UTA Arad

Achiziție de Liga 1 (și) între buturi! Bosniacul Grahovac a ajuns la un acord cu UTA: „Vin să promovăm”





Realizând că nu pot merge pe mâna lui Bogdan Caucă, utiștii și-au schimbat total strategia când vine vorba despre portari. Se va merge pe experiență și între buturi, iar aceasta, împreună cu o incostestabilă calitate demonstrată în cei șapte ani de Liga 1 (patru la Oțelul și trei la Iași), o aduce Branko Grahovac.

Prin semnarea unui contract cu UTA, fotbalistul de 1,90 metri își face anticipat un cadou de ziua sa de naștere. Chiar mâine, pe 8 iulie, bosniacul împlinește 34 de ani și e – fără îndoială – prima opțiune pentru Dan Țapoș și Adrian Mihalcea pentru postul de portar în noua stagiune. Grahovac a adunat peste 150 de prezențe în Liga 1, dar a bifat experiențe și în spațiul iugoslav, precum FK Bratstvo și FK Zeta (Muntenegru), FK Željezničar (Bosnia-Herțegovina) și FC Borac Čačak (Serbia). Pentru o scurtă perioadă, în 2014, a evoluat și la Kahramanmaraşspor, în Turcia. În ultimele trei sezoane, are 44 de partide fără gol primit, iar anul acesta a fost desemnat şi cel mai bun portar din play-outul Ligii 1. Are și șase prezențe în Champions League și alte 7 în Europa League.

Intrat în România de puțin timp, pe la Stamora-Moravița, bosniacul a confirmat înțelegerea sa cu „Bătrâna Doamnă”. „Dacă ceea ce mi s-a propus la telefon se respectă, voi fi noul portar al UTA-ei. Mi-am dat deja cuvântul conducerii clubului arădean, iar pentru mine cuvântul e sfânt. Poate să mă dorească și Steaua, nu contează. Am mai avut trei-patru oferte în această vară, nu știam dacă o să mai continui să joc, dar Mădălin Ciucă, fostul meu coleg de la Iași, m-a convins de faptul că e un proiect serios la Arad. Am fost coleg și cu Ștefan Grigorie, pentru puțin timp și cu Dan Roman, nu cred că voi avea probleme de acomodare. În plus de asta, sunt destul de aproape de casă, fac 5-6 ore cu mașina până la Srbac, la granița Bosniei cu Serbia. Vin la Arad să promovăm, nu se poate altfel”, ne-a declarat Branko Grahovac.

Pe lângă noua achiziție, opțiunile „roș-albilor” la capitolul goal-keeperi sunt Alex Barna (24 de ani) și Sebastian Mara (19 ani).

FOTO: UTA Media Design

29 comentarii

  1. Băiat de caracter Grahovac, ca și Miron de alt fel însă probabil mai valoros. Multă bafta la UTA Branko!

    0
    0
    1. macedonenii nu mai sunt considerati extracomunitari … avem articol pe site, cel cu intalnirea cu suporterii … deci va fi primul extracomunitar, mai putem pune unul pe foaie

      va rog sa cititi articolele de pe site cu atentie, de 2-3 ori, sunt informatii serioase, de la sursa, va informam rapid si corect … nu pierdeti timpul cu alte situri cand la noi cititi tot ce trebuie … am scris cu modestie

      0
      0
  2. Chiar daca se supara unii , Miron e mult peste .!!!.La ce gafe facea la Iasi , orice minge e potential letala , pentru poarta noastra !!! Nu e deloc portarul care sa dea incredere !!!

    0
    0
    1. Nu vb prostii . Mai buna varianta decât asta nu puteai găsi. Este 3 clase peste tot ce a avut UTA în ultimii ani . Felicitari pentru alegerea făcută

      0
      0
    2. De acord cu tine Red….Sa vezi ce joc de picior are :).Nu imi doresc sa greseasca dar….vorbim dupa 3 etape!

      0
      0
    3. si ma rog mai RED spune pe cinei ai vedea tu la UTA portar ,in conditiile actuale si bugetul actual al clubului si in ce calitate ne propui tu portari si ii mai si judeci? de antrenor cu portari licenta pro? impresar? conducator de fotbal cu vechi state in lumea fotbalului?sau ?????

      0
      0
      1. Sunt un simplu suporter , si la fel ca multi de pe acest site imi exprim o parere !!! E interzis ??? Nu am jucat fotbal , ci rugby la nivel de liga 1 si 2 la U cluj !!! Daca esti atit de in tema , crezi ca e un portar ieftin? Da matele , cu ce ocazie ma i-ei la rost !?!?! Esti cumva detinatorul adevarului suprem ??? Ai „hirtie ” de la divinitate conform careia toti cei care isi spun parerea , trebuie trecuti prin filtrul ‘competent ‘ al inaltimii voastre !?!?!

        0
        0
  3. În loc să joci cu Mara în poarta care e arădean, e și under19, aduci reșapați de-ăștia care sunt și suspectați că ar colabora cu mafia pariurilor! Chiar nu va înțeleg!!

    0
    0
  4. Pe cine ati vrea voi fratilor ? Pe Niță pe Pantilimon sau Tatarusanu ? Sunt convins ca il veti aplauda dupa primele meciuri si ii veti scanda numele . Atunci sa va vad cum scrieti ,,am gresit imi cer scuze”.

    0
    0
    1. Stai linistit , pariu ca si daca ii duceam pe unul dintre ei primeam niste linkuri „sucestive” cu unele dintre prestatiile lor .

      0
      0
  5. Deci Bufon nu ar fi bun la UTA ca e expirat, pensionar dar la Juventus Torino e bun.Casilias la fel.Donnarumma nu ar fi bun ca e prea tanar.Daca il baga pe Mara de ce il baga ca e prea tanar si nu e bun.Sunteti de coma unii.A fost adus in probe Cauca au vazut ca nu e bun pentru UTA l-au lasat sa plece.Acum Grahovac nu e bun deja la unii ca e prea experimenat.

    0
    0
      1. Absolut corect Luciane!
        Multumim pt toate informatiile tale,actualizate la moment!Mai nou ma uit mai mult pe acest site,decat pe oricare!
        Pareri avem voie toti,sa ne dam!Chibitii tac si mananca seminte,s-ar spune!Si joc de glezne!
        Atat timp cat nu sunt jignitoare sau triviale!
        Trist ar fi sa nu citeasca si sa nu comenteze nimeni!
        Apreciez foarte mult la articolele tale,ca expui in mod profesional,tot ce afli,fara pareri personale!
        Asta inseamna ziaristica profesionista si nu Can-Can-uri,sau din surse dubioase!
        Asa s-a decis,asta ai aflat,asa ne informezi!
        Bravo!
        Ca noi mai comentam?Pai cum altfel ar fi frumos?
        Ne vedem la Siria!Dar chiar imi place acolo!

        0
        0
        1. Colegul meu Calin alias manager scrie aproape tot, ale lui sunt meritele … Ne bucurăm că ne citiți, pentru voi o facem, ne place să fim primii …

          0
          0
  6. Pe hârtie, Grahovac e cel mai titrat nume vehiculat (și adus) în poartă. Două puncte slabe ar avea: vârsta și, cum amintea cineva mai sus, suspiciunile legate de pariuri. Adunând plusurile cu minusurile, rezultaltul pare pozitiv.
    Totuși, după pierderea barajului, credeam că se va construi o echipă care, în patru ani, să reușească să urce în Liga 1, apoi să nu retrogradeze și să-și consolideze poziția la acest nivel. „Strategia” – pun ghilimelele pentru că nu pare să existe. așa ceva.. – constă în a încerca o „lovitură”: am ratat cu ai noștri, aducem jucători cu experiență și promovăm. Dacă nu, vara viitoare vin alții, oricum, din cauza vârstei, în doi-trei ani, câteva dintre achizițiile actuale vor fi trimise la pensie…

    0
    0
  7. Sa fie de bun augur.
    Personal,pe mine nu ma ingrijoreaza varsta lui,la un portar 34 ani,nu este o problema.Ba dimpotriva.
    Ma ingrijoreaza in schimb media de varsta a echipei,care creste de la zi la zi!
    Nu vreau sa revad filmul,care ca subiect avea cazul unui esec si apoi se dadea vina pe lotul imbatranit,necesitand reantinerirea lotului…
    Totusi,per total,nu suna rau!
    Ma intreb doar,de cat timp vor avea nevoie jucatorii ca sa acomodeze unul cu altul?
    Despre automatisme in relatiile de joc,nu se pune probabil problema deocamdata,timpul fiind prea scurt!
    Multa bafta UTA!

    0
    0
  8. Cauca era clar că nu poate fi o soluție din moment ce nu a apărat nici la Brașov. Era unul bun la ei ce parcă l-a luat ASA. Grahovac e cea mai bună veste legat de portari, dar parcă ar mai fi posturi de acoperit. Hai UTA!

    0
    0
  9. Nu este adevarat ce vorbesc unii negativ la adresa lui GRAHOVAC !!! Ba da, este un portar de valoare cu experienta, unul dintre cei mai buni din Romania chiar daca el are 34 ani. O sa va lamuriti cei care il improasca cu noroi ,aiurea in tranvai, este peste cu mult peste Miron ,asta este realitatea pe care unii nu v-or sa o vada !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button