UTA Arad

Răchită, surprins de parcursul slab al UTA-ei: „Preferam să jucăm cu o echipă aflată pe primele locuri, mai relaxată”





Metalul Reșița nu mai are mare lucru în comun cu actuala divizionară secundă ce a rămas să-și dispute meciurile la Snagov. Echipa a și luat numele comunei ilfovene, dar mai ales și-a schimbat fața din punct de vedere fotbalistic. Un mare merit îl are noul antrenor, Valeriu Răchită, care a făcut din ilfoveni o formație extrem de disciplinată tactic, ce face din agresivitatea pozitivă una dintre principalele sale arme.

Din retrogradată direct în stagiunea trecută, reprimită apoi în eșalonul secund în urma retragerii din competiție a Brașovului, Snagovul a adunat 14 puncte din 27 posibile și vine, ca și arădenii, după un eșec cu 1-0 în deplasare. „A fost un meci straniu la Pitești. În prima repriză, echipa mea a dominat Argeșul, după care am cedat puțin. Oricum, diferența a făcut-o valoarea individuală a lui Buhăescu. Ăsta e fotbalul, trebuie să ne revenim rapid și să facem puncte chiar începând cu meciul cu UTA”, spune Răchită.

Fostul fundaș e surprins de parcursul slab al „Bătrânei Doamne”, mai ales că: „În momentul în care am văzut ce achiziții se fac la Arad, eram sigur că UTA va fi principala candidată la promovare. Venea și după două baraje pierdute la rând, credeam că nu va avea probleme să ajungă în Liga 1. Dar, încă odată se dovedește că fotbalul e imprevizibil, iar arădenii au adunat extrem de puține puncte la cât de bine cotat e lotul lor. Poate, axul lor central, cu Grahovac, Scutaru, Ciucă, Păcurar și Curtuiuș este printre cele mai tari din Liga 2-a. A mai venit și Florea, un fost campion al României, iar despre pepiniera lor de juniori nu mai are rost să discutăm. Am urmărit pe video trei meciuri ale UTA-ei, mi-am făcut o părere, va trebui să ne autodepășim să scoatem un rezultat bun mâine”.

Vivi Răchită o consideră pe UTA favorită în disputa de mâine dimineață și explică și de ce. „Echipa noastră e construită de două luni de zile aproape de la zero și e formată din mulți tineri. Ne și lipsesc patru dintre jucători și anume fundașul Stancu și mijlocașii Oancea, Priboi și Penescu, toți cu probleme medicale. Sunt 15-16 în lot, iar pe bancă vom avea numai copii. UTA are un lot mai complet și, la cât e de rănită și dornică de revanșă în primul rând în fața suporterilor săi, mă aștept la o replică puternică din partea ei. Preferam să jucăm cu o echipă aflată pe primele locuri, mai relaxată. Oricum, echipe ca UTA, care chiar e intitulată campioană a Provinciei, deși mie nu-mi prea convine ca vechi petrolist , U. Cluj, Farul și chiar Petrolul, nu ar avea voie să lipsească de pe scena primului eșalon, însă rămâne de văzut cât vor mai avea de așteptat arădenii ca acest lucru să se întâmple cu adevărat”, a adăugat tehnicianul Snagovului.









3 comentarii

  1. Au ei lipsuri,dar nici noi nu ne plangem la capitolul absenti.
    Sa nu uitam de Adili,care nu face deplasarea avand 4 galbene.
    Nu va fi simplu!Hai UTA!!!

    0
    0
  2. Haide uta nu va muri niciodata ….pentru noi doar uta conteaza orice ar fi pina la capatul lumii

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button