Gloria Lunca Teuz Cermei

Teamul lui Paul Codrea „ancorează” în Țara Sămădăilor. Anca: „Să legăm victoriile pe teren propriu!˝

Runda a 4-a Ligii a 3-a aduce față în față, pentru prima oară în istoria lor, echipele de fotbal din Cermei și Ghiroda și asta chiar într-un meci oficial. Timișenii sunt nou promovați și, oarecum, în situația Cermeiului de anul trecut, cu un debut de sezon bunicel. Cel puțin la singurul meci disputat acasă, în fața propriilor suporteri, „roș-albii” au arătat multă forță după acel 3-0 în derby-ul cu Lipova, așa că se anunță un duel extrem de interesant.

Formația din Țara Sămădăilor vrea să demonstreze că insuccesul de la Craiova, cu „satelitul” prim divizionarei CSU a fost un accident și cam așa a și părut. Ocazii pentru un gol sau două au fost, dar pe tabelă a rămas doar punctul lui Mihăilă, reușit după 40 de secunde de joc și, astfel, Cermeiul s-a întors cu mâna goală, dar și cu doi indisponibili, Cotoc (care a luat cartonaș roșu) și Varga (accidentat).  „Întâlnim un adversar greu, care a obținut rezultate bune. A făcut egal acasă cu Lugojul, echipă tare, care vrea să promoveze. Au un antrenor tânăr și dedicat, cu studii în Italia și sunt jucători interesanți, Baranyi și Naidin. Vom analiza la ultimul antrenament informațiile pe care le avem despre adversar si tot atunci vom vedea cum suplinim absențele din lot. Chiar dacă cei doi absenți, Varga și Cotoc, au lăsat goluri în linia de mijloc și în apărare, am încredere că cei care le vor lua locul se vor achita bine de sarcini. Ne dorim să legăm victoriile pe teren propriu, izbânda împotriva Lipovei ne-a ridicat mult moralul și poate dacă eram mai atenți, nu pierdeam nici la Craiova” a prefațat Radu Anca, antrenorul cermeienilor, partida de sâmbătă, de la ora 17.

Legat de partenerele de întrecere, tehnicianul Cermeiului afirmă: „Este o serie în care oricare echipă poate bate pe oricare, mai ales dacă mai trec câteva etape în care se omogenizează loturile. Vor fi multe surprize”.

O remiză în fața Lugojului poate fi considerat un rezultat bun pentru trupa „galben-albastră”. Mai mult, cu 8 goluri marcate în primele 270 de minute oficiale ale stagiunii, ghirodanii sunt un avertisment pentru oricine. „Nu avem un obiectiv precis, suntem abia în primul an de liga a treia, trebuie să ne obișnuim cu nivelul. Avem mulți jucători noi, juniori pe care trebuie să-i integrăm și încă nu avem definitivate pozițiile pe care joacă. Tot căutăm variante și facem schimbări de la meci la meci. Despre Cermei ce pot spune? Doar că întâlnim o formație necunoscută și cred că și reciproca e valabilă. Personal, sper să obținem victoria sâmbătă, pentru că ne dorim să fim între primele echipe. Ar fi important să ținem pasul cu formațiile din frunte. Respectăm Cermeiul, știm că se pregătesc bine și practică un fotbal bun, dar, așa cum am zis, va fi un joc cu multe necunoscute”, a menționat Paul Codrea, tânărul tehnician al timișenilor.

Fostul internațional a făcut și o scurtă caracterizare a seriei cu numărul patru, vorbind la superlativ și de celelalte două divizionare terțe arădene. „După cum văd eu lucrurile, sunt patru echipe favorite la promovare. Prima este Șirineasa, echipa ce mă intrigă cel mai mult, căci s-au făcut brusc investiții foarte mari, cu salarii uriașe și jucători de Liga 2-a. Să vedem cât îi ține. Apoi sunt Reșița, Lugoj și Sebiș, echipe bune, profesioniste, cu jucători care doar fotbal fac și sunt bine plătiți, formații obișnuite cu partea de sus a clasamentului și care și-au declarat ambițiile de promovare. La posibile surprize plăcute o văd pe Lipova, am auzit doar cuvinte frumoase despre ei, se pare că vor face o figură bună în campionat la prima lor participare. La fel ca și noi, de altfel, cu mulți jucători care vin la antrenament după servici, cu salarii modeste, dar asta nu ne împiedică să ne dorim să jucăm un fotbal bun și chiar foarte bun”, a adăugat Codrea.

Formații probabile:

Cermei: Bodea – Rogojan, Taylor, Nistor, Suslak – Mager, Ianc, Diarra, Aldan – Buia, Sulea.

Ghiroda: Contra – Firuț, Gavriluță, C. Popa, O. Popescu – Totic, Gaidoș, L. Naidin, Dincă – Baranyi, Centea.

Comentarii Facebook

1
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close