27/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Surpriză în acte! Gligor mai are un an de contract cu UTA, ce se întâmplă cu renegații? UPDATE: Miron a devenit liber de contract

Până la urmă, sunt cinci fotbaliștii UTA-ei care trebuie să cadă la un acord cu conducerea clubului pentru rezilierea contractelor. Recent, s-a aflat că și Alin Gligor a semnat pe trei ani de zile în vara lui 2015, când a venit de la FC Olt Slatina, astfel că „oficialii” arădeni au de făcut destulă muncă de convingere în aceste zile pentru a scăpa pe cale amiabilă de Miron, Gligor, Chindriș, Copil și Muntean. În plus, aceștia nici nu știu cum să procedeze, în sensul că, în cazul în care nu-și rezilează înțelegerile până după-amiază, ar putea primi amenzi dacă nu se prezintă la reunirea lotului programată pe „Motorul” de Adrian Mihalcea.

Până la urmă expicația pentru despărțirea de cei cinci jucători care au acumulat destule minute în stagiunea 2016-2017 a ligii secunde o putem regăsi la punctul 5 din comunicatul de ieri dimineață al clubului UTA: ”Calificare la baraj pentru promovare în Liga I cu prima echipă. Acest moment poate fi considerat și performanță și eșec, dacă ne raportăm la condițiile oferite de clubul nostru echipei”. Mai pe scurt, marea parte a eșecului e pus pe umerii celor cinci fotbaliști, despre care datele statistice vorbesc astfel:

Bogdan Miron (27 de ani). Portarul sătmărean a evoluat pentru UTA în ultimele sezoane de Liga a 2-a şi a fost titular incontestabil. În primul campionat a bifat 31 de meciuri, iar în al doilea 33.

Alin Gligor (33 de ani) a fost și căpitanul echipei „roș-albe” după retragarea lui Botiș. A strâns patru sezoane la echipa fanion a orașului natal, în ultimele două bifând 16, respectiv 32 de prezențe. Spre finalul campionatului recent încheiat, a evoluat în multe rânduri cu dureri la spate sau mușchii inghinali, a fost titular în toate meciurile în care a fost în lot şi a fost schimbat doar de două ori. Și-a trecut în cont și patru goluri, între care două decisive, în succesele de la Mioveni și București, cu Juventus.

Marius Chindriş (26 de ani) a îmbrăcat timp de șase sezoane tricoul Bătrânei Doamne, fie că vorbim despre vechea UTA sau actuala. Mijlocaşul arădean a fost titular incontestabil în ultimele două stagiuni de ligă secundă, având 35, respectiv 33 de prezențe, marcând unul, respectiv 2 goluri.

Dumitru Copil (27 de ani) a adunat patru sezoane în „alb-roșu”. În ultimele două campionate a adunat 28, respectiv 30 de meciuri, marcând 5, respectiv 2 goluri.

Dumitru Muntean (27 de ani). Fundaş dreapta sau mijlocaş stânga, sătmăreanul a fost adus în iarnă de la Olimpia, acolo unde era cel mai bun jucător, fiind golgheter cu 8 goluri în 19 meciuri. La UTA nu a confirmat în cele 12 meciuri în care a fost utilizat. În 8 dintre ele a fost titular și nu a înscris niciun gol pentru arădeni.

Sigur, pe lista de disponibilizări se mai află și Vîlceanu, despre care se știa de o lună de zile că va reveni la Steaua pentru a putea fi folosit monedă de schimb pentru Morais la Astra, Piccioni, plecat definitiv în Italia de două săptămâni bune și Vlad, care – oricum – evoluase prea puțin în Liga 2-a și nu mai era jucătorul UTA-ei începând cu 1 iulie.

UPDATE: Miron a devenit liber de contract

De câteva minute, Bogdan Miron și-a luat actele de la club. Rezilierea a fost amiabilă, iar din acest moment goal-keeperul își poate alege viitoarea destinație.

0
0
%d blogeri au apreciat: