UTA Arad

CLM a votat gazon natural pe „Motorul”, Falcă l-a transformat din nou în artificial! Municipalitatea susține că UTA ar putea juca din toamnă în Aradul Nou

Mai marele conducător al Aradului și-a făcut, ieri, timp să primească doi reprezentanți ai echipei fanion a Aradului în audiență. Știind că urmează să se discute despre bani, despre cei care urmează să intre în contul UTA-ei pentru sezonul recent încheiat, dar și bugetul pentru ediția următoare de campionat, Gheorghe Falcă și-a primit partenerii de discuție cu un aer de superioritate. Pe scurt, primarul nu înțelege cum de este înjurat la scenă deschisă de către suporterii „Bătrânei Doamne”, atâta timp cât el, adică Primăria, a rămas singurul partener potent al clubului. S-a pomenit în treacăt și de „izgonierea” lui Marius Țucudean de la club, iar apoi s-a ajuns și la stadioane.

De „Francisc Neumann” nu avea rost să demareze o discuție fără conținut, așa că s-a abordat direct subiectul „Motorul”. Acesta a fost, în sfârșit, în întregime „arat” și pregătit de „semănat”. Sau cel puțin asta ne dezvăluia Marin Lupaș, după ședința Consiliului Municipal Arad, de pe 14 iunie. „Am atras atenția la începutul lunii că nu se poate amplasa un gazon artificial pentru antrenament, iar echipa să joace pe un gazon natural. Era pur și simplu o mare greșeală. Sigur, unii pot considera acest detaliu insignifiant, dar cei din lumea sportului și a fotbalului în mod special, cunosc aceste realități. Mă bucur că cei din Primărie au înțeles, mai ales domnul Ignat, apreciez că a dat dovadă de înțelegere, iar astfel se îndreaptă un aspect de pe urma căreia era de suferit mai târziu în rezultatele sportive”, declara Lupaș, actual consilier local și fost președinte al „Bătrânei Doamne”.

Iar demersul lui Lupaș, ce a trecut prin vot în CLM săptămâna trecută, părea să stea în picioare până ieri. Aflând și primarul că în „parorhia” lui s-a schimbat schimbarea, fără ca el să fie la curent (probabil mintea i-a zburat la congresul PNL din weekendul trecut sau la demisia Gianinei Pistru), l-a chemat la raport pe Ioan Ignat, șef interimar la bazele sportive arădene în locul lui Dugăeșescu. Ceea ce s-a întâmplat este ușor de înțeles după ce, ieri, am primit următorul comunicat de presă din partea Primăriei Arad: ”Continuă lucrările de modernizare la Stadionul Motorul din Aradul Nou. Zilele acestea se lucrează la infrastructură, mai exact se pregătește terenul pentru montarea gazonului artificial. În paralel, procedura de achiziție a tribunelor metalice este în curs, astfel că odată încheiat contractul, firma are la dispoziție maxim o lună de zile pentru a le furniza. Municipalitatea urmărește o creștere a capacității stadionului de până la 4.000 locuri, astfel încât aici să se poată desfășura inclusiv meciuri de Liga 1. Valoarea estimată a investițiilor este de aproximativ 600.000 de euro. Meciurile echipei UTA ar putea fi reluate pe stadionul Motorul în toamna acestui an”.

Marin Lupaș a aflat și el de această nouă modificare, ce – probabil – va trece la următorul vot al consilierilor. „Nu pot însă să nu observ întârzierea cu care administrația face investițiile necesare. Se știa de un an de neajunsurile din zona stadioanelor și a terenului de joc, abia acum se alocă banii necesari lucrărilor?! Mă întreb acum, dacă se făceau pregătirile din timp și exista aplecare reală pentru zona de sport și UTA, dacă se făceau din timp toate cele necesare, nu din greșeală în greșeală, poate alta era situația din teren. Acum, sesizând că nu mai e timp să se facă un gazon natural, pe care echipa să poată juca încă din această toamnă, se va reveni la varianta artificialului. Total greșită, în opinia mea, din punct de vedere sportiv. Dar, din păcate, și nu o spun într-o notă peiorativă, membrii CLM-ului nu sunt experți pe acest domeniu să înțeleagă ce repercursiuni poate avea faptul că te antrenezi pe o anume suprafața de teren și meciurile oficiale le joci pe alta”, a mai declarat consilierul independent, Marin Lupaș.

Așadar, doar o săptămână a ținut toată tevatura cu „uite naturalul, nu e naturalul”, dar – până la urmă – pe majoritatea suporterilor arădeni nu îi interesează decât ca echipa favorită să se întoarcă din „exilul” de la Șiria, iar singura variantă la îndemână e…„Motorul”. Mai rămâne, totuși, ca autoritățile locale să facă ceea ce au promis și să-și mai recâștige din credibilitatea aproape nulă când vine vorba despre gestionarea bazelor sportive din municipiu.

Comentarii Facebook

1
3

Un comentariu

 1. Ideea este ca indiferent ce gazon se montează, obligatoriu trebuie realizat și drenajul. Vezi arena Sega. Când ploua torențial mai mult de jumătate din el este acoperit de apa (balteste).

  16

  0
 2. Poate n-ar fi rau sa se tina cont si de natura gazonului viitor de pe Neumann. Asta cu conditia ca stadionul sa fie finalizat INAINTE ca actualiI U21 sa devina. ..pensionari.
  HAIDE UTA!!!

  19

  0
  1. Ca intretinere, gazonul artificial e ok si are aspect comercial.. dar dpdv sportiv si al integritatii jucatorilor nu este indicat, toate articulatiile se suprasolicita si riscul entorselor e mai ridicat. Sa speram cat mai curand ca vom revedea UTA in Arad, si sa vedem unde ne situam cu campania de achizitii, daca se va vrea promovarea cu adevarat este necesara aducerea a unor jucatori care aduc un plus echipei fata de cei actuali care sunt limitati tehnic si fizic ….

   17

   0
 3. Terenul este decopertat si este o perioada de relativa de seceta. Conditiile sunt ideale pentru realizarea drenajului. Pe urma se poate monta un gazon natural din rulouri, practicabil in maxim 1 luna de la montare. Deci este timp suficient pana la inceperea campionatului. Din punct de vedere sportiv este total gresit gazonul artificial. PS noi nu suntem o tara situata peste cercul polar sa nu avem conditii de gazon natural. In plus stadionul Motorul neavand tribune acoperite nici nu pune probleme de umbra

  19

  2
 4. De ce nu lasam profesionisti sa ia decizi de ce trebuie politicul sa se implice pe motorul trebuie un gazon natural

  1

  0
 5. 1 lună de zile cu prelungire, se ajunge undeva la 8-9 luni pina la finalizare ..dpdv al sefului de la km 0 intr-o luna uta poate avea teren pt. Liga 1 cu uta promovată direct in ligă ……e cel mai usor lucru posibil la care se pricepe seful , promisiunile .

  1

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close