26/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Jorza și Stahl, în premieră „sub tricolor”! Utiștii revin sub comanda lui Mihalcea miercuri

Petre, Tănase sau Man, fotbaliști obișnuiți cu selecțiile la echipa națională Under 19 le-au predat ștafeta altor doi jucători crescuți de Atletico și propuși de UTA în fotbalul mare. Mijlocașii Amir Jorza și Albert Stahl se află printre jucătorii convocați de selecționerul Adrian Boingiu pentru acțiunea din această săptămână a „tricolorilor”, respectiv amicalele cu reprezentativa similară a Ciprului.

Cei doi arădeni sunt de sâmbătă la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, au avut programate primele antrenamente, iar marți, de la ora 19,30, intră pe teren contra ciprioților. Titulari în victoria UTA-ei la Târgoviște, Jorza și Stahl vor fi din nou la dispoziția lui Mihalcea de joi, după ce miercuri se vor afla pe drum. Tinerii mijlocași vor părăsi mai repede „Mogoșoaia”, tocmai pentru a fi la dispoziția antrenorului „Bătrânei Doamne” la ultimele antrenamente înainte de partida internă cu Metaloglobus. „Cel puțin în cazul lui Amir, care a început cel de-al treilea său sezon la Liga 2-a, convocarea trebuia să vină și mai repede. Într-adevăr, Stahl a ieșit în evidență puțin mai târziu, dar ambii merită să fie la și în echipa națională. Nu în lotul lărgit, ci chiar în primul <<unsprezece>>. Am lucrat în jur de zece ani cu ambii, iar fotbalistic nu vor avea nicio problemă să se impună. Tot ce trebuie să facă ei este să gestioneze bine aspectul emotiv, căci în momentul în care îți reprezinți țara în orice activitate există o anumită responsabilitate și presiune”, a spus Cristian Păcurar, antrenorul celor doi utiști din fragedă pruncie, alături de Francisc Tisza și Marius Demian.

La rândul lor, cei doi proaspeți internaționali ne-au declarat:

„Speram la o convocare încă de anii trecuți, dar am primit-o când, poate, mă așteptam mai puțin. Nu există nimic mai frumos decât sa joci pentru țara ta și sunt bucuros ca fac asta chiar și în meciuri amicale deocamdată” (Amir Jorza)

„Am mai fost la selecții, dar aceasta este prima convocare pentru meciuri internaționale. Sunt foarte bucuros că am ocazia sa joc în culorile echipei naționale, sper să demonstrez că sunt demn de această convocare” (Albert Stahl)

Naționala U19 se pregătește pentru debutul în preliminariile Euro 2018. În toamnă, „tricolorii” vor evolua alături de Rusia, Grecia și Gibraltar în Grupa 10 din prima fază a calificărilor. Meciurile din această serie se vor juca în Grecia, în perioada 8-14 noiembrie 2017. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 vor merge mai departe în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

De la niveul ligii secunde, Boingiu a mai convocat trei jucători, pe fundașul Andrei Chindriș (Știința Miroslava) și mijlocașii Rareș Lazăr (CS Mioveni) și Radu Bîrzan (FC Argeș).

7
0