Fotbal judetean

Start la Cupa Satelor! Turneele încep duminică și angrenează echipe pitorești precum Stejarul Arăneag, Codru Craiva sau Speranța Adea

Prima ediție a Cupa Satelor la fotbal este pe cale să înceapă. La startul competiției inițiate de Asociația Județeană de Fotbal Arad se vor prezenta 28 de echipe, împărțite pe 7 „zone” ce vor debuta în acest weekend și se vor încheia pe 23 iulie. Finala e programată exact o săptămână mai târziu. Jocurile se desfășoară pe durata a două reprize a câte 20 minute, în sistem fiecare cu fiecare, pe un teren omologat de AJF Arad, după legile jocului în vigoare.

Cu mențiunea că partidele vor începe la ora 14, vă prezentăm componența celor șapte grupe, doar câștigătoarea fiind sigură de prezența la turneul final. Criteriul după care va fi aleasă cea de-a opta formație calificată se va stabili ulterior.

Zona Șicula, 9 iulie: Șicula, Highișana 2017 Drauț, Olimpia Bocsig, Extrem Boys Caporal Alexa.

Zona Cermei, 9 iulie:  Gloria Cermei, Viitorul Șepreuș, Young Boys Apateu, Codru Craiva.

Zona Sâmbăteni, 16 iulie: Păulișana Păuliș, Mureșana Mândruloc, Olimpia Bîrzava, Viitorul Șagu.

Zona Gurahonț, 16 iulie: Unirea Gurahonț, Progresul Dieci, Crișul Buteni, Unirea Brazii.

Zona Socodor, 23 iulie: ACS Socodor, Speranța Adea, Frontiera Pilu, Dinamo Zărand.

Zona Șimand, 23 iulie: Soimii Șimand, Spicul Olari, Stejarul Arăneag, Progresul Nădab.

Zona Vinga, 23 iulie: Athletic Vinga, Voința Mailat, Victoria Zăbrani, Real Horia.

Președintele Asociației Județene de Fotbal recunoaște că a fost plăcut surprins de numărul mare de echipe înscrise la această competiție ce se desfășoară în plină vacanță fotbalistică. „Obiectivul nostru după această Cupă, la care participarea este gratuită, este să reușim să atragem spre Liga 6-a mai multe echipe, astfel încât să organizăm ultimele eșaloane județene sub forma a două serii de 14 echipe. Sunt semnale clare dinspre primari, viceprimari și oameni care iubesc fotbalul, care doresc să reia activitatea fotbalistică în comunele și satele lor. Ar fi extraordinar, în condițiile în care în toată țara activitatea scade atât numeric cât și calitativ, ca la noi în Arad, fotbalul de masă, ligile inferioare, să crească. După cum se vede, din lista participantelor, sunt câteva cu denumiri exotice dar trebuie să remarcăm reveniri ale unor echipe care în urmă cu ani de zile erau prezențe constante în ligile inferioare și aveau spectatori cum nu adună multe echipe în Liga 4-a. S-a creat o emulație, s-au redeschis vechi rivalități între localități apropiate, plănuiesc să revină în fotbal Drauț, Zărand, Bîrzava, apoi la Craiva s-au comandat echipamente noi și, din câte se pare, nu sunt singurii. Plănuim să ajutăm echipele ce vor dori să joace în Liga 6-a cu tot ceea ce putem. Adică, în afara transferurilor, să nu aibă alte cheltuieli în ceea ce privește AJF-ul. În rest, să beneficieze de gratuități, se știe deja că arbitrajele din turul de campionat la toate cele trei ligi județene vor fi suportate în mare parte de către AJF, prin proiectul câștigat la Centrul Cultural Arad. Practic, afiliații vor plăti în avans câte un barem pentru a avea contribuția din proiect și a putea accesa sumele de la județ. Pe lângă echipele înscrise la Cupa Satelor mai sunt localități ce intenționează să revină în Liga 6-a. Spre exemplu, Hășmaș, Vârfurile și Berechiu, așa că sunt optimist că ne vom atinge obiectivul propus prin această competiție de masă. Vom face cumva ca la cele șapte câștigătoare să mai atașăm una și atunci cele opt vor juca un turneu final. Probabil, vom face două serii, iar primele două din fiecare serie vor juca între ele cu celelalte și apoi finalele. Vom găsi o soluție, am fost luați un pic prin surprindere de numărul mare de participanți. Doresc succes tuturor participanților, legile fotbalului să fie respectate și să dăm dovadă de fair-play. În fond, este o competiție a bucuriei de a face sport, de a face mișcare pentru sănătatea noastră, a tuturor”, a punctat Adrian Lucaci.

Așadar, duminică, avem start în prima ediție a Cupei Satelor, la Șicula și Cermei.

 

 

Comentarii Facebook

0
1

5 comentarii

  1. bravo ptr initiativa , o sa vedeti ca nu a-ti facut o alegere gresita , a-ti dat sansa unor copii cu valoare sa arate ce stie dc nu ramin cu aceasta experienta frumoasa felicitari ajf de la cel mai suspendat jucator din arad))

    5

    0
  2. bai fratilor nu fiti rautacioci ))))) ce dumnezeu am 45 ani , dar sint copii aici la adea care merita vazuti , dar dc sinteti prin zona intrati pe la adea si jur ca va servesc cu cel mai bun ceaun si tuica de calitate , si dc eram rau pe teren imi cer scuze asa erau atunci vremurile , va pup

    2

    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close