04/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Sebiș și UTA sunt de zece (puncte) înaintea duelului arădean de Cupă! Cine rămâne să reprezinte județul în 16-imi?

Decizia Comisiei de Etică și Disciplină a Federației Române de Fotbal o trimite pe UTA la Sebiș și nu la Pâncota, acolo unde lipovanii învingeau Naționalul în turul trei al Cupei României. Au făcut-o, însă, fără juniori, așa că echipa ce va reprezenta județul Arad mai departe în competiția denumită sugestiv KO se va decide mâine, începând cu ora 14,30.

Interesant este că ambele echipe ajung la acest meci cu 10 puncte acumulate în clasament, cu diferența că Sebișul a strâns „zestrea” în șase partide la nivelul eșalonului trei, iar „Bătrâna Doamnă” în zece apariții, în Liga 2-a. Fără îndoială, echipa emblemă a județului Arad nu traversează cel mai bun moment, acumulând și 360 de minute oficiale fără gol marcat. Bineînțeles, „roș-albii” caută prilejul să se deblocheze începând de mâine, mai ales că în campionat se apropie și marele derby cu Poli. Poate, din punct de vedere mental a fost încărcătură mai mare, după toate schimbările și rezultatele de până acum. Sper ca meciul cu Sebișul să fie prilejul să ne refacem moralul și să obținem un rezultat bun. I-am văzut sezonul trecut, au fost schimbări și la ei, dar știu că Săulescu și Petculescu sunt jucătorii cu profil ofensiv care pot pune în dificultate apărarea noastră. Dar cred că jucătorii noștri au valoare superioară și o vor demonstra. Din punct de vedere al accidentărilor, au fost unele probleme, dar nu au fost foarte grave, iar cei accidentați încep să își revină”, a spus tânărul antrenor al UTA-ei, care, din diverse motive nu va conta pe Strătilă, Tănase, Prună, Grahovac, Ciucă, Iuga, Filaret, Miculescu și Isac.

Sebișenii o simt pe UTA vulnerabilă și ar dori să profite și ei pentru un loc în turul cinci al Cupei. „Meciurile din această competiție au un specific aparte, iar dacă se mai dispută și între două formații din același județ, valorile se nivelează și mai mult. Sper că în sus, în sensul de a ne ridica noi la nivelul adversarului, unul foarte bun, cu destui jucători care pot evolua fără probleme și în Liga 1, dar aflat într-un moment mai dificil. Fiindcă sunt convins că ambele echipe vor dori la fel de mult să câștige, cred că va fi un meci aprig, dar, în același timp, sper, și spectaculos. Sunt sigur că va veni multă lume la meci și suntem datori și unii și alții să facem o propagandă bună fotbalului. Concluzionând, sperăm să fim buturuga mică ce răstoarnă carul mare”, a precizat și Alin Chița, de altfel fost jucător al „Bătrânei Doamne” între 2007 și 2009. Poștoarcă și Emil Dică au acuzat răceli în weekend, dar ar trebui să fie apți la ora partidei.

De la bun început trebuie spus că ambele echipe sunt obligate să alinieze în teren cel puțin trei fotbaliști Under 21. Sebișenii, pe lângă cei șase fotbaliști Under 19 din lot, îi mai are eligibili ca și juniori pe Basic, Susan, Sz. Vereș și Livan. Totodată, câștigătoarea acestui duel va fi premiată cu 3000 de euro de FRF, iar învinsa, cu 1000 de euro.

Formații probabile:

Național Sebiș: Poiană – Pintea, Bârsănel, Dumitrache, Siminic – Sz. Vereș – Săulescu, Petculescu, E. Dică, Susan – Enciu.

UTA: Barna – Adili, Manea, Scutaru, Dinculescu – Jorza, Polgar – Buleică, Toma, Hlistei  – Florea.

Arbitri: Sergiu Popa (Aiud) – Daniel Lar, Răzvan Soporan (ambii din Baia Mare).

Observatori FRF: Vasile Rad (Arad), Ioan Mureșan (Timișoara).

 

1
3
%d blogeri au apreciat: