24/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

UTA, din nou pe mâna arădenilor! Todea, Botiș și Păcurar – stafful tehnic anti-criză: „Obiectivul e câștigarea următorului meci și găsirea coeziunii în echipă!”

Au trecut opt etape în Liga 2-a și „Bătrâna Doamnă” a schimbat doi antrenori. După Adrian Mihalcea și Adrian Falub a devenit istorie la UTA, clubul anunțând printr-un comunicat despărțirea de acesta contra sumei simbolice de 10 mii de lei, bani ce vor ajunge în contul Asociaţiei Cetatea Voluntarilor pentru proiectul <<Cu drag pentru viitor>>, prin care se va renova compartimentul de Boli Infecţioase Copii din cadrul Spitalului Judeţean Arad.

Instantaneu, conducerea grupării arădene a optat pentru o bancă tehnică 80% arădeană și asta pentru că lângă Cristian Todea, Cristian Păcurar, Sorin Botiș și Dan Țapoș, mai activează și preparatorul fizic, Vlad Țăran. Astăzi, primii trei tineri tehnicieni s-au prezentat în fața presei fără a spune lucruri mari, așa cum au făcut-o Mihalcea și Falub. Toți sunt conștienți că e de lucru mult la UTA de astăzi, pe absolut toate planurile, iar cuvântul promovare a fost scos – deocamdată – din vocabularul lor.

În primul rând, Todea a recunoscut că se aștepta să-i vină în rândul într-o situație de criză, precum cea de astăzi. „Eram sigur că numirea mea ca principal se va întâmpla, eventual, pe un fond de lipsă de rezultate a echipei, de criză. Poate, așa era și normal, având în vedere că am avut înaintea mea antrenori mai experimentați, cu rezultate importante în spate, de la care și eu am avut ce învăța. Nu pot decât să le mulțumesc tuturor că m-au luat lângă ei, dar acum e rândul nostru. Am mare încredere și în colegii mei, Cristi (n.a. Păcurar) și Sorin (n.a. Botiș), pe care îi cunosc foarte bine și cu care am mai lucrat în trecut. Cu Botiș ca și fost coleg în teren și chiar elev, ca să spun așa, iar cu Cristi un an de zile, pe banca tehnică. Nu sunt subalternii mei, nu sunt eu șeful lor, ci suntem colegi. Vreau ca amândoi să îmi spună ce văd și ce simt, cu siguranță au capacitatea de a face acest lucru, iar relația noastră de colaborare să ne ajute să progresăm. Ne vom sfătui mereu în legătură cu programul de antrenamente, cu alegerile pe care le vom face în alcătuirea echipei la meciurile oficiale. Împreună cu Dan Țapoș și Vlad Țăran, formăm o echipă bună, ce-și propune să întoarcă macazul și să o apucăm pe un alt drum de acum înainte. Avem cu ce”, a menționat din capul locului „Dulăul”, noul antrenor principal al UTA-ei.

Fiindcă se ocupă și de una dintre grupele de copii ale clubului, cea formată din jucători născuți în anul 2006, Sorin Botiș a fost primul care a vorbit, urmând să ajungă la meciul pe care copiii în „roș-alb” îl dispută în această după-amiază. „Chiar dacă fizic nu am fost întotdeauna aici, eu de la UTA nu am plecat niciodată. De când am renunțat la cariera de jucător profesionist, am rămas să antrenez grupa de 2006, iar de azi, la solicitarea clubului și a lui Cristi Todea, m-am alăturat staffului tehnic. Nu am gânduri de viitor, îmi place să mă gândesc doar la prezent și, de aceea, ne interesează foarte mult primul meci. Echipa vine după o perioadă în care rezultatele nu au fost cele așteptate, iar la prima mea discuție cu băieții le-am spus că cele mai importante sunt punctele de sâmbătă, de la Satu Mare. Trebuie să dăm totul în cele 90 de minute, plus prelungiri și să reușim să câștigăm”.

Ca și Botiș, Cristian Păcurar a rămas la dispoziția clubului fanion chiar și după desființarea echipei de Liga 3-a. „Îi mulțumesc conducerii clubului și lui Cristi (n.a. Todea) că s-a gândit și la mine, deși, poate, erau și alți antrenori arădeni pe care s-ar fi putut conta în această perioadă. Eu sunt de părere că există valoare individuală la nivel de lot, dar nu și cea colectivă. Nu există omogenitate, jucătorii nu comunică cum ar trebui între ei și va trebui să muncim în special pe acest aspect, pe găsirea coeziunii în echipă. Sunt mulți jucători care vin din Liga 1, plus Strătilă și Curtuiuș, care erau deja aici, valoare există. La un moment dat, e imposibil să nu depășim acest hop, doar că trebuie muncă, implicare, înclusiv pe partea psihică. Nu mai doresc să vorbesc despre trecut, este important ceea ce reușim noi să facem de acum înainte”, a spus tehnicianul, care mai are de susținut un modul și examenul de obținere a licenței A.

3
0
%d blogeri au apreciat: