21/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Braț de fier între UTA și Gligor: Fostul căpitan a atacat la FRF rezilierea unilaterală a contractului, clubul l-a speriat cu un cantonament la Mallnitz

Despre „cazul Gligor” s-a mai scris câte ceva în mediul online, în special pe forumul destinat suporterilor Campioanei Provinciei. Fiindcă fotbalistul nu are dreptul, conform regulamentului de ordine interioară semnat odată cu contractul ce-l leagă de UTA până în vara lui 2018, să vorbească public, iar, la rândul ei, conducerea grupării arădene nu a expus nicio o poziție oficială până astăzi, sportarad.ro a evitat să abordeze acest subiect. Dar, astăzi, a venit un comunicat oficial din partea șefilor „roș-albilor”, înaintat presei de Codru Grădinariu, directorul general al  UTA-ei, ce spune următoarele:

”Gligor Alin este singurul jucător din fostul lot al echipei care nu a fost de acord cu rezilierea contractului, ca şi toţi (!) ceilalalţi jucători. Jucătorul a muncit până în 15 iunie la club şi a fost remunerat până în data de 30 iunie 2017, inclusiv. Jucătorul a apelat la comisiile federale pentru a solicita încă 12 salarii (!!!) pentru perioada 2017 iulie – 2018 iunie, solicitare cu care, bineînţeles, nu suntem de acord. Conducerea clubului nu poate plăti pe nimeni fără ca angajatul să muncească, nu am făcut-o niciodată şi nici nu o vom face, indiferent despre cine este vorba. Este un gest tocmai al jucătorului de la care nu ne aşteptam, acesta fiind arădean şi căpitanul echipei. Acest litigiu este pe rol şi aşteptăm pronunţarea comisiei”.

Luarea de poziție a UTA-ei este una normală, dar puțin incompletă în sensul în care nu explică pentru ce Gligor a apelat la judecata Federației. Nedorind, într-adevăr, să mai achite niciun salariu peste cele muncite de fotbalist, gruparea arădeană s-a prevalat de o clauză din contractul semnat, de altfel, de fotbalist și i-a reziliat acestuia unilateral înțelegerea ce-i expira vara viitoare. Din informațiile noastre, după ce s-a sfătuit cu avocații experți în litigii sportive, fostul căpitan al „Bătrânei Doamne” a aflat că acea clauză e puțin ilegală sau cel puțin bună de atacat la comisii. Și asta a și făcut. Ca la FRF, cazul se tergiversează de o lună și jumătate, cu amânări peste amânări, de pe o joi pe alta și tot așa.

Ajungem și la numărul de salarii și munca ce ar trebui prestată pentru ele. Este clar că în cazul în care Alin Gligor câștigă la Federație, practic el rămâne jucătorul UTA-ei până pe 30 iunie 2018 și atunci e normal să-și ceară cele 12 salarii conform contractului. Bun, ce prestează pentru ele? Clubul a încercat să se ocupe și de acest aspect în sensul în care l-a chemat la pregătire pe fotbalistul arădean încă de acum o lună de zile. Doar că Gligor, după ce a fost examinat de medici a fost declarat inapt pentru efort. Se știe, de altfel, că experimentatul fundaș a evoluat în ultima parte a campionatului cu infiltrații în zona mușchilor lombari, așa că, până la începutul acestei săptămâni, a stat pe bară.

Situația s-a schimbat de ieri încoace. Aflând că Alin Gligor a fost declarat bun de antrenamente de medicul sportiv, conducerea UTA-ei l-a convocat în această dimineață, la club, pentru a-l trimite în cantonament! Și unde? Tocmai în Austria, la Mallnizt, iar pentru asta i-a pus la dispoziție antrenor licențiat, pe Ioan Herman și pe Miky Tomescu,  în calitate de asistent medical. Cei trei au plecat cu un microbus 8+1 spre Țara lui Mozart, dar un telefon al conducerii arădene i-a întors din drum, în apropiere de Budapesta. Motivul? Stafful tehnic are alte planuri pentru fotbalistul de 33 de ani. Mai pe românește, ar fi bune și ședințele de pregătire de la Arad, deși: „Nu face parte din lot, el are contract cu clubul. Nu mă interesează problemele lui, le va rezolva cu cei din conducere. Eu nu mă bazez pe el”, a spus chiar astăzi Adrian Mihalcea.

Așadar, ce se vede din exterior este un fel de braț de fier, un joc al orgoliilor, din care e greu de spus cine are de câștigat. Cert este că joi e programat un nou termen în cazul ce consumă energii și chiar și resurse într-o perioadă în care gruparea emblemă a orașului ar trebui să se focuseze 100% pe obiectivul sezonului, promovarea directă în Liga 1.

1
6
%d blogeri au apreciat: