UTA Arad

Suporter Club UTA, despre suspiciunile grave ce vizează doi „oficiali” arădeni: ”Atac la onoare și bunul nume, respectăm prezumția de nevinovăție”





În cursul după-amiezii de joi, Compartimentul de informare și relații cu publicul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București a emis un comunicat în care apărea și numele lui Claudiu Drăgan și Dorin Stana, „oficiali” ai clubului UTA, ambii fiind puși sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită. Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual, a reieșit faptul că,la data de 19 mai, într-un hotel din Suceava, Ionuț Gabriel Vlădulescu i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava — Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a-i favoriza pe moldoveni în interesul Asociației Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, aflată, la acea dată, în luptă directă pentru promovare cu formația covăsnană. În toată ecuația ar fi intrat și Claudiu Gabriel Baboia, secretar al Asociației Municipale de Fotbal București, care ar fi intermediat contactul dintre arbitrul în cauză și Ionuț Gabriel Vlădulescu.

În această dimineață, a venit și punctul de vedere oficial al Suporter Club UTA, unul dintre pilonii principali ai actualei construcții a grupării fanion a Aradului, prin cedarea cătrea aceasta a drepturilor federative. Iată mai jos comunicatul integral al fanilor:

”Din prima zi a existenţei sale, Suporter Club UTA, a avut ca obiectiv primordial apărarea bunului nume al clubului fondat în 1945 de către Baronul Francisc Neuman. Întotdeauna am pus onoarea clubului nostru mai presus de rezultatul sportiv sau de aspectul economic. Tocmai de aceea suntem consternaţi de informaţia care circulă acum în toată mass media românească, aceea că oficiali ai Campioanei Provinciei sunt acuzaţi de complicitate la dare de mită. Simţim cu toţii această situaţie ca un atac la cel mai de preţ bun al clubului nostru: onoarea şi bunul nume!

Am luat cunoștință  de poziția conducerii clubului și susținem demersurile de a-și apăra onoarea dar în același timp ne exprimăm îngrijorarea că suspiciunile declanșate de această anchetă pot pune în umbră imaginea clubului UTA. De aceea, așteptăm de la organele de anchetă un maxim de profesionalism și rapiditate în soluționarea acestui caz deoarece prejudiciile de imagine aflate în joc sunt considerabile. Până atunci rugăm opinia publică arădeană să dea dovadă de calm și responsabilitate deoarece respectarea prezumției de nevinovăție are în această situație și rolul de a asigura un cadrul normal (pe cât este el posibil în această situație) pentru funcționarea clubului.

În încheiere dorim să afirmăm clar şi răspicat: ca suporteri suntem primii care manifestăm toleranţă 0 faţă de orice încercări de trişare a rezultatului sportiv. Blaturile, actele de corupţie, încălcarea regulamentelor sunt subiecte tabu pentru Suporter Club UTA. Ne interesează ca echipa noastră să aibă succes exclusiv prin mijloace corecte şi onorabile.

Pentru noi doar UTA contează!”

16 comentarii

  1. „….ca suporteri suntem primii care manifestăm toleranţă 0 faţă de orice încercări de trişare a rezultatului sportiv. ..”. Corect era sa folositi cuvantul intoleranta, Cum asociatia suporterilor a fost „trup si suflet” linga conducere, o umbra de repros apare si asupra ei, sustin -daca se va dovedi darea d mita- o conducere acuzata de coruptie. . Nu de azi de ieri, la UTA se vorbeste de „pariuri”, de aranjamente dubioase, etc. Ba mai mult suporterii au tolerat minciuna conducerii ca la UTA nu se dau bani , la semnatura, dezvaluita de un jucator, care apoi a fost facut sa…taca.

    0
    0
  2. Indiferent de vinovatia sau nevinovatia celor doi, acestia trebuiau sa-si prezinte inca de ieri demisia din orice functie detinuta la club.
    Cum nu au facut-o, trebuiau demisi, pentru a pastra, macar in aparenta, numele „UTA” departe de orice implicare in astfel de magarii.
    In ultima instanta, SCU trebuie sa intervina si sa ceara demisia celor doi prin acest comunicat, nu sa invite suporterii la calm. Noi ne-am calmat de mult, cam de cand ne-am mutat la Siria si ne-am lamurit de onoarea si profesionalismul celor care, formal sau informal, conduc clubul acesta.

    0
    0
    1. @Victor!!!!Conducerea UTA-ei,dupa cum vezi,neaga vehement aceasta implicare,tu spui a celor doi!Dar daca intr-adevar au facut-o,crezi ca de capul lor?Si ei au fost mafiotii?Serios?
      Daca,asa cum ceri,cei doi sa fie demisi,ar insemna ca UTA,isi recunoaste culpa,absolut direct!
      Si daca cei doi,Dragan si Stana se jura cu oul in buzunar,(hai la Sfatul Popular),ca sunt nevinovati,de ce sa-si dea demisia?
      Poate ca ar fi mai potrivit un comunicat oficial,prin care conducerea(de fapt ei),SUSPENDA TEMPORAR din functii,pe cei doi,pana la finalizarea anchetei!Probabil,in functie de cum decurge „beciul”,se va ajunge aici.Cand iei 30 zile de arest si ti se ofera varianta de sifonare,pt a scapa usor,spui si ce ai mancat dimineata,acum 30 de ani!
      SCU,face foarte bine ca indeamna la calm!Asa este si normal!

      0
      0
  3. Iedul oricum trebuie sa plece ptr incompetenta crasa (el mentine linia cu Dinamuie),mie imi pare ciudata suma 13500 :)) nu 13000,nu 14000 poate o fi 13499,99 :))) Va rog daca stiti ceva si de bine sau de rau ,iesiti si spune-ti .Hai sa nu lasam numele UTA manjit de securisti si procurori (gen Portocala sau Man) .Noi suntem campionii provinciei ,titlurile noastre nu pot fi contestate de nimeni.Nu am fost militieni ,militari,UTA a fost echipa de provincie care a avut in spate iubirea oamenilor,nu ordinele de partid ! UTA trebuie condusa de oameni care au pus suflet si si-au rupt picioarele pe teren ptr numele ei! Restul sa dispara ! Nu manjiti numele UTA !

    0
    0
    1. In Romania nu se vorbeste oficial in Euro,dar daca faci un simplu calcul,vei vedea ca suma vehiculata este 3000Eur!Oare de unde?Pt ca nu pot aparea oficial pe state de plata?
      Cat despre UTA,neimplicata politic,poti sa vorbesti pana la nationalizare,odata cu plecarea Baronului Neumann!Apoi totul a fost politic!Cervenkovitch,Pugna,Aron!Directive de sus…
      Apoi o perioada dupa 1989,tot fara politic!Dar atat!Ft scurt!
      In ultimii ani,din pacate,din nou politic!O singura echipa din Liga 1 si 2 este apolitica,dar pornita si ea cu sustinerea lui Hrebenciuc,este care……..Da,da,da!!!!Behhheeeee!Poate ca si CFR si Viitorul,in rest,Consilii,Primarii,etc!
      Trist,foarte trist!Nici un sponsor mare nu vrea sa-si asocieze numele brandului in aceasta cloaca de manjiti!
      Usturoi nu a mancat nimeni,dar gura le miroase!

      0
      0
  4. Daca acuzatia este doar la Dragan si Stana, cred ca cei doi ar trebui imediat indepartati. Numai ca nu are cine, ceilalti doi sint morti de frica, ei ar putea fi denuntati chiar de cei acuzati, nici macar un soricel nu crede ca Dragan a facut ceva fara sa stie meszar. Primaria, care a tinut oarecum UTA, are o grea sarcina, aceea de a ‘ taia in carne vie”. exista in Arad oameni care sa poata prelua „afacerea”, numai ca s-ar afla prea multe, asocierea UTA & Atletico & Primarie este cu multe necunoscute. Asa ca la UTA se va astepta cuminte finalul, care daca va fi cu pedeapsa, va fi si cu retrogradarea echipei., care nici macar nu s-au dezis de smecheri. Repet foarte fraieri au fost sa procedeze cu nu stiu citi intermediari. Constat ca la UTA poate exista si…foarte rau !

    0
    0
  5. Bai prostanacilor , va dat in gat ala cu care ati fost la suceava si acum e retinut .ala v-a turnat la DNA ….cum nu sint dovezi? Dati-va demisia nesimtitilor impreuna cu incom.petentii de scu . Ati facut de ras Aradul ! Mai si mintiti in presă ca nu sint elemente noi ,daca nu era adevarat comunicatul DNA trebuia sa spuneti clar ca nu sinteti vinovati de aceste acuze ,dar voi incercati sa va scapati onoarea prin jocuri de cuvinte va credeti smecheri oameni de nimic . Voi ai credeti prosti pe procurori ,aia nu declara nimic public fara a avea probe suficiente ca altfel îsi risca meseria …nu incercati sa manipulati suporterul !

    0
    0
  6. Totuși cei de la SEPSY– au spus că. UTA umbla cu banii .De unde au știut dacă totul era la secret !! Apoi cereau scuze că nu ei au denunțat !!Toată comunitatea lor e pregătită și pentru alte lucruri nu numai fotbal.!! Cum poate un brutar sa tina o pleiada buna de fotbaliști ??Au logistica. Ungariei în spate!! Asta nu scuza o eventuala vina a clubului..Nu poți exonera clubul cat cei doi fac parte din el !!Sportiv te așteaptă penalizare cu puncte deși la noi iată e vorba in timp de recidivă. !O delimitare grabnica a ce a. rămas la conducere e chiar imperios necesară !!

    0
    0
  7. Prezumtia de nevinovatie,asa e, de la ea trebuie pornita discutia. Dar oare iese fum fara foc? Intreb nu dau cu parul.

    0
    0
    1. Da, ai dreptte, cu prezumtia, numai ca banii….ei nu au aparut…din …spuma marii. Ei au fost dati de cineva si ….”..pe surse”…vin din vestul tarii !. In plus nu am prea nai vazut ca DNA sa ia un grup cu mascatii, de pe strada si sa iasa ..toti curati ca lacrima Asta e ….prezumtia !

      0
      0
  8. Si daca e asa cum scrie in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti cine a atentat la ,,onoare si la bunul nume”? Cine a atentat la bunul nume cand se scotea apa de pe Motorul cu buretele, prosupul, galeata si usa? Dar cand la intalnirea cu Poli parca era un meci de lupte in noroi? Dar pentru faptul ca la Stadionul UTA se lucreaza de 40 de luni cine o fi ,,atentatorul”? Sau cand de luni bune Motorul e nefunctional nu e tot un atentat la ,, onoare si bunul nume”?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button