Fotbal judetean

Utistul Țurcanu, printre achizițiile Curticiului! Gheorghieș și Liga revin și ei la Frontiera





Lunga vară de incertitudini la gruparea fotbalistică de la Vamă se apropie de final cu debutul în noua ediție a Ligii a 4-a. Coincidență sau nu, Frontiera Curtici a fost prima echipă ce a profitat de numărul impar de competitoare, răgaz utilizat de „grăniceri” pentru a se pune la punct din punct de vedere organizatoric.

E bineștiut că deținătoarea bronzului în campionatul precedent și-a pierdut marea parte a jucătorilor, de fapt toate „piesele” grele. Timp de aproape o lună de zile, autoritățile locale au lăsat impresia că o vor lua de la capăt din Liga 6-a, dar au revenit asupra deciziei și au confirmat prezența în primul eșalon județean. L-au schimbat pe Dinu Maghici cu Mircea Aslău, care, împreună cu Ghiță Tăuceanu, rămas în conducerea clubului, au avut ingrata sarcină de a forma un lot cât mai competitiv.

Iar rezultatul e următorul. Până în această seară, Aslău știe că va avea la dispoziție nu mai puțin de 22 de jucători pentru disputa de acasă, cu Mailatul. Din vechea gardă au rămas portarul Iacob, fundașii Morar, Abrudan și Al. Don, dar și mijlocașii Hanc, Gliguța și Garvriș, cu mențiunea că acesta din urmă a revenit după numai o lună de zile de la Zăbrani. Dat la un moment dat în lotul Cermeiului, atacantul utist de 18 ani, Răzvan Țurcanu (foto1), a decis să-și continue aventura sub comanda „Zimbrului”. Mai notăm și trei reveniri spectaculoase, respectiv Liga (foto2) și Gheorghieș, de la Aqua Vest, dar și cea a lui Daniel „Suzy” Muntean în…activitate, la aproape 41 de ani. De la Aqua Vest a mai venit și fundașul Turda, în timp ce Rancov și Botuși au fost ai Mailatului, iar Ursoi se reactivează și el după experiența de câteva luni cu Șoimii Pîncota în ediția precedentă a Ligii a 2-a. Există și un transfer „extern” pentru curticeni, în persoana mijlocașului de bandă Roșianu, sosit de la Știința Petroșani. În fine, lotul e completat de juniorii din pepiniera proprie: Siclovan, Neagotă, Crișan, Bătrânu, Cornea și Râpaș.

„S-ar putea ca până la meciul de sâmbătă, cu Mailatul să mai avem două surprize la capitolul transferuri, dar ne mai păstrăm și pentru la iarnă, când avem în plan să repatriem, ca să spun așa, cât mai mulți dintre foștii jucători. Vrem să ne clasăm pe un loc onorabil la finalul turului, până la urmă e important că orașul Curtici își păstrează echipa din Liga 4-a și grupele de juniori A, C și D. Avem încredere totală și în antrenorul Mircea Aslău, dar și în noul președinte al clubului Frontiera Curtici, Sorin Grec”, ne-a declarat Ghiță Tăuceanu, directorul sportiv al „alb-albaștrilor”.

Curticenii mai doresc să-i ofere un contract de joc și lui Gabriel Parlapan, fotbalist ce a fost la un pas de Crișul, dar o ruptură a ligamentelor încrucișate și o sumă de bani cerută de LPS Bacău în schimbul său, l-au lăsat deocamdată în aer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button