Liga a 3-aNational SebisȘoimii Lipova

Sebișul a contestat lipsa juniorilor din „unsprezecele” Lipovei! Sabău: „E democrație, oricum vreo doi-trei seniori de-ai noștri au fost sub nivelul juniorilor”





Previziunile s-au respectat pentru duelul arădean de Cupă a României. Lipovanii, fiind siguri de statutul lor de divizionară a patra, ca și câștigătoare a fazei județene, au început partida fără juniori Under 19, în timp ce sebișenii au avut trei pe tot parcursul partidei. De altfel, Călin Cojocaru a contestat oficial acest lucru înainte de primul fluier al disputei din această după-amiază, sperând să-și câștige dreptatea la Comisia de Disciplină și Etică.

Până una alta, pe teren a câștigat Lipova, cu 2-1, după reușitele semnate Filimon și Trabalka, respectiv Petculescu. „Meciul a fost greu și noi, din păcate, nu am fost la nivelul lui din punct de vedere fizic. Nu am reușit să facem ce mi-am propus, nu am avut prospețime, dar mă bucur că în a doua repriză ne-am reașezat tactic și astfel am obținut această calificare. Jucătorii nu au știut absolut nimic despre contestația depusă de cei de la Sebiș, deci rezultatul sau motivația lor au fost independente de acest aspect. E dreptul celor de la Sebiș să facă ceea ce doresc, e democrație. Nu știu cum se desfășura meciul cu juniori în teren, dar, vă spun sincer, vreo doi-trei jucători din <<unsprezecele>> de azi nu s-au ridicat la nivelul juniorilor. Așadar, și eu am jucat cu seniori sub nivelul lor, așa că nu am fost neapărat în câștig. În turul următor, indiferent de adversar, vom încerca să jucăm mai bine, să facem un presing mai avansat, căci eu consider că doar așa poți bate o echipă mai bine cotată”, a explicat Flavius Sabău la finalul disputei cu sebișenii.

Deși s-a referit la regula celor trei juniori, Alin Chița nu a dorit să le găsească scuze elevilor săi pentru eșecul de la Pâncota. „Am avut un sentinemt de deja-vu și mă refer la meciul de la Deva. Am condus cu 1-0 și nu am fost din nou suficient de maturi pentru a gestiona situația. Am avut două trei situații de a face 2-0, iar ocazii au mai fost. Ocazii au fost și la 1-1 și la 2-1 pentru adversar, dar, repet, marea problemă este relaxarea de la 1-0, ce nu prea avea ce să caute. Chestiunea juniorilor, nu mă interesează pe mine. Este politica Lipovei, noi știam că jucăm cu o echipă de Liga 3-a, adică de același nivel și ca urmare am respectat regulile. Nu am nicio problemă cu ei, e fix problema lor cum au abordat acest meci. Despre contestația depusă de conducerea noastră nu am știut nici eu, am aflat imedit după meci. Dar, repet, mă interesează doar din punct de vedere sportiv această partidă, nu le găsesc circumstanșțe atenuante jucătorilor mei. Nu am fost destul de maturi, iar golul doi ne-a turnat puțin plumb în picioare. S-ar putea să fi considerat că jocul e câștigat la 1-0, pe un fond de joc bun al nostru, dar am greșit flagrant. Știiți cum e, degeaba joci bine dacă nu și câștigi. Mai bine joci rău și îți atingi scopul din punct de vedere al rezultatului. Asta e, am pierdut o bătălie, dar nu și războiul ce continuă vineri, în campionat”, a menționat și Alin Chița după jocul de Cupă.

Pe scurt, indubitabil, fiindcă a intrat în joc încă din turul 1 al Cupei României alături de alte 41 de câștigătoare ale fazei județene a Cupei României și zece formații de Liga 3-a din subsolul clasamentului campionatului trecut, Șoimii Lipova e considerată reprezentantă a fotbalului județean în această competiție. De altfel, pe tot parcursul ei de până acum, jucând acasă, plătește barem de arbitraj aferent nivelului județean și asta s-a întâmplat și în fazele anterioare, cu alte divizionare terțe, Giarmata și Cermei. Pe de altă parte, ROAF-ul (diferit de deducția logică ce e 100% de partea Lipovei) ar putea da dreptate Sebișului, considerând că și Lipova este din liga a treia. De urmărit…









20 comentarii

  1. Pai nu va supărați aici Chita are dreptate ,SABAU și in amicalu cu UTA a fost fără juniori dar acum și in meciul oficial ….Sabaule ai presiune ,neaparat Victorie altfel probleme!Ma Mir de Radu care are coloana și cred ca e un om deosebit dar tot el spunea ca vrea construcție cu tineri ,care tineri!Radule….!!!!

    0
    0
    1. Presiunea si-au impus-o singuri, nu e creata de cineva anume. Si e normal sa vrei sa ai rezultate mai ales daca muncesti. E valabil si oentru cei de la Sebis. Nu prea vad legatura cu meciul cu Uta. Sunt sigur daca s-ar mai intalni odata scorul ar fi mult mai strans dar asta e o alta discutie.
      Lipova pune accentul pe tineri dar asta banuiesc ca stii ca au 6-7 juniori in lot din care 4 sunt din 2000. In meciul de astazi au speculat o litera din regulament. Sa vedem daca au dreptate

      0
      0
  2. Câștigă Lipova și-n campionat, cu juniorii in teren, și sa vedem ce mai contesta argesul atunci!

    *** editat de lucian ***
    te rog sa nu te mai semnezi cu @Radu pentru ca este un alt user consacrat care se semenaza astfel sis a nu creeam confuzii … eu tot am adaugat un T dar vad ca nu ai observat … fa ceva cu numele ca sa nu avem confuzii … multumesc

    0
    0
  3. Am un raspuns pentru domnul care se semneaza cu ,,Lipovean”. Te inteleg ca esti fan Uta si eu sunt mi-am petrecut copilaria si tineretea mergand la.meciurile lor . Le respect si acum atat conducerea cat si jucatorii . Dar domnul meu la meciul amintit de domnia ta stii care a fost diferenta intre noi si Uta ??? Nu stii dar te lamuresc eu . 1. Ei erau o echipa care au fost la un pas de promovare in liga 1 noi eram o echipa de liga 4 e drept campioana dar totusi de liga 4. 2. Aveau fata de noi 6 saptamani de pregatire noi la momentul jocului aveam 5 zile de antrenamente dupa vacanta jucatorii erau incarcati muscular . Nu faceam amicalul respectiv cu nimeni altcineva doar pentru a ne proteja jucatorii de accidentari . Am acceptat pentru a ajuta Uta sa faca un antrenament bun zic eu . 3. Ei Uta a jucat cu 3 juniori sub 21 de ani iar NOI ne-am permis sa jucam cu 2 juniori tot sub 21 Tomut si Trabalka nu cred ca este un capat de tara . Cred ca am aratat un fotbal placut . Am jucat repriza a doua cu 6 juniori si 20 min am facut fata cu brio . Raman la parerea ca azi nu am gresit cu nimic m-am consultat cu unele persoane din cadrul Frf care mi-a spus clar si dc in finala ajungi tot ca reprezentanta a ligi a 4 -a vei juca . E ciudat ca domnia ta ca ,,Lipovean ” in loc sa te bucure victoria noastra ataci deciziile luate de noi .

    0
    0
  4. Si da consider ca am intinerit echipa atat timp cat in lotul nostru avem 1 jucator de 15 ani, 5 de 17 ani, 3 de 18 ani, 1 de 19 ani, 1 de 20 ani si 2 care au 21 de ani . Deci nu ducem lipsa de tineret .

    0
    0
  5. Mai Radule fiind din Lipova urmăresc Lipova și sunt cu UTA de mic! Concluzii: 1 Mereu ai spus și susținut ca vrei sa faci o echipa tinara iar meciurile din cupa in general se tratează de majoritatea cluburilor cu rezerve ,jucatori care joaca mai putin! 2 Nefolisind juniori in echipa standard rezulta următoarele lucruri : ori nu ai încredere in ei, se gindesc ca joaca doar de nevoie și ca dacă Frf nu ar obliga cluburile Lipova nu ar avea nevoie de ei! Ai pornit bine la club dar nu te abate de la drumul tău !

    0
    0
    1. Pune problema altfel: in conditiile in care nu esti obligat sa folosesti juniori, de ce sa nu joci cu echipa care ti-a castigat campionatul si stiu jocul? Mai ales cand vrei sa mergi mai departe in cupa. Daca tot esti lipovan, nu vrei sa vezi un meci intre echipa care te reprezinta si o echipa clasata mai sus? Nu se pune problema de a nu avea nevoie de juniori, dar vineri trebuie sa joace in campionat. De ce sa nu fie menajati? Are rost sa se accidenteze in cupa? Sa ne reamintim amicalul cu UTA…

      0
      0
    2. As vrea sa te contrazic putin. Criticile sunt binevenite la orice echipa dar trebuie sa aiba samburi de adevar asa ca as vrea sa iti dau niste motive pentru care din punct de vedere logic meciul de ieri trebuia abordat fara juniori (atat timp cat acest lucru este permis):
      1. Juniorii joaca in campionat deci asa cum spui si tu meciurile de cupa se „joaca si cu rezervele.” Tocmai de asta au jucat o parte din jucatorii care nu joaca in campionat, juniorii au fost menajati.
      2. Nu poti sa ii ceri unui copil de 17-18 ani sa joace 3 meciuri intr-o saptamana la intensitate si nivel de seniori, mai ales daca nu e obisnuit sa faca asta. Il vei extenua si suprasolicita.
      3. Sa nu confundam Barcelona cu echipele de liga a 3 din Romania. Chiar daca Lipova are un lot omogen si echilibrat valoric nu isi va permite niciodata sa abordeze un meci de cupa cu „rezervele” fara ca nivelul de joc al echipei sa nu scada vertiginos.
      4. Cupa, asa cum inteleg eu din declaratii, este un obiectiv principal pentru Lipova in aceasta toamna. Vor sa aduca echipe de Liga a 2-a si cine stie poate chiar Liga 1.

      Ceea ce le doresc din suflet si cred ca si tu.

      0
      0
    3. Pentru noi cupa este o provocare . Vrem si speram ca sa facem fericiti putini nostrii suporteri . Nu cred ca putem avea anul acesta o alta performanta in afara de mentinerea in liga 3 si ajungerea cat mai departe in cupa Romaniei. Cred ca daca am reusi sa trecem si de turul 4 din cupa am primi la Pancota o divizionara B sau poate una de A . Ar fi frumos pentru o echipa mica ca a noastra un astfel de meci . Lasa de dorit ceea ce ai scris tu cu increderea in jucatori . Nu stiu cum gandesti tu dar eu daca nu am incredere in cineva nu muncesc cu el . In toti jucatorii de la club am incredere . Deci logica ta cade . Si stai linistit nu ma abat de la nimic . Merg mai departe cu incredere si cu dorinta de a face cat mai profesionist ceea ce fac . Cand voi considera ca nu mai sunt util ….ma voi retrage de la echipa .

      0
      0
  6. Pai acest lipovan defapt e utist, nu cred ca a fost la meciurile lipovei dar la comentarii negative se pricepe.
    Nu inteleg cum sa fii din Lipova si sa tii cu alta echipa.
    Pacat de eforturile depuse de autoritati si conducatori

    0
    0
    1. Bai Suportere toți trebuie sa ținem cu UTA ca suntem din Municipiu Arad sau tu ții cuBraila ?e normal sa simpazez Lipova dar echipa nr 1,a municipiului e UTA

      0
      0
  7. Domnule ,,Lipovean” cred ca strategia la echipa si-o face fiecare cum crede . Noi am considerat ca daca avem posibilitatea de a juca un meci fara juniori …sa-l jucam fara in speranta ca vom castiga si ca vom aduce la urmatorul meci o echipa de liga doua poate chiar pe Uta . In cazul in care avem acest noroc unora cum esti si tu iti oferim sansa de ati vedea amandoua echipele deodata jucând atat Uta cu care se pare ca ti cat si Soimii pe care ….ii tot critici .

    0
    0
  8. Inca ceva . Juniorii nostrii sunt jucatori de calitate chiar daca sunt tineri de 17-18 ani . Am incercat sa-i menajam putin pentru ca vineri vom avea nevoie de ei . Am mai jucat un amical in urma caruia ne-am ales cu 4 oameni pe bara, unul 10 zile si 3 au stat 4-5 zile si asta chiar la inceputul pregatirii de vara . Si pentru ce toate astea…. ca am ajutat pe altii .

    0
    0
  9. Mai lipovanule ziceai ca esti din Ljpova deci nu are legatura cu municipiul Arad sau la tine municipiul e aceas treaba cu judetul, eu nu sunt obligat sa tin cu uta chiar nu imi plac oamenii de acolo, dar voi utistii aveti doar voi dreptate si stit doar sa loviti in cei care nu sunt cu voi

    0
    0
  10. De ce doar menținerea în liga a treia, domnule Radu? Aveți echipa bună, seria e accesibilă, nu aveți un petrolul sau un u Cluj în serie, de ce nu ați promova în liga a doua, acum când veți avea și o baza sportivă cum multe echipe din liga a doua nu au? Sper sa nu va supărați pt întrebarea mea, că am văzut că va ,,atacați” repede când nu va convine o părere care nu va ,,perie”..

    0
    0
  11. Am vrut eu vreodata sa fiu periat? Initial nu voiam sa raspund cuiva care este ironic . Dar iti raspund sa nu zici ca sunt …..de dapt ce mai conteaza cum crezi ca sunt oricum parerea ta este formata . Deci pentru o promovare consider ca trebuie o sustinere financiara puternica . Orasul are si alte nevoi isi construieste un spital mai repara si drumuri asfalteaza trotuare . E putin greu doar pentru autoritatile locale sa sustina echipa in liga doua . Dar poate ma insel eu poate altcineva va reusi si o promovare in liga doua . Si gata nu mai scriu ca m-am suparat .

    0
    0
    1. Mulțumesc pt răspuns..nu am fost ironic, și dacă vrei sa știi părerea mea formata despre tine, să știi că e una foarte bună! Nu te cunosc personal, dar multi care au lucrat cu tine te-au lăudat chiar și aici pe acest site! Dar trebuie sa accepți că uneori părerile diferă! O seara buna îți doresc!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button