Fotbal judetean

Gemenii Bodri deblochează „satelitul”, „Știli” își numără oamenii: UTA II – Victoria Zăbrani 3-0





Echipele UTA-ei angrenate în competițiile de seniori au ratat complet startul de sezon, dar cel puțin una dintre ele dă semne de revenire. După remiza de la Ineu, „satelitul” din Liga 4-a a obținut și prima victorie stagională și nu împotriva oricui, ci a uneia dintre formațiile de cu pretenții la începutul sezonului. Și trebuie subliniat la începtul sezonului, căci, între timp, Zăbraniul a rămas în 13-14 jucători, după câteva „dezertări” neașteptate.

Ca și etapa trecută, o parte dintre juniorii lui Bogoșel și Petcuț au trecut în curtea lui Adi Ungur, iar acest lucru avea să-și pună amprenta asupra rezultatului final. Și, chiar dacă din efectivul „roș-albilor” a dispărut fundașul Filaret, a apărut „decarul” Cătălin Hlistei, care și-a făcut încălzirea pentru prima echipă în postura celui de-al doilea atacant, în spatele lui Faur. Totodată, fostul căpitan al „roș-albilor”, Alin Gligor a adus și el plusul de experiență și calitate, chiar în fața echipei bunului său prieten și fost coleg de la ACU și Sebiș, Remus Lung.

Și, totuși, vizitatorii au început mai bine pe terenul ICRTI, cu două ocazii mari la indigo, ratate de Eduard Zele, care l-a grațiat pe Mureșan din poziții ideale. Utiștii au replicat încă din prima parte, prin Hlistei și Faur, dar Irimia a fost de fiecare dată la post.

Adevărata transformare avea să vină de abia după pauză, când s-a și făcut diferența pe tabela și încă într-o manieră evidentă. Primul gol al „Bătrânei Doamne” avea să vină la 5 minute de la reluare, atunci când Irimia l-a blocat pe Hlistei la marginea careului, balonul a ajuns la Gruiescu, acesta a așezat pentru T. Bodri la 25 de metri, iar lobul acestuia din urmă a fost perfect. Fratele geamăn al lui Toma, Luca, nu a dorit să se lase mai prejos și și-a trecut în cont „dubla” în minutele 70 și 88, dar nu înainte ca Zele să fie eliminat (min. 67) pentru o lovitură fără minge aplicată lui Savin. Mai întâi, Luca Bodri și-a făcut un balon în centru de pe stânga, iar finalizarea a fost și deviată de un adversar într-atât cât să-l păcălească pe Irimia. În fine, mijlocașul lateral de 17 ani, a beneficat la rându-i de conlucrarea excelentă dintre Hlistei și Gruiescu și a găsit colțul lung al porții adverse cu un șut de la 17 metri.

Succesul cu 3-0 nu a fost de ajuns pentru cedarea locului retrogradabil, dar, după cum s-a prezentat în ultimele două runde, UTA va mai face destule puncte în această toamnă. „Sunt foarte mulțumit de aportul tuturor jucătorilor, de atitudinea lor, iar cei de la prima echipă, Iuga și Hlistei, chiar vor primi cele mai bune referințe din partea mea în discuțiile cu Cristi Todea. Hlistei chiar a dovedit că, în ciuda faptului că nu e la cei mai buni parametri fizici, are calitate și revenirea sa la UTA e mai mult decât binevenită. În ceea ce privește echipa noastră secundă, suntem mai aproape de adevăr, în sensul în care am putut alinia, pentru a doua etapă consecutiv, o echipă echilibrată pe posturi, cu juniorii de 2000 și 99 cu chef de fotbal și realizări pe măsură. Chiar dacă Zăbraniul a avut ocaziile ei la 0-0, nu cred că în final s-a pus problema câștigătoarei”, a apreciat Adi Ungur, antrenorul „satelitului” utist.

Fără Gherghel, Corlățean și Olariu, dispăruți fără urmă, dar și cu Edu – suspendat și R. Varga – accidentat, Adrian Abrudean a avut o singură variantă de prim „unsprezece”, singura rezervă dintre seniori fiind veteranul Hodan, care – practic – se ocupă de Zăbrani II. „Din diferite motive, am ajuns în situația să-mi număr jucătorii. Suntem 13-14 în lot, iar la cele două antrenamente săptămânale se prezintă mereu 9-10. Chiar dacă puteam deschide noi scorul în prima repriză, nu văd cum am fi rezistat în fața unei echipe cu jucători care se antrenează zilnic, cu dorință de afirmare, având lângă ei și un Alin Gligor sau Cătălin Hlistei, care fac instantaneu diferența la Liga 3-a. A mai venit și gestul inexplicabil al lui Zele la faza eliminării și totul s-a terminat atunci pentru noi. Din păcate, mai avem și câțiva jucători, care – parcă – intră obligați pe teren, nu găsesc plăcerea de a juca fotbal și de aici se naște și supărarea lor când nu le iese mai nimic. Mă opresc aici, dar nu înainte de a spune că-mi pare rău de câțiva fotbaliști care au cultură fotbalistică și încearcă să-și facă treaba cum pot mai bine când intră pe teren. Din păcate, sunt prea puțini ca să poată trage după ei întreaga echipă”, a explicat tehnicianul Zăbraniului.

 

Formații:

UTA II: Mureșan -Savin, Iuga, Al. Gligor, Curta – A. Bodri, T. Bodri – Gruiescu, Hlistei, Lezeu (46 L. Bodri) – N. Faur (88 Nistor),

Zăbrani: Irimia – Strango, Francescu, Lung, Topai – O. Filip, Crișan, Simion, Zele – Băd, Dochița (77 Hodan)

Arbitri: Cristian Coroban – Gabriel Hărduț, Sergiu Burcă.

Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Marcel Vida.









2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button