04/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Mihalcea analizează „pokerul” cu Lipova: „E important că nu luăm gol și că băieții înțeleg ce ne dorim să jucăm anul acesta”

În penultimul test înainte de partida pe puncte, de la Târgoviște, din cadrul primei etape a Ligii a 2-a, UTA a trecut cu 4-0 de Șoimii Lipova. ( VEZI aici Livetext de la UTA – Lipova) 

Trei dintre golurile din poarta lui Bujor au venit după pauză, când proaspăta divizionară a treia se afla cu o „garnitură” secundă pe teren, rezultând cel mai clar succes „roș-alb” din amicalele estivale. „Sincer, mi-aș dori să avem numai victorii. Clar, neclar, important este să câștigăm tot timpul. Este îmbucurător faptul că nu luăm gol, iar acesta e, de fapt, lucrul ce mă mulțumește cel mai mult. Pe plan ofensiv, chiar dacă la pauză am avut doar 1-0, eu zic că am avut și alte ocazii din care am fi putut înscrie. În mare, mă mulțumește jocul, dar mai avem de antrenat și de schimbat în unele poziții. Cert este că, de la meci la meci, băieții înțeleg ce ne dorim să jucăm anul acesta, iar acest aspect este și el foarte important. Și astăzi am schimbat puțin sistemul împotriva unei echipe bune, solide de Liga 3-a, aflate – totuși – la început de pregătire. Dar, mai important este ceea ce am făcut noi pe teren, mai ales că până la final am mizat pe toți jucătorii din lot, inclusiv pe ultima achiziție Alin Cârstocea. El este puțin în urmă cu pregătirea, dar, ușor-ușor, încercăm să-l aducem la un nivel destul de bun, încât să ne ajute din prima etapă”, a precizat Adrian Mihalcea după ultimul fluier al confruntării cu lipovanii. 

Cârstocea, ultimul transfer dintr-o campanie importantă

Revenind la Cârstocea, antrenorul utist a recunoscut că: „El a fost ultimul jucător transferat, într-o campanie destul de importantă, cu destui jucători cu experiență. Mai departe, fotbaliștii trebuie să fie conștienți că această experiență trebuie arătată în teren, iar eu îi văd concentrați și preocupați de joc. Este clar că vor exista și momente în care nu toți se vor ridica la un nivel maxim, dar trebuie compensat prin implicarea în joc”. ( VEZI aici Alin Cârstocea a semnat cu UTA)

Adversar atletic și agresiv la Mako

Utiștii vor pune capăt testelor verii sâmbătă, la Mako, acolo unde îi așteaptă o altă proaspăt divizionară terță. De data aceasta, din Ungaria.  „Este un adversar dintr-o țară cu un fotbal destul de atletic și agresiv și care, chiar dacă este dintr-o ligă inferioară, are pretenții, din câte am înțeles. Mă interesează să avem o ultimă repetiție bună înainte de începerea campionatului. Mi-ar fi plăcut ca în această săptămână să ajungem și la Șiria, iar dacă nu ar fi plouat zilele trecute amicalul cu Lipova s-ar fi jucat acolo. Dar, avem norocul, ca să spun așa, că nu jucăm acasă în prima etapă și vom avea timp de acomodare prin cele patru antrenamente pe care dorim să le facem până la primul meci pe teren propriu. Contează puțin mărimea suprafeței de joc de acolo, cu ea trebuie să ne obișnuim puțin, dar nu cred că vom avea probleme să o facem cât mai repede. Nu vom avea alibiuri sau pretexte  legate de gazon”, a adăugat Mihalcea.

Mici probleme la fundașii laterali

Au fost și două note negative în această seară pentru utiști. Prima este legată de absența lui Bogdan Burlă, care: „Are febră, 40 de grade și e pe antibiotice. Va mai lipsi sigur două zile, e greu de crezut că-l putem recupera până la meciul de sâmbătă. Important este să fie sănătos din prima zi a săptămânii viitoare, în așa fel încât să putem pregăti cum trebuie meciul de la Târgoviște”, a menționat Mihalcea. Celălalt aspect cenușiu ar fi eliminarea lui Adili la mijlocul primei reprize, macedonianul având – totuși – nevoie de minute atâta timp cât nu evoluase deloc cu Szegedul datorită unei probleme la mușchii inghinali. Antrenorul utist i-a atras atenția elevului său că nu era cazul să se lase doborât de nervi și într-un meci oficial nu va tolera ieșiri la adresa arbitrilor.

7
0
%d blogeri au apreciat: