29/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

După iluzia revenirii cu Miroslava, pentru UTA a venit „flopul” de la Afumați, la ce să ne așteptăm la Suceava?

Campioana Provinciei trăiește una dintre cele mai cenușii toamne ale existenței sale. UTA a devenit subiect de miștouri printre fanii de ocazie ai echipelor din comunele de pe lângă București, cei de la Afumați remarcând după meciul de miercuri, din 16-imile Cupei României, că arădenii au fost din nou…afumați. Când o formație fără pretenții, cu un buget de 7-8 ori mai mic decât al tău te surclasează cu 5-2 și îți dă patru goluri într-o repriză, e clar că lucrurile nu funcționează în tabăra „roș-albă” ce a oferit doar iluzia revenirii cu Știința Miroslava.

Așadar, după „flopul” de la mijlocul săptămânii e greu de anticipat ce se poate întâmpla la Suceava. Foresta e printre cele patru echipe pe care UTA le mai are încă sub ea în clasamentul ligii secunde, dar a primit un suflu nou prin schimbarea antrenorului. Florentin Petre i-a preluat de câteva zile pe moldavi și vorbește despre un fotbal total, bazat pe un stil ofensiv implementat formației sale și subliniază importanța primul meci: „ Îmi doresc din toată inima să-mi încep bine mandatul. Avem nevoie de puncte și de un restart bun în încercarea de a ieși din zona inferioară a clasamentului. Am găsit la Suceava un grup de oameni motivați să-și îndeplinească obiectivul. Sunt mulțumit de lot și pot să spun că am încredere totală în jucătorii pe care-i am la dispoziție. Sunt alături de ei de de la începutul acestei săptămâni, iar dacă se comporta în continuare așa cum au făcut-o la primele antrenamente, cu siguranță vom realiza lucruri bune împreună”, spune noul „principal” al sucevenilor, care pare încurajat de pasa proasta a „roș-albilor”: „E clar că UTA trece printr-o perioadă grea și sper să-i prindem obosiți după partida de Cupă. Trebuie să profităm de acest lucru și să arătăm atitudine de învingători pe teren pentru a putea câștiga meciul”.

„Piticul” e la curent și cu absențele destul de grele din lotul utist, respectiv primii portari ai echipei, Grahovac și Barna (ambii accidentați), respectiv Scutaru și Curtuiuș (ambii suspendați), plus Cârstocea. Pentru prima oară în acest sezon, UTA va câștiga un senior în teren prin folosirea unuia dintre juniorii Mureșan sau Creța între buturi, însă forma arătată la Afumați de „senatorii de drept” îl va pune în grea încurcătură pe Cristi Todea și colegii săi de pe banca arădenilor.

Cât despre adversar și conjunctura numirii lui Florentin Petre ca „principal” la Foresta, dar și obiectivul echipei sale în partida de mâine, „Dulăul” a spus următoarele: „Au un antrenor nou împotriva căruia eu am jucat în Liga 1, dar pe care nu-l cunosc prea bine în această nouă meserie a sa. S-ar putea să vină cu alte idei tactice, va face – probabil – și schimbări în echipă, nu știu exact cum va aborda partida cu noi. Deși Suceava are mulți jucători buni, printre care și câțiva străini destul de interesanți, Marius Matei rămâne cel mai important fotbalist  al lor. A fost golgheter în Liga 2-a, s-a întors recent la Suceava și vrea să-și aducă aportul la rezultatele echipei sale. Dar, rămân la părerea dinaintea celorlalte meciuri și anume aceea că stă doar în puterea noastră să ne revenim, făcând apel la valoarea și spiritul de sacrificiu al fiecăruia dintre noi. Partida de la Suceava e foarte importantă pentru tot ceea ce înseamă UTA, situația din clasament, credibilitatea noastră ca și valoare fotbalistică și moralul pentru acest final de an și trebuie să o tratăm ca atare”.

Arădenii sunt de joi seara la Suceava, unde fac și ultimul antrenament al meciului din cadrul etapei a 14-a a Ligii a 2-a la fotbal ce începe mâine, de la ora 11, pe stadionul „Areni”.

Formații probabile:

Foresta: Began – Sumanariu, Masella, Diallo, Secrier – Vl. Stănescu, Acolatse, Chalabi, O. Onofraş – Kimbaloula, M. Matei.

UTA: Mureșan – Adili, Manea, Ciucă, Asani – Tănase, Păcurar – Strătilă, Stahl, Hlistei – Florea.

3
0
%d blogeri au apreciat: