27/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Marcator în meciul direct cu fosta echipă, Cipri Rus reamintește: „La UTA a contat întotdeauna grupul, familia și mai puțin valoarea individuală a jucătorilor”

Pentru prima oară de când a plecat de la UTA, din fotbalul arădean, Ciprian Rus a întors armele cu ocazia vizitei celor de la Pandurii, la Șiria, din cadrul rundei cu numărul 11 a Ligii a II-a. Atacantul arădean chiar și-a trecut numele pe lista marcatorilor pentru formația gorjeană, contribuind și la alte faze periculoase la poarta lui Grahovac.  „S-a scris în presă înainte de meci, într-o declarație a lui Cristi Todea, că voi juca cu o ambiție mai mare decât în alte meciuri pentru a-mi demonstra valoarea și că aș fi meritat, poate, încă o șansă la UTA. Nici pe departe acest lucru, țin să cred că atât cât am jucat în tricoul UTA-ei demonstrasem deja ceea ce era de demonstrat.  Adică dragostea mea pentru echipă, culori, dar și faptul că am dat meci de meci tot ce aveam mai bun. Penalty-ul nu l-am executat fiindcă așa am cerut eu în mod expres înainte de meci să bat, ci pentru că sunt desemnat la fiecare partidă, indiferent de adversar. Mi-am făcut doar datoria într-o partidă la fel de importantă și pentru noi. Trecem printr-o perioadă mai puțin bună și vrem să scoatem maxim din fiecare meci. Având cinci juniori pe teren, eu zic că am etalat un fotbal destul de bun în fața unei echipe ce are experiență și valoare individuală peste nivelul Ligii a 2-a. Dar, după cum se vede, nu tot timpul acest lucru face diferența. Vă spun din proprie experiență, la UTA a contat întotdeauna grupul, familia și mai puțin valoarea individuală a jucătorilor”, consideră fotbalistul care a marcat nu mai puțin de 29 de goluri în cele trei sezoane petrecute în tricoul Campioanei Provinciei, la nivelul ligilor patru, trei și doi.

Tot în acea perioadă, Cipri Rus era unul dintre favoriții galeriei utiste, iar, ieri, a marcat chiar la poarta din fața sectorului în care eu plasați suporterii arădeni. Din respect pentru ei, nu s-a bucurat mai mult decât a fost cazul și nu a cules huiduieli sau înjurături. „Sincer, nu mă aștepam să fiu considerat dușman al UTA-ei și al Aradului. Chiar dacă am plecat de la echipă de ceva vreme, am ținut legătura cu mulți suporteri din galerie și nu numai, care mi-au și cerut în mod repetat să vin acasă. Asta mă face să cred că au în continuare încredere în mine și mă apreciază ca om și fotbalist. Totuși, nu am trecut ca și gâsca prin apă la UTA. Tot le-am mulțumit când am avut ocazia și aș vrea să o fac și pe această cale. Poate, în viitor, drumurile noastre se vor reîntâlni. Nu se știe niciodată, dar acum mă gândesc doar la actuala mea echipă. La Pandurii am găsit oameni care mi-au arătat respect încă din prima zi petrecută la acest club și care așteaptă multe de la mine. Nu pot să-i dezamăgesc, e normal să joc cu ambiție în fiecare partidă”, a adăugat atacantul arădean al oltenilor.

În final, Rus a dorit să-și felicite fostul coleg și actual prieten pentru golul de ieri, dar și să-i dorească UTA-ei baftă, în special cu ocazia derby-ului cu Poli. „Mă bucur pentru Cătă Hlistei că a marcat la redebut, chiar dacă prin golul său am pierdut noi două puncte. Ăsta e fotbalul până la urmă, însă el rămâne un mare câștig pentru UTA, nu e întâmplător că a și înscris la revenirea acasă. Poate, va da gol și la Timișoara, chiar îi urez asta, însă și mai important ar fi ca UTA să învingă duminica viitoare. Le urez multă baftă și le voi ține pumnii”, a încheiat fostul utist.

FOTO: Ciprian Petcuț

15
0