30/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Cagliari a debutat pe un stadion de 16 mii de locuri construit în 127 de zile, Falcă se laudă că a mai strâns o piuliță după trei ani de la demararea lucrărilor la „Francisc Neumann”

Cagliari Calcio a fost singura din Serie A care a început sezonul cu două deplasări consecutive, cu Juventus și Milan. Anomalia are o explicație: sarzii nu aveau unde să joace acasă pentru că noul stadion nu era gata.

Duminică, 8 septembrie, însă, au inaugurat „Sardegna Arena” și au evoluat cu casa închisă împotriva lui Crotone, echipa lui Stoian. Toate cele 16.233 de locuri au fost ocupate, fanii rossoblu asistând și la primul succes al favoriților (1-0), chiar pe stadionul construit în doar 127 de zile!

Nici n-a costat mult construirea lui de la zero, 10 milioane de euro, având nevoie de 150 până la maximum 200 de muncitori! „Sardegna Arena” nu va fi decât gazda temporară a partidelor insularilor. Întrucât din 2020, când se aniversează centenarului clubului, Cagliari va reveni pe Sant’Elia, care va fi demolat la anul și va fi reclădit alături de cocheta și modernă arenă gata de joc. Costul lucrărilor se ridică la 66,6 milioane de euro.

Acestea fiind spuse, ajungem la adminstrația orașului Arad, care se tot chinuie de vreo trei ani buni de zile să (re)construiască stadionul „Francisc Neuman”, de 12.700 de locuri. La ritmul de melc al lucrărilor, sunt dubii mari că panglica va fi tăiată în vara anului 2018, ultimul termen de finalizare al lucrărilor, dar primarul urbei deja a găsit țapul ispășitor. Este vorba despre Compania Națională de Investiții, controlată de PSD-ul rău voitor cu Aradul și microbiștii săi, care încă nu au început procedurile de licitație pentru nocturnă și gazon. Adică cele 2,5 milioane de euro sunt blocate, de parcă partea administrația falcă și firma Tehnodomus ar fi în grafic cu lucrările și nu pot inaugura arena din cauza PSD-ului.

În fine. Gheorghe Falcă ţine să anunţe pe Facebook sau prin conferinţe de presă de fiecare dată când la stadionul din Calea Aurel Vlaicu se mai strânge câte o piuliţă. Își trimite pe teren și pozarășii de serviciu și ne prezintă „lucrarea” în lumina unei opere de artă. Și totuși, edilul și echipa sa avea posibilitatea să-și mai acopere din incompetență finalizănd temporar, după modelul „Sardegna Arena”, arena „Motorul” din Aradul. Și nu cu 10 milioane de euro și nici în 127 de zile, ci cu vreo 600 de mii de euro și în 365 de zile, adică perioada scursă de rușinea trăită (vă reamintiți imaginile cu fotbaliști, arbitri, antrenori și ziariști îndepărtând apa pluvială din Aradul nou cu mături, cârpe, bureți și…o ușă de dulap) la barajul cu FC Voluntari și vara acestui an, când echipa fanion a Aradului a aflat că va mai fi exilată la Șiria și în acest sezon competițional. Dar, cum PSD-ul nu putea fi vinovat de serviciu în acest caz, vina a fost pasată în curtea conducerii clubului UTA, care a ținut morțiș să joace pe o suprafață de teren atât de specială, încât are nevoie de ani lumină pentru a fi procurată și instalată.

FOTO2: Gheorghe Falcă (Facebook)

9
1
%d blogeri au apreciat: