UTA Arad

Lucruri limpezite la UTA: Liderii suporterilor s-au convins de traiectoria banilor din transferurile lui Man și Petre





Plecarea lui Adrian Petre în Danemarca, la Esbjerg, parafată exact pe data de 1 iulie, când atacantului îi expira contractul cu UTA și revenea la Atletico, a ridicat mari semne de întrebare în rândul suporterilor arădeni. Coincidența a fost prea mare inclusiv penru unele figuri cunoscute ale Suporter Club UTA, care și-au manifestat public neîncrederea în conducerea echipei fanion a Aradului.

Pentru a risipi orice dubiu și a demonstra că totul s-a făcut ca la carte, Alexandru Meszar, părintele proiectului UTA, i-a invitat la o întâlnire pe liderii fanilor. Toate actele au fost scoase pe masă, primul dintre ele vizând un acord parafat între UTA și Atletico în luna iulie a anului 2016, în care se precizează că suma din transferul (oricărui fotbalist  care a evoluat (și) în „alb-roșu” se imparte egal între cele două cluburi. Indiferent cărei grupări aparținea fotbalistul în momentul transferului. Mai mult procentele sunt valabile și pentru bonusurile ce ar putea veni din vânzarea ulterioară a jucătorilor.

Așadar, ca în cazul lui Dennis Man, UTA s-a ales cu 50% din bani, iar Atletico cu celelalte 50 de procente din transferul lui Adrian Petre în Danemarca. Mai departe, suma de transfer nu poate fi comunicată public. Motivul? Clauza de confidențialitate introdusă la solicitarea celor de la  Esbjerg, care, din informațiile noastre au făcut un efort financiar să pună mâna pe golgheterul „Bătrânei Doamne”.

Tot cu ocazia întâlnirii din această seară, suporterii s-au convins că Atletico Arad a dat un important sprijin financiar Campioanei Provinciei în perioada în care echipa era implicată în lupta pentru promovarea în Liga 1. Cert este că, în linii mari, supoterii s-au convins că nu au motive întemeiate să fie suspicioși în legătură cu traiectoria banilor din transferuri. Sigur, s-a vorbit că, poate, procentul de 50% luat de Atletico este cam mare, doar că, până la urmă, este cam același lucru atâta timp cât – oricum – banii se reîntorc sub o formă sau alta la UTA.

În fine, conducerea clubului a pus la dispoziție un act sosit de la FIFA, prin care, în urma unei decizii recente, jucătorii macedonieni nu mai sunt considerați extracomunitari. Astfel, Mevlan Adili, Bujamin Asani și Izet Ajrullahu pot fi utilizați concomitent, dacă Adrian Mihalcea decide să conteze pe toți trei.









25 comentarii

  1. Bravo, foarte bine, le-au mai tăiat un subiect ăstora care plâng zilnic pe toate site-urile…in altă ordine de idei, ce ați spune dacă mai jucăm un baraj de promovare sezonul ăsta ? Dacă Pandurii câștigă la Tas, avem meci cu ei. :))))

    0
    0
  2. Cea mai buna veste este cea cu posibilitatea utilizării concomitente a celor trei macedoneni. Vor fi motoarele echipei.

    0
    0
  3. In sfarsit!!!!
    Oare cate dintre echipele de seniori din Romania au in spate doua pepiniere paralele,frati gemeni dar de culori diferite?
    Sa nu cumva sa-mi spuneti ceva despre Viitorul lui Hagi!
    Aceea nu este pepiniera,ci doar scoala de racolare,de copii urmariti pe la diverse turnee si apoi ofertati!.
    Pepiniera inseamna sa-ti cresti proprii copii,din orasul tau,nu sa iei talente de prin tara,adunate!
    Bineanteles ca se procedeaza bine,dar Hagi,prin brand-ul lui,are sponsori grei in spate,nu vreau sa fac reclama gratuita!
    Aradul merge pe resurse din propria gradin(it)a!
    Da!Trebuie sa existe o minima transparenta,dar de bun simt!
    Galeria si suporterii,trebuie sa ajute,nu sa injure si sa fie contabili!

    0
    0
    1. NIck ca Nick …si mai sunt vreo 3-4 care nonstop ii mancau situatia contabila a clubului , fara a avea nici cel mai mic interes de sustinere efectiva a echipei . Ar trebui toti sa isi faca mea culpa aici pe forum , dar hater-ul tot hater ramane…

      0
      0
    2. Comentez când e ceva de comentat ce sa spun fix va arătat ungurul actele contabile la suporteri doar sa va închidă gura . cei doi suporteri erau falca si colin gata va liniștit.

      0
      0
  4. Eu personal i-mi cer scuze pentru atacurile nefondate !!!!! Dar era asa de greu sa apare aceste acte inainte sa comentam noi ??????!!!! Nu numai la Adi Petre si la restul jucatorilor !!!! Si mai am o nemultumire doar asa sa nu mor prost de ce a plecat Andor ,, si Cipri Rus doi jucatori buni dupa mine !!!????

    0
    0
  5. Andor a fost suparat ca nu suporta sa fie rezervă ,dar si gestul lui de a arunca cu mingea dupa asistent un gest total necontrolat ,conform Reg. de Ordine Interioara Andor a fost dat afara dela UTA ,un jucator bun dar fara stapinire de sine mi se pare un lucru corect din partea conducerii UTA Arad .

    0
    0
    1. De cand Andor a venit la Arad.am semnalizat de nenumarate ori ca era pe terase si la case de pariuri.L-am vazut mereu noptile,inainte sa debuteze.Nu m-a crezut nimeni!
      Cipri Rus,a fost dat afara,dupa ce a ridicat niste conditii.UTA l-a facut de ras,ca il dureau dintii!
      Hlistei nu a mai acceptat tratatia la care a fost supus,de umilire.
      Purece a plecat din aceeasi cauza.Denis Man a plecat in speranta de mai bine,cu tatal sau langa el!
      Clauza si diferenta propusa de catre beheheBecali,o va plati tot tatal lui Man!

      0
      0
  6. La Rus s-a renuntat atunci cind uta avea 2-3 luni restante fata de jucatori ,Am inteles ca a vb. obraznic cu conducerea dar a fost hotarirea lui de a nu mai continua cu clubul ,oricum jucatorilor le trebuie si caractere fotbalul din Rom trece prin perioade critice si jucatorii tre sa inteleaga lucrul asta deocamdata clubul a facut tot posibilul ca sa nu ramina datori jucatorilor chiar daca obiectivul a fost ratat din cauza jucatorilor care sezonul tocmai incheiat au mimat meseria de fotbalisti .

    0
    0
  7. Oameni buni, se confirma afacerea personala a sefilor de la Atletico, care au vrut sa puna mana pe UTA tocmai pentru avantaje financiare de genul celor descrise aici. In prostia si nemernicia lor, nici nu isi da seama Meszar ca s-a autodenuntat el si restul gastii pentru conflict de interese. Si este vorba de bani publici la mijloc, asa ca organele abilitate ar trebui sa se sesizeze, asa cum au facut-o cu suspiciunile de aranjari de meciuri!

    0
    0
  8. Scuzati-ma …dar esti paranoic stimabile . Pai daca Atletico nu punea mana pe UTA , mai exista vreo UTA azi ?? Eram cu totii suporterii Sebisului , corect ? Sau de fapt asta ai fi dorit tu alaturi de inca cativa stimabili ?
    Altceva , crezi ca vreun om sanatos investeste in fotbal fara a avea castig personal din asta ? Traiesti inca in era comunista ? E logic ca Meszar and company sa faca profit din afacere , altfel nu s-ar numi afacere. Vrei sa tii tu clubul , esti invitatul nostru , pana atunci mai bine ai inchide usa prin exterior ca de alde ca tine suntem satui toti , dam din gura , dar cand ajungi la fapte te faci ca ploua

    0
    0
    1. argumentul suporterilor sunt sutele de mii de euro primite anual de la bugetul Aradului pentru brandul UTA … multe sute de mii de euro pe an din banii contribuabililor, bani care sunt dati cu totul și Primaria nu primeste procent din transferuri …

      0
      0
      1. Asa…si ? Ai vrea sa fie ca in „n” orase mari din Romania unde primaria nu da nici un sfant iar fotbalul e desfintat definitiv ? Chiar nu va inteleg…daca UTA va ajunge un club cunoscut in Europa, credeti ca Aradul nu va avea de castigat de pe acest lucru ?

        0
        0
        1. am scris parerea suporterilor exprimata peste tot la comentarii si pe forumul suporterilor, nu este parerea mea … pana la Europa mai avem vreo câțiva ani sau zeci de ani de așteptat …

          0
          0
    1. parerea mea … pai e mai complicat … mie nu-mi place forma de organizare în ONG care aparent este a nimanui dar este la discretia celui care o coordoneaza, nu se poate atrage niciun sponsor sau partener puternic daca nu este un club pe actiuni … nici mie nu-mi place faptul ca se dau bani multi de la primarie dar primaria nu este intrun fel sau altul prorietara pe ceva, doar da banii si practic nu-i intereseaza fotbalul, dupa cum se misca lucrarile la stadion FN si la celelalte terenuri se vede clar asta … nu-mi place ca intre cluburile ce cresc copii in Arad este dusmanie pe fata … nu-mi place ca nu sunt bagati in seama fotbalisti aradeni talentati care activeaza in judet … ma opresc aici, ca mai departe sunt mai grele parerile mele si nu mai vreau razboi cu nimeni … poate ca nu s-a putut in acesti ani, poate in viitor va fi altfel, sa asteptam si sa vedem ce va fi …

      0
      0
      1. Organizarea unui club ca SA este forma de organizare ideala si care ofera cea mai mare transparenta a clubului , dar ( sincer eu nu stiu , dar poate eu nu sunt documentat cum trebuie ) care club din Romania din primele 2 ligi are aceasta forma de organizare ?

        0
        0
        1. viitorul, fcsb, dinamo, cfr, gaz metan, csu craiova, botosani, brasov … sunt destule pe actiuni, toate cluburile mari …

          0
          0
          1. Imi fac mea culpa atunci , in acest caz ar fi excelent daca am putea urma si noi acest mod de organizare

            0
            0
      2. simate d-le lucian – sunt de acord cu opinia dumneavoastra și merg chiar mai departe – de mai bine de 60 de ani țin cu fotbalul arădean, țin cu toate echipele și va spun ca sunt la o distanță de aproape 500 de km de frumosul oraș/județ natal. nu pot înțelege de ce se razboiesc conducătorii între ei. fotbalul este un sport, un spectacol și are un impact social deosebit. urmăresc toate echipele arădene și mă simt foarte prost când rezultatele sunt nefavorabile și sunt foarte bucuros la victorii, indiferant care e echipa. suporterilor va doresc numai victorii și vedeți ca sunteți o forță, poate îl mai trageți de urechi pe falcă cu stadionul si celelalte ternuri.
        doresc un sezon nemaipomenit tuturor echipelor aradene. lasați orgoliile si ura, fotbalul trebuie sa fie ceva frumos.

        0
        0
  9. Societatea pe acțiuni putea fi înființată încă de la început. Descoperim după niste ani, pierduti, ca ONG-ul nu e o formă bună de organizare… Bun, mai târziu e mai bine ca niciodată dar nu se puteau face lucrurile cum trebuie de la început? Altfel, Atletico fără UTA n-ar fi fost nimic, iar UTA fără Atletico nu s-ar fi descurcat, deci 50-50 e relativ ok…. Initiem înființarea SA-ului?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button