27/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Ionuț Popa promovează arădenii pe banca UTA-ei: „Ascultați de Coco Dumitrescu, dați-i încredere lui Todea!”

Aradul a avut parte de numai puțin de trei „dueluri” UTA – Poli în ultimele cinci luni de zile, iar în două dintre ele l-a avut adversar pe Ionuț Popa. Se întâmpla la barajul de menținere/promovare în Liga 1, iar câștig de cauză a avut teamul de pe Bega. S-au dat destule declarații tăioase cu acea ocazie, în special înainte de cele două confruntări, dar când s-a terminat totul, Popa a susținut că rămâne suporter al „Bătrânei Doamne”.

În plus, experimentatul tehnician are și o promovare la timona echipei fanion a Aradului, dar e și printre artizanii cele mai frumoase victorii utiste pe „Dan Păltinișanu”, acel 3-4 din toamna lui 2002. „Știu că suporterii UTA-ei nu mă mai cred când spun că țin la această echipă, dar acesta este adevărul. Probabil, am jucat deja de atâtea ori împotriva lor cu Iași, Jiul, Mioveni sau Poli, încât mă cred dușman. Dar, nu e așa, sunt un simplu adversar, e normal să-mi apăr interesele clubului la care activez. În sinea mea, însă, mă doare că UTA nu e în Liga 1 și, din păcate, nu văd cum ar mai putea ajunge nici la anul. E greu de explicat ce se întâmplă la club, la echipă, eu am discutat ceva și cu Mihalcea și Mihali înainte de a pleca de la Arad și nu aveau explicații. Există destui fotbaliști buni, cu cotă, care nu dau randament. Chiar remarcam asta cu câteva dintre fostele glorii ale UTA-ei cu care am văzut pe telefon repriza a doua a meciului cu Pandurii, de la aniversarea a 60 de ani de fotbal la Sânnicolau Mare. Probabil, se va implica și primarul Falcă mai mult, căci nu-l văd să rămână impasibil la situația de acum, la câți bani se dau de la Primărie la UTA”, e de părere „principalul” lui ACS Poli.

Chiar dacă nu are nimic împotriva tehnicienilor din alte orașe, Ionuț Popa face apel la memorie, respectiv la îndemnul omului ce răpus Feyenoordul. „Nea Coco Dumitrescu, Dumnezeu să-l ierte, a spus mereu că UTA nu poate face performanță decât cu antrenori arădeni. În familia UTA e greu să intri cu adevărat venind din alte orașe, dacă nu ești pătrunzi de spiritul echipei, de aceea eu zic să ascultăm de Coco Dumitrescu și să-i dăm încredere lui Cristi Todea. Trebuie ajutat, căci mai rău de atât și așa nu poate să meargă echipa. Încă nu e târziu pentru un asalt la locul 3, ce înseamnă baraj de promovare, dar pentru asta echipa trebuie să facă rapid puncte, chiar începând cu derby-ul de la Timișoara”, a adăugat „Mister”.

Miercuri, „Bătrâna Doamnă” își află adversarul din 16-imile Cupei României, iar una dintre posibilități este și o revedere cu ACS Poli. „Vă spun sincer că nu mi-aș dori să jucăm cu UTA și vă spun și de ce. Anul trecut, am ajuns în fazele finale ale Cupei României și Cupei Ligii, fiind echipa ce a jucat cele mai multe meciuri în România, iar în play-out eram storși de puteri. Așa că împotriva oricărei echipe pe care o vom întâlni în Cupă, în afara UTA-ei, vom trimite juniorii și rezervele pe teren. Cu UTA ar fi altceva, toți vor dori să joace și nu le-aș putea lua această plăcere”, a mai explicat Popa.

20
1