UTA Arad

Mihalcea, după succesul cu Szegedul: „Am umblat la așezare și ne-am surprins adversarul. Suntem în tratative cu un mijlocaș român”





După tentativa eșuată din Slovenia, „Bătrâna Doamnă” a disputat un alt meci internațional, în fața unei formații mult mai apropiate geografic, dar și valoric. De altfel, maghiarii de la Szeged le-au pus probleme arădenilor în prima parte, când au și avut un raport al ocaziilor superior. În schimb, „roș-albii” au fost mai pragmatici, au preluat conducerea prin golul lui Burlă, scorul fiind rotunjit după pauză de Asani și Curtuiuș. „Din păcate, a fost doar primul nostru amical cu o echipă ce ne-a pus probleme, dar și următoarele două partide vor fi pe aceeași linie. Avem nevoie de adversari buni pentru a ne testa limitele. Am făcut o partidă bună, băieții s-au angrenat, a trebuit să dăm credit în ultimele 30 de minute și copiilor. Mă bucură implicarea, mai ales că venim după două săptămâni destul de dificile ca încărcătură. Corpul acumulează, iar de săptămâna viitoare intrăm în ultima etapă, de două săptămâni de pregătire, premergătoare începerii campionatului.  Numărul de antrenamente va scădea, doar intensitatea rămâne aceeași. Îmi pare rău de Adili că s-a accidentat, dar sperăm să-și revină și să am tot lotul la dispoziție încă de săptămâna viitoare”, a punctat Adrian Mihalcea, la finalul testului cu maghiarii.

Ca urmare a evoluției mai puțin bune din prima jumătate de oră, tehnicianul „Bătrânei Doamne” a schimbat din mers sistemul de joc, din 4-1-4-1 în 4-2-3-1. „Am umblat la așezare încă din prima repriză, pentru că ei ne-au blocat foarte bine. Am încercat să-i surprindem și chiar am reușit. Voi schimba tactica de fiecare dată când văd că nu merge și, până la urmă, tactica o dau jucătorii. Totul depinde de dinamică și agresivitate, dacă poți să alergi, dacă ai calitate, poți juca toate sistemele pe care le cunoaștem”, a adăugat fostul atacant al lui Dinamo.

De mai multe ori pe parcursul întâlnirii, Mihalcea i-a îndemnat pe elevii săi să joace mereu în față, mai ales când a fost vorba despre faze fixe din jumătatea proprie de teren sau departe de buturile maghiare. „Insist mult să se joace în față, nu vrem să apărăm un 0-0, este o chestie logică. Vrem să jucăm perpendicular pe poartă pentru a avea un câștig în teren și a ajunge mai repede să înscriem. Fundașii au regulile lor, dar când minge este la ei trebuie să joace spre înainte, cu mijlocașii. Dacă e să pierdem mingea, să o avem în față, să fim mulți în spatele ei, pentru a avea posibilitatea să o recuperăm. Dar ne trebuie o calitate a efortului superioară celei de azi, dar o vom dobândi în timp”, a mai explicat antrenorul arădenilor.

Nu mai este demult un secret că UTA a mai rămas pe piață doar pentru un mijlocaș central, capabil să facă la fel de bine ambele faze ale jocului. „Suntem în tratative cu un astfel jucător, român, la fel de important și cu experiență precum cei pe care i-am adus deja. Să vedem dacă se va materializa, ar fi un plus pentru echipă într-o zonă în care nu stăm neapărat rău, cel puțin din punct de vedere numeric”, ne-a mai mărturisit Mihalcea.

Până la primul meci pe puncte în Liga 2-a, „roș-albii” vor mai susține doar două teste. „Din păcate, nu mai avem timp să facem alte amicale. Încercăm să reglăm ce mai putem, totul vine cu timpul, dar suntem datori să fim pregătiți încă de la începutul campionatului. Ultimul amical îl vom juca weekendul următor, cu Mako, din liga a doua (?), iar, miercuri, cu Lipova, la Șiria, pentru a se acomoda jucătorii noi cu suprafața de acolo”, a încheiat „principalul” UTA-ei.

E greu, totuși, de crezut că utiștii vor da piept cu Mako, căci echipa de lângă graniță nu activează în eșalonul secund și, din câte ne rezultă, nici măcar în eșalonul trei maghiar.

 









12 comentarii

  1. Mmmda.Se numeste joc de verificare.
    Sincer,am fost la meci.Poate ca am vazut altceva…,din alt film.
    Scorul nu reflecta realitatea de pe teren.Daca ne dadeau cel putin un gol in primele 20-30 min.,cred ca altfel ar fi decurs partida.
    Szeged este doar o echipa mediocra,departe de pretentiile pe care le emite (si acum),UTA.
    Prea usor au ajuns la poarta noastra.
    Asteptam mai mult de la Grigorie,sper sa-si intre in ritmul asteptat.Ma ingrijoreaza ft mult si Stratila.Si mama i-i stie deja fentele.Prima pe stanga,apoi trecere pe dreapta.Daca reuseste,pleaca si o centrare..Este foarte previzibil.
    In schimb, mi-au placut din nou copiii.Daca despre cei „vechi”,deja trecuti pe la echipa mare,era clar,m-au surprins astazi cei de la Elite,U 19,cu cata dezinvoltura au intrat pe teren.
    Nu au ce pierde,depinde de ei ca sa faca o figura frumoasa!Daca nu se afirma,vor ajunge,fara a incerca sa jignesc,pe la Felnac,Lipova,Dorobanti.In cel mai bun caz la Cermei sau Lipova.
    Mi-a placut Toma ,in general,atat la cat a jucat.L-am mai vazut si cu Simand-ul.Un copil ft interesant.Mi-a placut plasamentul sau si miscarea fara minge cand faza nu era pe el.
    La munca baieti!Mai este mult pana departe!
    Mult succes!Hai UTA!

    0
    0
  2. Pentru atașamentul față de UTA tot respectul față de Stratilat dar aici e și un calcul decât rezerva la o echipa de A mai bine titular laB cu o echipa cu pretenții și mai mult că sigur și cu contract bun. Iată că și alții vad ceea ce trebuie. Văzut STRATILA la nereușite are ce are cu TUSIERUL Am încredere în Mihalcea căcăștii ce să facă În. competiție lunga valorile de cern. Proasta propaganda. pentru div.B meciul deA. SEPSY– JUVENTUS. !!!!

    0
    0
  3. Irelevant rezultatul mincinos..cine a fost la teren imi da dreptate ca mai e muuuult pana sa fim o trupa cu pretentii! Avand treaba saptamana trecuta in timisoara , am trecut si in ciarda rosie la ripensia-sibiu, si pot sa afirm ca ambele sunt peste uta, sibiul cred ca va juca rolul colentinei din sezonul trecut! Foarte buna echipa , a si castigat cu 3-1, dar si ripensia a jucat bine mai ales in prima repriza!

    0
    0
    1. ai fost la meci la Ripensia cu Sibiul foarte tare si tiai facut ideea ca ne vor rupe coloana ca noi suntem slabi bai leo si daca ii batem ce o sa zici ca a fost un accident. Meciurile amicale sunt meciuri de pregatire in cele pe puncte o sa vedeti altceva. au fost echipe care au batut tot in amicale si in campionat au dat cu capul de zid. cele doua nu vor termina nici in primele 5. Ca si comparatia ta colentina nu uita avea ceva pe nume Chivorchian iar Sibiu il are pe un ilustru loser pe nume Pelici.

      0
      0
  4. Irelevant comentariul tău ,,leo,, ai un pic de rautate anti-uta in tine . Iti sugerez sa ramai atunci suporter al echipei tale favorite rispensia !

    0
    0
  5. Domnule LEO , esti chiar asa de sigur ca, Sibiul si Ripensia este peste UTA. la ce ai vazut tu in acel meci !!! Te inseli amarnic Leo ,pt. ca, acuma in meciurile de pregatire, toate echipele de liga2a fac meciuri de pregatire, altele bune , altele mai putin bune rotind dealtfel toti jucatorii,inclusiv juniorii pt. a le vedea potentialul, asa ca nu esti tu marele specialist s-au vre-un mare antrenor sa iti dai cu parerea de la doua amicale jucate de UTA ., care de altfel, a jucat destul de bine dupa cantonamentul foarte greu efectuat in Austria, in care usor usor echipa se va inchega si va deveni o echipa foarte buna, mai buna decat editia trecuta de campionat. UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  6. Nelule noi vedem UTA la fiecare meci amical …..nu au cum sa o stii mai bine ca noi acum ,iar la acest punc acum UTA este slaba ,oricum ne mai legam in timp dar sunt citiva jucatori care…..!asa ca Nelule nu mai vorbi in necunoștință de cauza!Hai Uta

    0
    0
    1. l-am contrat de multe ori pe Nelu dar de data asta comentariul sau e chiar ok. ce fan esti tu sa spui suntem echipa slaba ma fan UTA a fost meci amical castigat cu 3-0 cu cat ar fi trebuit castigat 15-0 nu va inteleg pe bune. Szeged asa cum e ea de rea este echipa de liga 2 crezi ca asa slaba e.

      0
      0
  7. Pai nu este asa CICO , adica castigi cu 3-0 si nu este bine ca, nu s-au miscat bine in teren iar Mihalcea declara dupa acest meci ca este destul de multumit de jucatori avand in vedere efortul depus de jucatori in cantonament si oboseala dupa drumul de 15 ore din Austria pana la Arad. Dar ce sa ii faci, altii vad numai numai cu jumatati de masura acesste probleme si judeca dupa bunul plac !!! Si, domnule NIK, sa sti ca in aceste 5 zile de cantonament, care de fapt sunt 10 antrenamente in total in care baietii au tres din dinti pt. a acumula pregatirea fizica impreuna cu Mihalcea si deci acestia nu s-au dus acolo sa taie frunze la caini in Austria dupa cum vrei tu sa deduci !!! Cum dracu sa spui dupa un amical ca, UTA. este slaba si alte echipe sunt peste ea ca valoare dupa un singur meci de pregatire !!! Uite, am fost la un meci de pregatire la Chindia cu Balotestiul si a avut o evolutie slabuta , scor 0-0 ceea ce este ceva normal avand in vedere ca aau venit dupa un cantonament obositor si avand ca scop omogenizarea echipei in joc rotindu-se toti jucatorii si in al doilea meci, Chindia a batut cu 3-1 fara drept de apel pe FC Arges , deci asa ca NU AI NICI TU NICI LEO DREPTATE CU CEEA CE SUSTINETI NEGATIV LA ADRESA UTA- EI , HAI SA FIM ALATURI DE EI CAND VA INCEPE CAMPIONATUL SI SA II INCURAJAM, ATAT VOI CARE SUNTETI APROAPE DE EI CAT SI EU DE LA DEPARTARE DE ARAD !!! Si sa strigam impreuna UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA SA SE AUDA IN TOATA TARA, UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button