UTA Arad

Chindia, fără golgheter împotriva arădenilor! Croitoru: „Cu atâția jucători noi, UTA e imprevizibilă”





Pierzând doar trei jucători în această vară, portarul Cabuz, mijlocașul lateral Parghel și pe „veteranul” Pătru, care s-a retras din activitate, Chindia Târgoviște rămâne una dintre cele mai omogene formații ale ligii secunde. Nici achizițiile nu au fost multe. De altfel, la nivel de seniori au venit doar atacantul Bâftoi (ex. ASA Târgu Mureș) și portarul I. Popescu (Dinamo), în timp ce restul sunt juniori. Vorbim despre doi dinamoviști, campionii naționali en-titre de la Elite Under 19: fundașul Ciobotariu și atacantul Neicuțescu, despre Acasandrei, un apărător dreapta de la Moreni, Cornea (fundaș stânga, de la Cugir) și Matei (mijlocaș central de la Clinceni).

Dintre toate aceste nume, probabil doar două-trei se vor afla și în primul „unsprezece” al Chindiei, fiind clar că Nicu Croitoru va căuta să profite de atuul omogenității în fața unei echipe utiste aproape noi. „Se poate spune că avem acest mic avantaj al echipei mai închegate, însă rămâne de văzut cât va conta el la ora meciului. Personal, mi-este destul să ghicesc adversarul de mâine. Cu atâția jucători noi, UTA e imprevizibilă. Sigur, după nume și chiar și ceea ce arată în teren îi cunosc pe majoritatea, doar că nu-mi dau seama ceea ce vor juca mâine. Ca și loturi de jucători, dar și a faptului că ne-am bătut pentru promovare doi ani la rând, cu o replică mai bună a noastră acum două sezoane, se poate spune că UTA – Chindia e un prim derby”, consideră antrenorul „roș-albaștrilor”.

Croitoru speră ca publicul să fie un imbold pentru echipa sa și în acest an, deși temperatura caniculară ar putea tria din spectatorii caree vin de obicei pe „Municipalul” târgoviștean. „Dacă pentru privitori va fi greu să suporte căldura din tribune, vă dați seama ce va fi pentru jucătorii din teren. Este clar că desfășurarea partidei va fi influențată și de acest aspect. Cert este că va fi un joc dificil, atât pentru noi, cât și pentru ei. Un prim joc greu, dintr-un campionat greu, poate cel mai puternic de Liga 2-a din ultimii doi ani. Cu echipe solide ce vin din Liga 1, ca ASA și Pandurii, sau cele de tradiție, ca UTA, FC Argeș, Poli, Ripensia și chiar și Sibiul, care reprezintă județul după câțiva ani de absență, plus Mioveni și Călărași, care rămân periculoase, este clar că vom avea parte de un campionat tare, istovitor. Este important să începem bine, mai ales că jucăm acasă, dar trebuie să fim atenți și conștienți de faptul că și UTA își dorește același lucru”, a adăugat antrenorul Chindiei.

Sunt șanse mari ca formația târgovișteană să nu conteze chiar pe golgheterul său mâine. „Cherchez are un hematom sub unul dintre genunchi și nu poate juca. Avea probleme chiar înaintea amicalului de la Pitești și a fost lovit exact în aceeași zonă când a intrat pe teren”, a mai dezvăluit Nicu Croitoru, care – probabil – va opta pentru următoarea formulă de joc: I. Popescu – Martac, Vătavu, Ispas, Dumitraşcu – Nisipeanu, Honciu, L. Mihai, Cr. Stoica – Neicuţescu, Bâtfoi.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button