Fotbal judetean

Buget asigurat la Săvârșin, Neamț – interesat în special de întărirea defensivei!





Echipa de fotbal a Săvârșinului a avut o comportare mai mult decât onorabilă în primul sezon de Liga 4-a de la promovarea din vara anului trecut. Simțind că poate face față nivelului, „creierul”, „sufletul”, antrenorul și…jucătorul Marius Cătălin Neamț a luat taurul de coarne. Fostul utist a avut discuții aplicate cu primarul Ioan Vodicean, și consilierii locali, care au decis că e timpul ca ca sportul-rege din comuna regală să-și urmeze cursul, după câțiva ani în care elita județeană a fost elegant driblată.

Experiența, cartea câștigătoare

Neamț a știut de la bun început că trebuie să-și construiască un ax experimentat și, în același timp, valoros. Din start, a apelat la Cristian Irimia între buturi, la Sebastian Cotuna în defensivă (ulterior acesta a jucat la mijloc) și Flavius Pavel în atac. Îl mai avea lângă el pe colegul de generație, Silviu Iștoc și, împreună cu câțiva fotbaliști interesanți de la Făget (județul Timiș), dar și câțiva jucători tineri talentați din zonă s-a luat la trântă cu restul combatantelor. Deși au fost și rezultate ce nu i-au făcut  neapărat cinste, cele 16 puncte puse la păstrare pentru un loc 10 (din 16) la finalul turului au fost considerate o „zestre” bună.

Punctele liniștii au venit repede

Fără îndoială, obiectivul echipei rămânea salvarea de la retrogradare, iar misiunea nu părea tocmai ușoară, atâta timp cât portarul Irimia s-a mutat la Zăbrani în iarnă, iar Neamț a mers pe mâna juniorului Dagău. Dar, acesta a avut prestații mult peste așteptări, pentru ca și celelalte achiziții ale iernii, fundașii A. Popa și R. Sandu, să fie la înălțime. Chiar dacă punctele au fost mai puține decât în toamnă (12), acestea au fost obținute destul de repede în retur, permițându-i trupei „roș-galbene” să aibă parte de un final de campionat liniștit. Printre succese s-a strecurat și una dintre cele mai mari surprize ale campionatului, acel cu 3-1 de la Felnac, cu Flavius Pavel „one man show” . La acestea s-au alăturat cele cu Ineu (6-2), Socodor (4-2) și Șimand (4-3), însă Neamț nu a tras doar concluzii pozitive la finalul sezonului. „Au fost meciuri în care ma deranjat atitudinea unor jucători și mă refer în special la fundașii centrali. Clubul a fost fair-play față de ei, nu cred că meritam să joace pe călcâie . O să ne despărțim de ei, poate și de alții și vom promova și mai mulți juniori din pepiniera noastră și din zonă. Copiii chiar demonstrează că au calitate, vrem să le dăm mai multă încredere. O să mai avem în lot doar zece seniori, între care neapărat două transferuri la nivelul fundașilor centrali”, spunea antrenorul-jucător al Cetății, care – de altfel – a fost și golgheterul echipei în stagiunea 2016-2017, cu nu mai puțin de 22 de reușite.

Vodicean: „Mulțumit de rezultatele echipei, tinerii noștri – sănătoși prin sport”

Primarul comunei confirmă sprijinul total pentru echipa de fotbal și în noua stagiune. Și vorbim despre investiții inclusiv la nivelul bazei sportive. „Promisiunile noastre vis a vis de echipa de fotbal au fost și vor fi onorate. La începutul acestui an am alocat echipei  50.000 de lei, cu mențiunea ca la rectificarea de buget vor primi o nouă sumă de bani. Chiar luni, 24 iulie, am avut această rectificare și chiar le-am transmis acest lucru și fotbaliștilor. Primăria îi va mai susține cu încă 50.000 de lei, ajungând la un total de 100 de mii de lei pentru anul 2017. Pentru o formație ce nu are ca obiectiv promovarea, noi zicem că e bine. La rândul meu, am fost mulțumit de rezultatele echipei în sezonul trecut, mai ales că avem în componență destui fotbaliști localnici sau din zonă. În noul campionat, am înțeles că se va conta pe și mai mulți astfel de jucători și nu pot decât să mă bucur. Ca primar, mă interesează ca tinerii să fie sănătoși prin sport, iar iubitorii fenomenului să se relaxeze la meciurile de fotbal. În general, baza sportivă este pusă la punct, dar avem și planuri de viitor pentru modernizarea acesteia. Înainte de toate, am dori să mărim capacitatea tribunei și a vestiarelor. Deocamdată, însă, studiem oportunități de finanțare pentru acest proiect. Încercăm să obținem fonduri europene, guvernamentale sau printr-un grup de acțiune locală, sperăm să reușim în cel mai scurt timp”, a explicat Ioan Vodicean.

Start pregătirilor!

Odată ce Primăria a dat „undă verde” pentru un nou sezon la nivelul implicării financiare de anul trecut,  Cetate Săvârșin a demarat pregătirile estivale. Din lotul ce a terminat campionatul precedent, nu îi mai regăsim pe Sandu, Ursulescu, Mihăilă și Oprea. „La cei trei fundași am spus că vom renunța încă din tur, în timp ce Oprea și-a manifestat dorința să se întoarcă la Făget. Nu este nicio problemă, rămânem cu restul seniorilor și mai căutăm doi fundași centrali și un portar. Ne-am dori să se întoarcă Dagău, dar, din păcate, știm că are destule oferte de la echipe cu prețenții mai mari după prestațiile avute în primăvară la Săvîrșin. Mă bazez mult pe dorința de afirmare a tinerilor din zonă, sper să facem un campionat chiar mai bun decât precedentul”,a transmis Cătălin Neamț. Până la reluarea partidelor pe puncte, Pavel et. comp. vor avea parte de câte două antrenamente pe săptămână, în zilele de marți și joi, plus un meci de verificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button