Minifotbal, futsal

Ineul e noua campioană județeană la futsal după o finală aprinsă cu Socodorul! Iacob și Ginghină – superlativele turneului





Astăzi, la Sala Sporturilor Victoria, s-a pus punct ediției cu numărul patru a campionatului județean de futsal. Respectând formatul „zonelor” de la Gurahonț, Pecica, Sântana, Șiria, Satu Nou, Curtici, Macea și Șagu, cele opt finaliste au fost împărțite în două grupe, rezultatele fiind următoarele, la fluierul lui Mircea Ardelean, Ciprian Pătroi și Sergiu Mona:

Clasamente

Sântana a clacat în semifinale, dar s-a revanșat în finala mică

Primul meci din „careul de ași” le-a adus față în față pe CS Ineu și Unirea Gurahonț, cu zărăndanii evident mai buni. „Dublele” semnate Păcurar și Hulbăr și reușita lui Spătaru au decis prima finalistă, în timp ce  golul lui Bogdan a contat doar pentru statistică. 5-1, rezultat final. Mult mai echilibrată a fost cealaltă semifinală, cu mențiunea că Socodorul a fost echipa mai pragmatică. Turcuș și Sulea au transformat în goluri puținele faze de poartă ale echipei lor, în timp ce Sântana a avut câteva ratări mari prin frații Ginghină. S-a terminat 2-0 pentru trupa lui Darazs și Crișan, astfel că „uniriștilor” nu le-a rămas decât varianta locului 3. Și, aveau să-l și obțină după un 5-2 sec cu Gurahonțul, deși la 3-2, „moții” au avut șanse bune de egalare. Alin Ginghină a reușit „pokerul” în finala mică, iar Peia a marcat și el, în timp ce Gurahonțul a punctat doar prin Șandru, de două ori.

Ineul – mai echipă, Socodorul – victimă sigură fără Sulea și – mai apoi – Turcuș

Deși a deschis tabela, prin Turcuș, Socodorul a trebuit să se recunoască învinsă de o formație (și) cu știința jocului la sală și fără a mai putea conta pe, poate cel mai bun jucător al său. Cristi Sulea a plecat la Oradea, pentru a juca pentru divzionara secundă Dinamo Leonardo, pentru ca prin minutul 8, Teodor Turcș să vadă cartonașul roșu pentru că a protestat la o decizie a arbitrului Ardelean. Fără cei doi pe gazon, Păcurar, Spătaru lși Georgiu l-au învins pe Vaida pentru un 3-1 ce a decis noua campioană județeană de futsal: CS Ineu.

Georgiu și-a păstrat trofeul

Dorin Iacob – Georgian Hulbăr, Adrian Rădac, Remus Păcurar, Florin Voștinar, Florentin Spătaru, Sergiu Balaci și Vasilică Georgiu, conduși din…tribună de Cristi Sculici, sunt numele campionilor. „Un trofeu muncit, mai ales la faza zonală de la Macea, când am jucat în șase jucători. Astăzi, bazându-ne și pe Balaci sau Georgiu, cred că am demonstrat cât se poate de clar că am fost echipa mai bună. S-a și văzut cât a contat prezența lui Vasi (n.a. Georgiu), un jucător care a câștigat și anul trecut acest trofeu, cu Dorobanțiul. Finala a fost destul de încinsă, căci s-a acumulat oboseală și implicit și nervii au fost mai mari. Important este că s-a terminat cu bine, iar de acum așteptăm meciurile pe teren mare. Se poate spune că acest trofeu punctează și el puțin la capitolul moral, dar cel mai important este că am făcut o pregătire foarte bună de iară. Avem încredere în noi, tratăm fiecare meci în parte cu seriozitate, la victorie și vom vedea unde ne vor duce rezultatele”, a spus George Hulbăr, căpitanul campioanei Ineu.

Premii speciale, cupe, medalii, diplome și mingi

Asociația Județeană de Fotbal a oferit și două premii speciale la finalul turneului final și acestea le-au revenit lui Dorin Iacob (CS Ineu) – cel mai bun portar și Alin Ginghină (Unirea Sântana) – cel mai bun jucător. Cei doi, ca și echipele prezente pe podium s-au ales cu diplome, trofee și mingi de futsal, Iacob fiind recompensat și cu o pereche de mănuși. Sergiu Bâlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad a oficiat premierea, alături de Vasile Rad, secretarul AJF Arad și Andras Mako, principalul organizator al turneului la care au luat startul la mijlocul lunii ianuarie nu mai puțin de 64 de formații. Primele trei clasate s-au ales și cu medalii, în timp ce meciurile pentru stabilirea clasamentului finalul nu s-au mai disputat, atâta timp cât Progresul Pecica și Frontiera Curtici au părăsit sala după ce au fost eliminate din grupe.

O mini-galerie foto de la turneul final de futsal puteți găsi AICI









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button