UTA Arad

Macedonianul Asani se impune în „alb-roșu”: „La UTA, pentru a juca în Liga 1”





La sugestia lui Mevlan Adili, singura achiziție ce a confirmat în returul stagiunii trecute, UTA a mai transferat doi fotbaliști macedonieini în această vară. Este vorba despre tânărul de 19 ani, Izet Ajrullahu și experimentatul Bujamin Asani, care pe 10 august face 29 de ani.

Inițial, Adrian Mihalcea l-a luat în calcul pe Asani pentru banda stângă, fie ca fundaș sau mijlocaș, posturi pe care s-a specializat la FK Skhupi, Rabotnicki Skopje (Macedonia), Kapaz Ganja (Azerbaidjan) și din nou Skhupi, însă randamentul noului sosit e bun și la mijloc, ca „închizător”. S-a văzut asta încă din amicalul cu Șimandul, dar mai ales, ieri, cu Szegedul, când Asani a evoluat destul de bine, înscriind printre altele și cel mai frumos gol al partidei cu un șut în vinclu din 14-15 metri. „Este opțiunea antrenorului, pentru mine este în regulă să joc pe postul pe care dorește dânsul să mă folosească. Am mai jucat și ca mijlocaș central, nu este o problemă să fac față și la UTA.  Mă bucur că am ajuns la Arad, pentru a ajunge să evoluez cu această în Liga 1, care – cu siguranță, este peste cea din Macedonia. Diferența este mare, dar, deocamdată, trebuie să ne facem treaba în liga secundă și să promovăm direct. Sigur, nu va fu ușor, acum suntem mulți jucători noi, dar încetul cu încetul ne vom cunoaște între noi și vom forma o echipă cu adevărat puternică. Avem nevoie de puțin să ne simțim unii pe alții în teren și va fi bine” susține Asani.

Macedonianul de picior stâng a marcat în vinclul porții lui Zsantai cu dreptul, execuția surprinzându-l puțin și el. „Goluri cu dreptul am dat doar la antrenamente, niciodată în meciuri amicale sau oficiale. Îmi dă puțină încredere această reușită, sper să-mi aduc contribuția la rezultatele bune ale UTA-ei și în campionat”, a adăugat una dintre cele șapte achiziții estivale ale „Bătrânei Doamne”.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button