26/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Șiria a dat o mână de ajutor Cermeiului pentru pregătirea meciului cu Hermannstadtul, dar și pentru: „A vedea jucătorii noștri ce înseamnă un nivel profesionist”

Într-o perioadă în care terenurie de joc și antrenament sunt o rara avis în orașul nostru și împrejurimi, Podgoria Șiria a răspuns pozitiv solicitării celor de la Lunca Teuz Cermei pentru găzduirea unui joc școală. Desfășurat ieri după-amiază, acesta s-a încheiat cu  scorul 10-1 pentru divizionara a treia, însă targetul ambelor părți a fost altul.

Radu Anca și Roland Nagy au urmărit efectuarea unui antrenament prin joc, în care le-au dat spațiu și fotbaliștilor care au evoluat mai puțin în campionat. „Eu am fost cu ideea de a face un meci amical săptămânal cu o echipă ce are un teren bun și chiar vreau să le mulțumim celor de la Șiria că ne-au primit acolo. Având în vedere că terenurile de antrenament sunt cum sunt, e mai bine așa. Am jucat în săptămânile trecute cu juniorii de la UTA, cu Păuliș și acum cu Șiria. Am folosit toți jucătorii, mai puțin Pașcălău, care acuză o întindere, e bine că nu avem alți indisponibili. Scorul a fost mare, dar nu asta are importanță. A fost o mișcare foarte bună, remarc atitudinea tuturor și pofta de goluri a lui Buia și Șulea”, spunea Anca după amicalul de ieri.

Șiria nu renunță la gândul promovării

Podgoria Șiria se bazează pe o echipă destul de tânără, ce ocupă locul 2 în clasamentul seriei B a Ligii a 6-a. Diferența față de liderul Olimpia Bujac este destul de mare (9 puncte), dar Leontin Pința spune că nu a renunțat la gândul promovării. „Încercăm să consolidăm o formulă de echipă cu care să atacăm promovarea. Am încercat pe parcurs mai multe formule, au mai plecat unii au venit alții, acum începem să ne stabilizăm. Suntem foarte mulțumiți de condițiile pe care ni le oferă Primăria din Șiria, plus patronul Ionuț Tulac și partenerul nostru, Silviu Turc. Sunt doi oameni sufeltiști, cărora, deocamdată, le-am rămas datori prin rezultatele din acest sezon. Totodată, pe 1 decembrie ni s-au promis din partea Primăriei Șiria 24 de seturi de genți, treninguri, tricouri de prezentare pentru echipă, deci avem toate condițiile să readucem fotbalul din Șiria în prim plan la nivelul județului Arad”, susține antrenorul Podgoriei.

Singurul marcator al șirienilor cu Cermeiul a fost chiar patronul-jucător, Ionuț Tulac. „A fost o partidă amicală, un joc al prieteniei. Le mulțumesc celor de la Cermei pentru că s-au gândit la noi, personal mi-am dorit mai mult să fim la înălțime mai mult tactic, să avem o stabilitate la nivelul așezării în teren. În plus, fotbaliștii noștri au putut să vadă ce înseamnă un nivel superior, de Liga a 3-a. Pe lângă lotul obișnuit am avut și copii de la grupele noastre de juniori, care miercuri au meci în deplasare, la Ineu. Lotul a fost format din portarii Dănilă, Buzgău și jucătorii de câmp: Brâncoveanu, Căta, Rusu, Filipaș, Pădureanu, Feier, Timiș, Rus, Tulac, Mura. Mă bucur de reapariția lui Paul Ionașcu Paul, crescut de Romvest, plus copiii Tămășesc, Pașca, Rațiu și Buboi”, a adăugat Pința, încurajat de pe margine și de foștii săi șefi de la Zăbrani, Tibi Nicula și Constantin Stamate.

5
0
%d blogeri au apreciat: