Handbal

Nicio șansă în fața liderului, dar au oferit golghetera meciului: Crișul Chișineu Criș – Minaur Baia Mare 21-40





La ce diferență de buget și implicit valoare există între echipele ce s-au duelat azi, în cadrul primei runde a returului Diviziei A la handbal feminin (seria B), surpriza era imposibilă. Prezentându-se inclusiv cu patru jucătoare străine pe parchetul Polivalentei arădene (trei ucrainience și o rusoaică), liderul Minaur Baia Mare nu a avut nicio problemă să dispună de o echipă a Crișului cu două clase sub ea. Diferența finală de scor a fost aproape dublă în favoarea moroșencelor, care – probabil – vor evolua în Liga Florilor din vară.

Doar în debut, în primele 5-6 minute, a  existat senzația de echilibru. Dar, de la 3-3, oaspetele au înscris patru goluri consecutive, iar de aici încolo s-au distanțat progresiv pe tabelă. Scorul pauzei era deja elocvent: 9-19, iar cel final (21-40), ne scutește de alte comentarii. Poate doar să remarcăm talia net superioară a băimărencelor și problemele evidente ale Crișului la contrele rapide ale adversarelor, care au marcat mai mult de jumătate de puncte în urma unor astfel de faze.

Singura mică satisfacție a fost că echipa Crișului a oferit golghetera partidei. „Decarul” Ligia Puț a înscris de 8 ori și se dovedește, poate, cel mai inspirat transfer al sezonului pentru „alb-albastre”. „Am întâlnit o echipă mai valoroasă decât noi, cu jucătoare străine, care au ca obiectiv clar promovarea. În plus, am făcut și noi destule greșeli pe ambele faze ale jocului, nu prea ne-am concentrat la aruncările din afara semicercului și diferența finală de scor a fost cam mare. Dar, continuăm să ne pregătim la capacitate maximă, mai ales că vin meciuri ce trebuie neapărat câștigate. Personal, mă simt bine la Crișul, sunt foarte mulțumită de alegerea făcută, sper să contribui cât mai mult la rezultate bune în meciurile ce urmează”, ne-a declarat orădeanca, fostă componentă a echipei naționale de tineret.

Formații și marcatoare:

Crișul: Puț 8, Cherecheș 4, Boldor 4, Morariu 3, Iuga 1, Pop 1. Au mai jucat: Corha, Băldean, Vartolomei, Lucușa, Haidu și Mîrcă.

Baia Mare: Pricop 6, Andrița 6, Avdekova 5, Zaremba 5, Lipară 4, Naumenko 4, Tecar 4, Biriș 3, Poradnyc 2, Bondar 1

click pentru POZE DE LA PARTIDĂ









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button