UTA Arad

Șefii UTA-ei, urecheați de Falcă în momentul semnării acordului pentru milionul de euro de la Primărie: „Una am vorbit cu ei în birou, altceva au declarat presei”





Toate bune și frumoase în sportul arădean, cel cu doar două sporturi de echipă în primile ligi din România, baschet feminin și polo. Ia bani mulți de la Primărie și nu are niciun motiv să nu facă performanță. Apropo de sportul cu mingea la coș, ca să epuizăm subiectul pe care l-am abordat pe larg săptămâna trecuta, FCC ICIM Arad a primit din partea Primăriei 1.250.00 lei, în sesiunea I şi 130.000 lei, în sesiunea II, adică un total de 306 mii euro.

La semnarea actelor pentru finanțarea pe bază de proiect a fost și Bogdan Oneț, președintele din acte al clubului Atletico. Gruparea specializată în creșterea copiilor și juniorilor, adevărată pepinieră pentru UTA, își asigură 60% din bugetul pe 2017 cu cei 85 de mii de euro din bani publici. Restul de 40% vin din sponzorizări și vânzări de jucători. Prin cota făcută de UTA, am completa noi, ca să fim corecți până la capăt.

Și ajungem la brandul numărul unu al orașului, mândria asumată a lui Falcă, dar un copil cam neascultător în ultima perioadă. „În urmă cu câţiva ani, la iniţiativa mea, s-a pus bazele ONG-ului UTA. Este regretabil că astăzi, oameni din aparatul Primăriei nu mai fac parte din structura de conducere a clubului. Am constatat că atunci când sunt rezultate, promovări, meritul e al conducerii, iar când ceva nu funcţionează cum am vrea cu toţii, vinovat e primarul. Aş vrea să pun câteva întrebări celor din conducerea clubului, pentru că una am vorbit în birou despre locul de disputare al jocurilor din acest sezon şi altceva au declarat presei”. Adică luați cei 1,18 milioane de euro (3.350.000 lei, în sesiunea I şi 1.950.000 lei, în sesiunea II) că și așa nu-i luați de la mine, ci din bugetul public, dar atenție că ceva scârțâie în relația de iubire!

Urecheală pe față ce mai, cu tentă de avertisment public. Și totul pleacă de la stadioanele pe care chiar primarul se chinuie să le construiască în municipiu, dar cine să-l aprecize? Când Falcă a consfințit „exilul” de la Șiria până în vara lui 2018, de ce presa știe altceva? Sunt niște întrebări la care șefii UTA-ei ar putea răspunde într-o zi cu batistuța curată și unghiile la vedere. Până una alta, Florian Voinea, președintele din acte al ONG-ului înființat (și) de Falcă, a spus exact ceea ce a trebuit să spună în cadru festiv și protocolar și anume: „Aceşti bani ne asigură liniştea financiară necesară pentru atingerea obiectivului, promovarea în Liga 1. Astfel, 80% din bugetul clubului e asigurat, fară de care UTA nu ar exista. Semnarea contractului de finanțare între UTA și Primăria orașului Arad confirmă, încă o dată, că UTA este echipa orașului, iar finanțatorul principal și majoritar, cu 80%, este Primăria Arad, prin Centrul Cultural Municipal Arad”.

În fine, tot Falcă a mai subliniat faptul că Dennis Man s-a vândut cu 300 de mii și Adrian Petre, cu 500 de mii, deci există cadru de a face performanță pe banii Primăriei. Fiindcă vedem că nu se prea pricepe la fenomen, îl informăm pe bunul nostru edil că Man și Petre nu au apărut odată cu ONG-ul prin care el a salvat UTA în 2014, ci ambii au început fotbalul pe la 5-6 ani. Antrenorii Cristi Păcurar, Francisc Tisza și Marius Demian s-au ocupat de ei zi de zi, prin grija și implicarea părinților. Iar părinții de atunci încă mai aveau pornirea de a-și duce copiii la fotbal, fiindcă încă mai existau terenuri, stadioane în Arad. Iar la asta cu supermarketurile, chiar intrăm pe felia dumneavoastră și ne oprim la timp.









17 comentarii

  1. Adunați-vă intr-un birou și puneți-vă de acord,,,conducerea clubului, primar, suporteri….scandalul ăsta de la distanță nu folosește nimănui, iar UTA nu trebuie să fie prinsă la mijloc in acest joc al orgoliilor.Sunteți cu toții oameni maturi, demonstrați asta.

    0
    0
  2. Auzi că la inițiativa lui…să înțelegem că așa cum uta din 1945 a fost înființată de baronul Neumann de vegvar, uta de acum este înființată de baronul de brad via didesti ? Bă falcă apa caldă nu ai inventat-o tot tu?

    0
    0
  3. Prin faptul ca in urma cu ceva ani cenzurati si stergeati orice comentariu care doar facea o mica aluzie la edilul nostru „mult iubit si mult votat” si voi ati contribuit la „bunul” mers al lucrurilor pe felie sportiva si nu numai din orasul asta.Acuma puteti sa ziceti ce vreti,faptul e consumat,sportul in orasul nostru e egal cu zero in comparatie cu alte zone mult mai sarace ale tarii,stadioanele s-au dus pe apa sambetei,in loc nu s-a pus absolut nimic iar minciunile si nepasarea astuia care se bate cu caramida in piept ca vezi doamne cati bani aloca el pentru sport au ajuns la rang de arta.Culmea,acum mai si pozeaza in mare salvator,cand el este principalul vinovat pentru situatia actuala.

    0
    0
    1. am sters tot ce trebuia sters … nu puteam lasa injuraturi … nici acum nu putem dar vad ca nu e cazul, oamenii folosesc expresii alternative, ca sa zic asa 🙂

      0
      0
  4. Ok,a făcut rău în general sportului acest individ dar fara acești bani UTA s-ar bate in mediocritate la fel cum o fac și cei de la ASU. Dacă asta doriți,continuați să contestați la fiecare meci .

    0
    0
    1. El e principalul vinovat pt că în 2006, a încercat sa-si facă imagine pe spatele utei, pătând onoarea unui club aristocratic încercând să dribleze realitatea printr-o promovare în prima ligă deși echipa retrogradase intr-a treia liga atunci! Mai apoi tot el l-a alungat pe cel care după baronul Neumann a investit cei mai multi bani in echipa asta! Mai recent stagnează lucrările la stadion intenționat, invocând nu știu ce bani de la cni, deși când a pornit acest proiect era vorba că va fi executat strict din resursele comunității locale!

      0
      0
      1. Dacă nu ne făcea stadion și jucam pe la Oradea,Cluj și așa mai departe iarăși era el de vina . Stadionul se va finaliza până la urmă dar voi tot nemulțumiți o sa fiți . Că nu sunt rezultate tot el e de vina ,pe bune ,deja devenim ipocriți. Nu sunt fanul lui dar trebuie să ne mulțumim cu ce avem având în vedere că alte echipe joaca prin alte județe. UTA e viața mea dar chiar mi-aș dorii sa închidă falcă robinetul și să vedem atunci dacă o sa fim mai mulțumiți.

        0
        0
        1. Bine o fi si prin 2022,nu? Dar nu ma mir, o expresie favorita a multor romani este ,,mai rau sa nu fie”.

          0
          0
          1. Si lumea se va sfarsi candva, daramite un stadionuț(avand 12000 de locuri pot ss-i spun asa). Mai conteaza insa si cat costa si in cat timp se termina. Tinand cont de faptul ca pana la Ortisoara(prima localitate din Timis ) e cam aceeasi distanta ca pana la Şiria, putem considera ca UTA joaca in alt judet.

            0
            0
        2. Nu ești fanul lui, doar periatorul online de servici! Zici să ne mulțumim că alte echipe joaca in alte județe…noi cei drept jucam macar in județ? fain…te-as înjura acum dar mă abțin, greu ce-i drept..du-te culca-te barbeș

          0
          0
  5. NU CRED NICI IN RUPTUL CAPULUI CA UNA AU VOR IT IN BIROU SI ALTA AU DECLARAT PRESEI cei din conducerea echipei!!!

    0
    0
  6. d-le sergiu – cred ca esti cam rau. nu veneticul de falca da bani la uta. legea prevede acesti bani.
    el nu are dreptul sa inchida robinetul.

    0
    0
    1. Ai dreptate,legea prevede sa se bage bani în sport ,așa ușor ar fi putut fi invers din câte știu . Icim de exemplu să primească suma noastră alocată și UTA banii alocați lui Icim. Sa nu zic ca ar fi putut el de unul singur sa înființeze o alta echipa(daca ar fi fost al dracului) și banii sa îi trimită acolo la fel cum o face Robu în Timișoara. Chiar as vrea sa vad daca va venii un nou primar ce poate aduce nou UT-ei. După ce va fi gata stadionul și poate o sa reușim și noi să promovăm iar după 2 sezoane sa vedem că nu facem față în liga 1 ,mă gândesc că tot falcă va fi de vina ,pentru cine știe ce alte motive . Și domnu Radu T,nu l-am votat dacă vă liniștește asta ,dar probabil ar fi fost mai bine nici la Siria sa nu jucam și să ne deplasam ca și FCSB acum 1-2 sezoane,fiecare etapă în alt județ.Atata am avut de spus ,nu îl înghit că a mințit cu perioada de finalizare a stadionului dar nici nu sunt de acord ca el să fie găsit vinovat pentru orice problema apărută în cadrul clubului. Sănătate

      0
      0
        1. Aplaudac de ce? Că nu sunt de acord cu ,, vocea” suporterilor? Nu cred că sunt singurul …și mă gândesc că avem o soarta cruda cu aproape 2 milioane de euro în buget la nivel de liga 2

          0
          0
          1. Nu e vorba de a fi sau a nu fi de acord cu suporterii. Dar au trecut 3 ani si aproape 3 luni de cand au inceput lucrarile la stadionuț. Ti se pare normal sa dureze atat(si cine stie cand va fi gata)? Ma deranjeaza ca periodic mi se prezinta tot felul de proiecte din care in proportie de 90% se alege praful. Ma infurie faptul ca o expresie indragita a aradenilor este ,,a furat dar a si facut”. Despre asta e vorba.

            0
            0
      1. Eu nu l-as compara pe Dl Robu, cu Dl Falca. La Timisoara Dl Robu are in prima liga,pe linga fotbal -3 echipe ( 1 in A, 2 in B),, bascket (B+F),volei (B+F),handbal B,rugby B, plus polo, badmington, si am mai si uitat. Aradul are UTA (in B),ICIM si polo si alea nu mai sint ce au fost. Dl Robu,pe linga ca e meci de meci,prezent la Poli, a venit si la Siria ,la baraj, Falca a zis „pas”, la UTA nici macar stadionul Motorul nu poate fi reamenajat…in 6 luni, stadionul UTA e mai mic ca cel den Targu Jiu, care e …gata,etc, etc Nu mai vorbesc de Subcetate, etc

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button