05/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Argentinianul Laso s-a întors în fotbalul românesc și va juca la una dintre contracandidatele UTA-ei la promovare

ASA Târgu Mureş a realizat în această seară al cincilea transfer al verii. Echipa antrenată de Laszlo Balint a readus în ţară un jucător argentinian care impresiona în urmă cu cinci ani la UTA şi în noul sezon va fi adversarul arădenilor în lupta la promovare.

Ultima dată în Liga a 2-a din Portugalia, la Freamunde, Maximiliano Laso (29 de ani) a fost adus la Târgu Mureş de agentul de jucători Bogdan Apostu, un fost coechipier al mijlocaşului sud-american atât la UTA, cât şi la Olimpia Satu Mare, în perioada 2014-2015. „Eu mă bucur. Este un jucător de calitate care a semnat un contract pe un an. Sper să ne ajute să îndeplinim obiectivul. Îl cunosc, e un jucător care e familiarizat cu Liga a 2-a din România, pentru că el a mai jucat aici la UTA şi la Olimpia. Asta a reprezentat un atuu în faptul că am decis să îl transferăm. E un jucător de calitate, un mijlocaş ofensiv cum cred că se găseşte rar în România, cel puţin la nivelul Ligii a 2-a. Sunt convins că ne va ajuta”, a spus, pentru Liga2.ro, Laszlo Balint și el un fost fotbalist al „Bătrânei Doamne” în Liga 1.

”Muy contento por esta nueva etapa, muchas gracias a toda mi familia, a Ricardo Caichjian y a Apostu Bogdan por confiar en mí junto con @fusiongroupagency #tirgumures #rumania”, a fost mesajul lui Maximiliano Laso pe pagina sa de facebook. (”Foarte fericit pentru această nouă etapă. Mulţumesc familiei mele, lui Ricardo Caichjian şi lui Bogdan Apostu pentru încrederea pe care o au în mine”)

Înainte să vină în România, la UTA, Laso a evoluat pentru Banfield (Liga 1, Argentina), AEL Limassol (Liga 1, Cipru) şi Olimpio (Liga 1, Argentina). În septembrie 2012, Giovanni Catanzariti a insistat pentru transferul sud-americanului, care îi înnebunea pe fanii utişti cu driblingurile sale. În 19 meciuri înscria 6 goluri şi, cu toate că era foarte apeciat la UTA şi atrăsese chiar privirile mai multor echipe din România, se întorcea în Argentina, la Unión Santa Fe (Liga 2). Ulterior, în iulie 2014, în returul acelui sezon, revenea la UTA, însă bifa doar 5 meciuri şi un gol, ca mai apoi să meargă alături de Bogdan Apostu la Olimpia Satu Mare. Argentinianul nu a fost la fel de apreciat la Satu Mare, acolo unde a bifat 11 meciuri şi înscria un gol. După experienţa Olimpia revenea în Argentina, la Douglas Haig şi Brown de Adrogué (ambele din Liga 2), iar în ultimul sezon a bifat doar 89 de minute în 7 meciuri la Freamunde, în Liga a 2-a din Portugalia.

Pe 8 martie 2013, UTA câştiga derby-ul cu ACS Poli de pe stadionul „Francisc Neumann”, în faţa a 6500 de arădeni, cu 1-0, chiar prin golul lui Maximiliano Laso, din minutul 51. În acel sezon, argentinianul înscria şi în meciurile cu FC Argeş (2-0), CSM Râmnicu Vâlcea (3-0), Luceafărul Oradea (2-0), Corona Braşov (1-0) şi CS Mioveni (1-3).

Laso, al cincilea transfer. Împrumutul lui Chitoşcă a căzut

Până acum, echipa mureşeană a bifat cinci transferuri, înaintea lui Laso ajungând la un acord cu Florin Iacob (23 de ani, portar, ex FC Braşov, dar adus de la Concordia Chiajna), Robert Băjan (21 de ani, fundaş, ex FC Braşov), Rafael Licu (19 ani, mijlocaş, ex Dunărea Călăraşi) şi Cristian Raiciu (21 de ani, mijlocaş, FCSB II).

Împrumutul lui Sebastian Chitoşcă (24 de ani, mijlocaş, ex FC Braşov, dar adus de la FCSB) a căzut pentru moment, iar jucătorul nu se mai pregăteşte cu ASA. „S-a întors la Steaua, pentru că el depinde de acest club. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat cu contractul lui. La momentul acesta el nu se mai antrenează cu noi”, a mai spus Balint, care a confirmat şi negocierile cu polivalentul Dumitru Muntean (27 de ani), jucător pus pe liber la finalul săptămânii trecute de UTA.

Pe 9 se intră în cantonament

În restul acestei săptămâni, ASA Târgu Mureş se va pregăti pe plan local, iar de duminică intră în cantonament la Braşov. Până atunci, antrenorul Laszlo Balint speră ca echipa sa să bifeze mai multe transferuri pentru a avea stabilit măcar 80 la sută din lot.

„La momentul acesta sunt discuţii destul de avansate cu mai mulţi jucători. Căutăm jucători în toate compartimentele. Eu sper să se finalizeze cât mai multe săptămâna asta pentru că plecăm în cantonament (n.r. – pe 9 iulie, la Braşov) şi va fi o perioadă foarte importantă pentru noi, pentru omogenizarea lotului şi de aia îmi doresc să am câţi mai mulţi jucători sub comandă la momentul respectiv, jucători pe care ne vom baza în sezonul viitor. Măcar în proporţie de 80 la sută să am lotul complet la momentul plecării în cantonament, pentru că sunt convins că vor mai apărea jucători şi în perioada respectivă”, a mai declarat, pentru Liga2.ro, Balint.

0
0
%d blogeri au apreciat: