Fotbal judetean

Antrenorul Diosigului admite: „Nu suntem pregătiți de Liga 3-a! Lipova, ca oraș, are un avantaj”



CS Diosig Bihardioszeg e cea mai bună echipă din fotbalul județean bihorean la finalul sezonului 2016-2017 și va da piept cu campioana județului Arad pentru un loc în Liga a 3-a. Cu câteva zile înainte de prima manșă a barajului, de la Diosig, Zoltan Vig, antrenorul principal al bihorenilor, a vorbit fără ocolișuri pentru sportarad.ro. A recunoscut că echipa sa nu este prea pregătită să urce un eșalon și o consideră pe trupa lui Sabău favorită la câștigarea „duelului” ce începe sâmbătă.

– În primul rând, felicitări pentru câștigarea campionatului, care e pe scurt istoria acestei performanțe?

– Ne bucurăm că am ajuns aici, după o muncă de 3 ani. Eu, de fapt, sunt antrenor principal doar de 2 ani și jumătate, după ce colegul Dănuț Baba a plecat în Germania. Am construit o echipă, am promovat din Liga a 5-a și am luptat la titlu încă din primul an de Liga 4-a. Am terminat la egalitate de puncte cu Hidișelul, dar am fost mai slabi la meciuri directe. Îns schimb, sezonul acesta am făcut eventul, ca și Lipova de altfel și urmează să mai disputăm barajul.

– Ați pomenit deja de Lipova, cât de bine ați apucat să o cunoașteți de când ați aflat că o veți întâlni la baraj?

– I-am studiat și sunt redutabili. Am văzut o linie de fund și un portar cu talie, greu de bătut. Va fi un meci greu pentru noi, cred că lupta se va da la mijlocul terenului, unde vor conta duelurile unu la unu. Nu cunosc în detaliu niciun jucător al Lipovei, ci doar așa după nume. Adrian Piț, de exemplu, sau Calvin, care are o experiență recentă în Liga 2-a și dă siguranță pe linia de fund. Pe benzi joacă rapid, duc mingea repede la poartă, sunt jucători interesanți.

– Dacă vorbiți despre mijlocul terenului, nici Diosigul nu stă deloc rău acolo. Aveți fotbaliști cu destule prezențe în Liga 1 acolo, ca Sfârlea sau Gado, plus Ember, care a evoluat în Liga 2-a.

– În teorie aveți dreptate, dar Sfârlea nu a mai jucat ultimele în cinci etape, iar Gado nu a evoluat în finala Cupei. Poate, vor intra ambii contra Lipovei și, alături de Lazăr și Ember, ne dau dau, într-adevăr, experiența ligilor superioare de care are nevoie o echipă de județ pentru a face performanță.

– Cred că și prezența dumneavoastră, ca antrenor, în meciuri cu o miză ridicată, este importantă. Din câte știm, avem destulă experiență, inclusiv împotriva echipelor arădene.

– Într-adevăr, am prins meciuri și cu FCM UTA, în 2008-2009, ca antrenor secund și apoi interimar la FC Bihor. Mi-a plăcut întotdeauna atmosfera de la meciuri, suporterii care cântă și încurajează echipa, erau vremuri frumoase. Acum văd că UTA este din nou la porțile Ligii 1, arădenii sunt mai pătimași, iubesc mai mult fotbalul. În schimb, la Oradea, nimic deocamdată, doar zvonuri că se vor aduna ceva investitori care să continue tradiția. Din păcate, fotbalul mare s-a dus înspre București, prin comunele din Ilfov, fără suporteri și fără istorie. M-aș bucura să revină echipele de tradiție în prim planul fotbalului. Eu eram copil când fratele meu a jucat vreo 10 ani la Steaua și mergeam la meciuri prin țară, la Cluj, Craiova, Brașov și alte mari orașe. Stadioanele erau pline cu suporteri frumoși care cântau și-și încurajau echipa favorită. Revenind la întrebare, am și experiența unor astfel de baraje. Ca fotbalist, am jucat pe vremuri contra arădenilor de la CPL și Motorul, am pierdut și știu cum e să te faci de râs, să fi acuzat că ai vândut meciuri.

– Ați vorbit despre concentrarea forțelor din fotbal în zona Capitalei, Diosigul are forța să activeze mai sus?

– Din păcate, nu suntem pregătiți de liga a treia, suferim la condiții de toate felurile. Sunt sigur că Lipova, ca oraș, are avantaj. Joi (n.a. azi), vom avea întâlnire cu domnul primar de la Diosig, vom avea și o primă de promovare, dar nu prea mare. Vom vedea ce putem face să promovăm. Am continuat să facem doar două antrenamente pe săptămână, aici la Diosig.

– Ca să concluzionăm, ce șanse are echipa dumneavoastră să câștige barajul cu Lipova?

– De multe ori, după un campionat obositor, nu mai ai resurse să faci față la potențial maxim la astfel de meciuri de baraj desfășurate când alții sunt în vacanță demult. În primul rând, îmi doresc să nu facem de râs, nu vreau să ne batem joc de munca din acești ani, ar fi păcat. Sper să facem o figură frumoasă, chiar dacă nu pornim din postura de favoriți.

FOTO: CS Diosig









Un comentariu

  1. Incercati sa-i adormiti cu cuvinte frumoase pe cei din Lipova . Sper sa nu cada in capcana ,, vorbelor frumoase” . Teoretic Diosigul porneste ca favorita pentru ca joaca primul meci acasa si un avantaj luat in tur poate fi bine gestionat in retur .

    3
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button