UTA Arad

Andone, înaintea primulului derby al Vestului: „ Se poate întâmpla absolut orice, poți să conduci cu 2-0 în minutul 90 și să nu câștigi meciul”





Au mai rămas două zile până la cea mai așteptată confruntare a toamnei din Liga a II-a. Politehnica Timișoara primește duminică vizita UTA-ei, iar „alb-violeții” sunt montați și conectați la importanța acestui duel. Antrenorul Bogdan Andone, care va simți pentru întâia oară intensitatea unui derby al Vestului, le-a transmis jucătorilor să profite din plin de fiecare minut pe care îl vor petrece pe teren într-un astfel de joc.

„Fiecare meci e unul de trei puncte dar, firește, acest joc de duminică este unul aparte pentru toți suporterii timișoreni. Sper ca lumea să vină la stadion, să se bucure de un spectacol de calitate, iar echipa cea mai bună să câștige meciul. Sper din tot sufletul să fim noi echipa mai bună. Nu am făcut nimic special la antrenamentele, am încercat să le induc băieților aceeași stare de concentrare ca la fiecare meci. Sper să reușească să se izoleze de tot ce se scrie în presă, de tot ce se vorbește prin oraș și sunt convins că dacă vor fi conectați strict la miza meciului, vor reuși un rezultat pozitiv”, a declarat Bogdan Andone, la conferința de presă de astăzi.

Tehnicianul polist spune că într-un astfel de joc contează mai puțin locurile ocupate de cele două combatante în clasament, derby-urile fiind întotdeauna deschise oricărui rezultat. „Un derby e un derby. Indiferent de locul din clasament, indiferent de jucătorii care absentează. Se poate întâmpla absolut orice, poți să conduci cu 2-0 în minutul 90 și să nu câștigi meciul. E o partidă în care atât jucătorii, cât și suporterii fac maximum pentru a obține victoria. De aceea, nici nu se poate da vreun pronostic”, a mai spus Andone.

„Vom aborda meciul în așa fel încât să câștigăm cele trei puncte. Normal, ne dorim în primul rând cele trei puncte. Eu zic că suntem o echipă care joacă un fotbal ofensiv, plăcut, care are o filosofie de joc și încearcă să și-o impună. În toate meciurile ne-am creat foarte multe situații de a marca”, a continuat Andone, referitor la modul în care va aborda această întâlnire.

Antrenorul Politehnicii spune că nu a pregătit o tactică specială pentru un jucător anume din formația adversă. „UTA are jucători cu experiență. Cu ultimul venit, Daniel Florea, am lucrat la Chiajna și la Astra. Dar, așa cum am mai spus, niciodată nu vom trata un jucător din echipa adversă în mod special. Băieții vor ști la ora jocului ce au de făcut”, a afirmat Andone.

Tehnicianul polist va trăi pentru prima oară pe viu intensitatea unui Poli – UTA și spune că le-a transmis elevilor săi să se bucure de fiecare moment într-un astfel de duel. E primul meu derby, atât în calitate de antrenor, cât și în calitate de spectator. Sunt foarte curios să simt atmosfera. Am auzit foarte multe despre acest derby, am văzut meciurile care au fost televizate în anii trecuți. Mi-aș dori din inimă să vină cât mai mulți suporteri, am înțeles că și vremea va fi destul de frumoasă duminică. Sperăm ca la final să ne putem bucura împreună pentru o victorie. Fotbalul se joacă pentru suporteri, e un sport și tocmai de aceea le-am și transmis băieților să intre pe teren cu o stare de bucurie, de plăcere, să profite din plin de tot ceea ce e în jurul acestui meci. Aceste derby-uri sunt cele mai frumoase meciuri pentru un fotbalist”, a conchis Andone.

Sursa: druckeria.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button