02/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Roșu: „Diferență destul de mare între echipe. Păcat, mi-aș fi dorit ca acești suporteri minunați să aibă o echipă în Liga 1”

La 2-1 în meciul tur și 1-0 după numai 5 minute din manșa secundă a barajului de menținere/promovare în Liga 1, cu ACS Poli Timișoara, UTA își vedea îndeplinit visul. Avea și aproximativ 2000 de oameni alături de ea, însă un scurt-circuit de 4-5 minute a dărâmat totul.

Destul de dărâmat a fost și Laurențiu Roșu la conferința de presă de după confruntarea de azi, de la Șiria. „Am pierdut la Timișoara cu 2-1 și aveam șansa noastră azi. Am început foarte bine meciul, am dat gol repede și am evoluat destul de bine. Apoi, pe dominarea noastră, la o greșeală în apărare, la un aut de margine, am luat primul gol și apoi, imediat, a venit și golul lor doi. Ne-au tăiat elanul, pentru că eram într-un moment foarte bun, un moment în care eu credeam în promovare. La 1-2, jucătorii și-au dat seama că e foarte greu, ne mai trebuiau 3 goluri. La pauză i-am încurajat, doream să le ridic moralul. Le-am zis că se pot întâmpla multe în fotbal, se pot produce răsturnări de scor și am încercat să îi încurajez și să îi fac să înțeleagă că trebuie să luptăm până la capăt. Din păcate, nu a fost să fie. Cei de la Timișoara au profitat de greșelile noastre din apărare și au reușit să rămână în prima ligă. Per total, au fost mai buni decât noi, trebuie să recunoaștem. Și azi, mă așteptam să ne pună probleme, pentru simpul fapt că echipa Timișoarei, am spus-o de la început, e foarte bună. Era favorită în această dublă și asta s-a și confirmat pe teren”, a fost analiza la cald a „principalului” utist.

Legat de aspectul favoritei la acest baraj, Roșu a adăugat: „Noi, din 22 de jucători păstrați în cantonament, am avut zece erau sub 21 de ani. În meciul tur, am terminat cu 5 jucători sub 21, acum am început cu 4. Situația ne-a adus în așa fel încât să nu putem să luptăm de la egal la egal. Chiar și așa băieții au dat totul, au demonstrat că vor. Am vrut să facem un miracol, să promovăm, dar nu a fost așa. Păcat, mi-aș fi dorit ca Aradul să promoveze, asta mi-am propus de când am venit aici. Mi-aș fi dorit ca acești suporteri minunați să aibă o echipă în Liga 1. Îmi pare rău și de băieți, au depus un efort considerabil, nu doar la baraje, ci și în campionat. Am făcut tot posibilul să ne luptăm până la final pentru obiectivul nostru. Nu s-a întâmplat să reușim, pentru că, ați văzut și dumneavoastră, diferența a fost destul de mare ca valoare între cele două echipe”.

Întrebarea din partea presei nu s-a lăsat prea mult așteptată. De câți jucători expermentați ați mai fi avut nevoie pentru a vă lupta de la un alt nivel cu ACS Poli? „Nu pot să dau un număr de jucători experimentați, dar, cum am spus și după meciul de luni, e diferență între Liga a 2-a și Liga 1. Știți cu toții ce salarii au cei din prima ligă si cei din a doua, nu mi se pare . Dar, chiar și așa, ne-am luptat de la egal la egal în multe momente în această dublă manșă. Chestia cu barajul nu e prea în regulă, în sensul în care lupta nu e prea echilibrată. Dar, așa e sistemul, trebuie să îl respectăm. Era mai bine să urce trei echipe și să cadă trei”, a mai opninat Roșu.

FOTO: Ciprian Petcuț

0
0
%d blogeri au apreciat: