multi aproape de 30 ani. Si cu ajutorul publicului prezent in care v-or face o atmosfera mare pt. voi tot meciul, sa dea Dumnezeu sa promovam pt. ca meritam !!! UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA. !!! Pe ei pe mama lor ,sa moara POPICA de ciuda !!!

    0
    0
  2. Luptati pentru toti !!! Pentru cei care stau la sate ,comune si nu au internet,, facebook dar totusi au vrut sa vada meciul dar nu au putut din cauza conducerii !!!! Probabil UTA este numai al oamenilor cu internet si facebook !!! Batrinii care au vazut UTA adevarata nu au dreptul la vizionare ????!!!! Ei sa mearga la sapa la munca ce meci vor in secolul 21 !!!???? RUSINE ARAD FALCA MESZAR !!!! Uta nu este numai al internautilor ,,,hotilor ,,marilor conducatori !!! Daca este vorba de adevarata UTA !!! Daca nu scuzati-ma !!

    0
    0
  3. vazând titlul m-am gândit la bilanțul fotbalului arădean din 2017
    – juniori ratarea locului întâi la ambele grupe de vârsta;
    – liga a IV a – uta retrogradată;
    – liga a III-a uta II retorgadată; național sebiș a ratat promovarea,
    – liga a II-a uta ratează promovarea.
    poate lipova sâ fie raza de soare pentru fotbalul arădean din acest an.
    aceste rezultate ar trebui săproducă nisște demisii, dar văd ca toți diriguitorii fotbalului arădean sunt fericiți.
    sunt trist.

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button