26/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

UTA s-a deplasat peste graniță, la Mako, pentru ultimul amical al verii, înainte de startul sezonului 2017-2018 al ligii secunde. Aici a așteptat-o formația locală proaspăt promovată în eșalonul trei, ce avea să ofere o replică destul de bună. De la ultima repetiție înainte de deplasarea de la Târgoviște a lipsit Ștefan Grigorie, care a acuzat o problemă la gambă și are nevoie de două-trei zile de repaus. În schimb, și-a revenit Burlă, care și-a reluat locul său pe banda stângă, pentru ca Asani să ajungă din nou la închidere.

Sistemul de joc ales de Adrian Mihalcea pentru primele 45 de minute a fost 4-1-4-1, cu Cârstocea și Jorza în spatele vârfului Dan Romand. Apoi, Strătilă și Stahl au schimbat benzile, cu juniorul roș-albilor în dreapta.

Pe cocheta arenă de la Mako, pe un gazon excelent și în fața a aproximativ 100 de spectatori, meciul a început – practic – de la 0-1. În chiar primul minut de joc, Jorza a ajuns pe dreapta, pe linia de fund, a pasat în spate, în mijlocul careului mic, de unde Roman a pus latul. Imediat după, Strătilă a tras tare, din unghi închis, dar portarul gazdelor a respins. În mintul 12, Mako a reușit egalarea prin Kristof, care a bătut pe colțul scurt o lovitură liberă de la marginea careului lateral dreapta, iar Grahovac nu a putut împiedica golul de lângă bară. După alte 5 minute, Strătilă a semnat o mare ratare, cu o reluare slabă, pe lângă colțul scurt, în condițiile în care a fost găsit liber în 5 metri de Stahl. Până la urmă, Strătilă avea – totuși – să împingă mingea în plasă pentru 1-2 (min. 32), după o nouă acțiune la care au participat juniorii Stahl și Jorza. Până la pauză, tot Stahl a avut un șut bun la capătul unei contre de manual a oaspeților cu goal-keeperul maghiarilor reținând de la colțul lung.

La reluare, tehnicianul Bătrânei Doamne a schimbat în 4-2-3-1, cu Tănase lângă Asani și Prună în spatele atacantului Marius Curtuiuș. Acesta din urmă a avut o primă finalizare, în cros, din 14 metri, prinsă de portar, însă, de partea cealaltă, Gemes nu a greșit ținta. O minge pierdută de Prună la mijlocul careului a dezvoltat o fază simplă pentru Mako: pasă pe culoar pentru vârf, care a scăpat singur și a trimis cu latul pe lângă Grahovac: 2-2 (min. 55). După 10 minute, UTA a avut o acțiune mare de a prelua din nou conducerea. Izet a pasat pe jos de pe stânga, Prună a lăsat pentru Strătilă, care a tras de la 13 metri, cu stângul, însă portarul a respins cu un reflex bun. Polgar și-a încercat și el șansa de la marginea careului, dar balonul trimis din întoacere s-a dus pe lângă colțul lung.

Cu 5 minute înainte de final, Dinculescu a obținut un penalty după o pătrundere pe stânga, dar portarul maghiarilor a ghicit colțul și a respins șutul puternic de la punctul cu var al lui Curtuiuș.  Același atacant al UTA-ei a întârziat finalizarea după o nouă acțiune și o pasă frumoasă a lui Dinculescu și a fost blocat în cele din urmă.

Astfel, partida s-a încheiat la egalitate, la capătul unei evoluții aproximative a arădenilor, care a au arătat destule carențe în special pe faza defensivă, dar și la construcția jocului. Iar peste o săptămână urmează derby-ul primei runde a campionatului ligii secunde, cu Chindia.

UTA a evoluat în formula: Grahovac (61 Barna) – Adili (59 Polgar), Scutaru (80 Iuga), Ciucă (64 Manea), Burlă (80 Dinculescu) – Asani – Stahl (46 Izet), Jorza (46 Prună), Cârstocea (46 Tănase), Strătilă (70 Toma) – D. Roman (46 Curtuiuș).

10
0
%d blogeri au apreciat: