Fotbal judetean

Absențele la nivel de lot, mai importante decât lipsa antrenorului: Șoimii Șimand – Păulișana Păuliș 3-4





Scorul preferat al șimăndanilor în stagiunea trecută reapare în runda cu numărul 6 al noii ediții a Ligii a IV-a Arad. Câștig de pauză a avut formația fără antrenor, în fața celei fără soluții pe bancă, cei doi fotbaliști care i-au înlocuit pe veteranii Mărcuș și Ciubăncan fiind – practic – accidentați. Până să-și cunoască noul antrenor, cei de la Păuliș au adăugat trei puncte extrem de importante într-un clasament și așa în suferință.

Debutul a fost pur și simplu electrizant, cu goluri în minutele 7 și 8. Gazdele au fost cele care au înscris primele, prin Berar, care a tras bine de la semi-distanță, Brutyo a respins, dar mijlocașul Șimandului a urmărit și a făcut 1-0. Peste câteva secunde, ex. lipovanul Orza a egalat, după un dribling scurt și o finalizare calmă, din careu, pe colțul lung. Același fotbalist al oaspeților avea să obțină un penalty în fața lui Tolan (min. 27), iar D. Popa a transformat cu precizie. Tot de la punctul cu var au marcat și „șoimii”, prin Ghergar, 4 minute mai târziu, după un henț în careul vizitatorilor. Fostul utist a realizat „dubla” până la pauză, după o pătrundere de pe stânga și un șut la colțul lung.

Oaspeții au avut puterea să revină în partea a doua, deși ocazii a avut și Șimandul. După exact o oră de joc, Gabi Pop a executat un corner, iar Daniel Popa l-a bătut pe Dagău cu o lovitură de cap. Revenit din Austria, Andy Asandului și-a pus pecetea pe un succes important, printr-un șut la firul ierbii, în cros, de la 20 de metri lateral stânga. Era minutul 69, iar Ghergar nu a mai găsit drumul spre gol deși a mai avut două bune situații.

Marius Ciubăncan se confruntă în continuare cu destule probleme de efectiv. „Ne lipsește mult Petrilă, pe care, sperăm să-l avem alături de noi după meciul de la Pecica. Azi ne-au mai lipsit și Faur și Balogh, iar cei doi jucători care au venit de pe bancă erau accidentați, de fapt. Chiar dacă am condus pe tabelă și am avut și alte ocazii, nu am fost la fel de constanți în joc precum adversarii noștri. Din acest punct de vedere, Păulișul a meritat victoria., știam că ne vor pune probleme. Programul ne-a dat și el puțin peste cap, în sensul în care weekendul trecut am stat, iar partida de miercuri, din Cupă, ne-au îngreunat puțin picioarele. Sper să ne recuperăm rapid măcar o parte din fotbaliștii lipsă și să începem să facem puncte”, a spus tehnicianul-jucător al „șoimilor”.

După demiterea lui Dănuț Mițiți, echipa pentru confruntarea de la Șimand a făcut-o Gheorghe Orza, însă acesta speră să nu mai aibă astfel de atribuții începând de la meciul următor. „Renunțarea la serviciile lui Mițiți ne-a dat puțin peste cap, dar a trebuit să mergem mai departe. Trebuie să recunoaștem că am avut puțin noroc câștigând în fața unei echipe apropiate de nivelul nostru. Nu e puțin lucru să revii de două ori pe tabelă când ești conduși, iar în final să iei toate punctele. Băieții s-au dăruit și am demosntrat și maturitate, blocându-ne adversarul după golul de 3-4. Sperăm ca săptămâna viitoare să ne cunoaștem noul antrenor și să pregătim cât mai bine meciul de peste două săptămâni, cu Pecica”, a menționat fotbalistul de bandă al Păulișului.

Formații:

Șimand: Dagău – Balint, Tolan, I. Ruska, Rafila – Țigan, Ciubăncan (66 Cătană), Mărcuș (69 Engelhardt), Berar, Noaică – Ghergar.

Păuliș: Brutyo – Iercan, Suciu (54 Morariu), D. Crișan, Ambruș – G. Pop, Itu – Orza, D. Calancea, Asandului (72 Gugeanu) – D. Popa (84 Grigorean).

Arbitri: Bogdan Loredan – Paul Ardelean, Emil Cristea. Observatori AJF: Marius Alexa, Gheorghe Sfăt.









2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button